REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
30.4° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

CUM își BAT JOC operatorii de plaje de TURIȘTII care NU au BANI de ȘEZLONGURI!

CUM își BAT JOC operatorii de plaje de TURIȘTII care NU au BANI de ȘEZLONGURI!

Replica API 26 iunie 2021 | 00:00 9780

S-a dat startul sezonului estival şi, odată cu el, au început şi nemulţumirile turiştilor, dar şi ale constănţenilor legate de şezlongurile operatorilor amplasate până-n buza apei. Majoritatea dintre cei care au închiriat sectoarele de plajă nu sunt prea receptivi la obligativitatea legii cu privire la lăsarea de spaţii libere, astfel că uzează de tot felul de tertipuri pentru a-i alunga pe amărâții care nu-și permit să dea 100 de lei pe un șezlong. O astfel de situație o regăsim pe plaja din Faleză Nord, unde operatorii, sau cel puțin o parte dintre ei, au format un scut împotriva celor care nu vor să le umfle buzunarele, prin marcarea teritoriului cu ajutorul utilajelor grele. Au făcut brazde, de la firul apei pe tot sectorul de plajă, sau au băgat vola pentru a face gropi care să-i țină pe turiști cât mai departe de apă.

Operatorii de plaje își fac propriile legi

”E plaja mea, fac ce vreau!” Pe premiza aceasta merg unii operatori de plajă din Constanța. De exemplu, cei din Faleză Nord își fac propriile legi, confundând sectoarele de plajă cu propria moșie. Au format o coaliție și au pornit un război împotriva turiștilor și a constănțenilor care nu-și permit sau nu vor să le umfle buzunarele pentru închirierea șezlongurilor.

Și-au scos utilajele grele din dotare și au început, cei mai mulți, să-și marcheze teritoriul, pentru a-i goni pe cei care vin cu cearșaful sau cu salteaua, să nu cumva să se poziționeze la firul apei.

Operatorii de plaje își marchează sectoarele pentru a goni ”prosoparii”

Și ce s-au gândit ei, mai exact, să facă? Au făcut șanțuri, între linia de marcaj a apei, în timp ce pe alte sectoare (fără șezlonguri) operatorii au băgat vola în nisip și au format gropi, iar alții, au băgat pe plajă ATV-urile pentru a face dâre în fața luciului apei.

Ce spune legea!

Precizăm că, potrivit ordinului nr.1204 al MDRT care reglementează obligaţiile operatorului de plajă, trebuie să se asigure 5 metri liberi de la linia apei să intre seara cu utilaje pentru a curăţa linia apei de alge, etc., dar şi pentru toate maşinile de intervenţie ale MAI. Cât despre turiştii şi constănţenii care nu doresc să închirieze un şezlong, ei îşi pot amplasa prosoapele „acolo unde operatorul are dedicată zona pentru prosoape. Orice operator trebuie să aibă 30% din suprafaţa câştigată a licitaţie liberă pentru prosoape, iar restul de 70% trebuie folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix.

Acestea fiind spuse, turiști și constănțeni, dacă aveți de gând să mergeți pe plaja din Faleză Nord, cu cearșaful și umbrela la pachet, trebuie să vă înarmați cu nervi și veste antiglonț, pentru că veți primi destule gloanțe de încasat de la șmecherii care se cred pe moșia proprie.

Sperăm, însă, că autoritățile se vor autosesiza și vor lua la puricat plajele din Faleză Nord. Mai grav este că acești operatori nu păţesc nimic dacă nu respectă legea, în afară de o sancțiune modică.

VIDEO 1:

VIDEO 2:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina nea autoritatile care se caca pe ele de cat de incompetente sunt sa vada in mamaia n signaure si tortuga. Spatiu zero pentru prosoape. Poate va treziti sforaitilor
2
0
Pana nu scapa apele de Abrudan si Caraiani nu o sa vedeti plaja asa cum este in acte ,vorbesc aici de marimea sectoarelor si aliniamentul
4
0
Se fac su ajutorul spagilor date la Apele Roamane. Operatorii nu sunt de capul lor!
18
0
Sa dea cu grindina
18
0
sper sa vina ploile numai in weekend
33
0
De ce trebuie sa-l oblige statul pe operator sa lase 30% liber stiind din experienta anilor trecuti ca nu o face, si nu inchiriaza sectoarele cu zona libera intre ele?
24
6
Ziarista resapata
5
34
ma da jeglongurile alea nu sunt din plastic? plasticul se poate topi poate lua foc ... de la canicula de la soare puternic ...
26
1
E foame de bani baieti si lumea tre sa stie ce fel de baieti parveniti sunteti...
25
0
Si mai plangeati de mila lor ca nu au de unde sa castige in pandemie. Foarte bine. Sa puna taxe de intretinere a plajelor locuitorilor de pe malul marii,chiar daca nu merg la plaja! Sa scoata smecherii bani de la blegovanii care stau si se oftica in tacere,ca asa trebuie!
23
3
E mai igienic sa ma asez pe salteaua de pe sezlong unde au stat N persoane sau pe prosopul si cearsaful meu ?Si sa mai dau si bani pentru o boala pe care o iau la pachet.
51
0
Produc bani, pentru patroni. Taxele, poate la anul..cand vei primi bon fiscal pt sezlong sau berea la pahar.
39
0
Plajile din Constanta produc bani...bani din care se platesc maj apoi taxe, banii respectivi se duc tot spre stat si astfel spre dezvoltarea orasului Constanta. Constanta fara plaji ar fi un oras mort!!!! Si asa suntem praf oricum
3
54
despre neversea ce spuneti?Au blocat trecerea pe mal ,au blocat accesul liber pe plaja,nu poti aerunca un ac
32
3
In toate tarile civilizate se sta si pe nisip, asa e cel mai sanatos.
56
2
Acesti concesionari de plaja aplica legea dupa bunul plac iar organele dorm in izmene. Impotriva acestor derbedei ar trebui sa se ia cele mai drastice masuri pina la rezilierea contractului.
57
1
La ce "nisip" e acum dupa largirea plajii, nu mai ai oricum sa te asezi direct pe el ca te tai in cochilii
14
21
numai fraierii stau la umbrele sa mai si cotizeze.o umbrela costa 10 lei si te tine trei luni,o zi la sezlong 50 lei.se st foarte bine pe brazde,doar e nisip!
39
1
@Prosopar: Cum sa faca asta cand ei sau neamurile lor detin afacerile respective? Vrei sa se amendeze singuri?!
63
0
Absolut toti fac la fel, nu numai in faleza Nord.
57
0
Mergem la plaja de manuta cu OPC,ANAF,sanepidul,ITMul....carti de munca,bonuri fiscale....
69
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016