REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cum își bate joc UniCredit de clienți, blocându-le conturile, că nu și-au actualizat datele. Video

Cum își bate joc UniCredit de clienți, blocându-le conturile, că nu și-au actualizat datele. Video

Mirela PASCAL 27 iunie 2023 | 00:00 5670

Aveți grijă cu actualizarea datelor personale pentru conturile bancare pe persoană fizică și juridică! Potrivit unei directive a BNR, băncile sunt obligate să actualizeze datele despre clienți să le ceară mai multe informații despre activitatea lor, ca parte dintr-un plan mai amplu de combatere a spălării banilor. Dacă nu actualizați datele, riscați să vă fie blocate conturile și apoi chiar închise. Fundația Concord, din Constanța, a rămas fără bani de salarii după ce UniCredit Bank i-a restricționat accesul la cont de zile întregi, deși a depus toate documentele necesare actualizării datelor. ”Dosarul este în analiză la București”, spun cei de la bancă. Incompetență sau nepăsare din partea funcționarilor? Pentru că vorbim despre o tranzacție care, în mod normal, se operează în cel mult un minut!

Cum isi bate joc UniCredit de clienti, blocandu-le conturile, ca nu si-au actualizat datele. Video

Actualizarea datelor personale ale clienților băncilor reprezintă o obligație legală stabilită de Parlament și Banca Națională a României, prin Legea 129/2019, respectiv Regulamentul 2/2019, legislație pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului care transpune alte directive și regulamente europene, arată băncile din România. Fundația Concord din Constanța s-a ales cu blocarea contului din pricina incompetenței unor funcționari mult prea comozi să se ocupe de o chestiune care, în mod normal, se operează într-un minut. De o lună de zile, conducerea fundației nu are acces la proprii bani, deși a depus la bancă toate actele necesare actualizării datelor.

Procesul de actualizare a datelor unei companii se face prin reprezentantul legal al acesteia, identificat prin actul de identitate. În funcție de tipul afacerii, este nevoie de mai multe documente, iar în cazul fundațiilor, cum este Concord, fiind nevoie de ultimul act constitutiv actualizat, proces-verbal cu componenta conducerii; copie după actele de identitate ale beneficiarilor reali ai societății dacă acestea nu au fost furnizate băncii/nu mai sunt în termen și au fost reînnoite; extras nu mai vechi de 30 de zile din Registrul Asociațiilor și Fundațiilor eliberat de Judecătorie, un extras eliberat de Ministerul Justiției sau un certificat eliberat de Grefa Judecătoriei care să conțină informațiile actualizate cu conducerea entității conform ultimului act constitutiv sau a procesului verbal de numire al organului de conducere.

Cum isi bate joc UniCredit de clienti, blocandu-le conturile, ca nu si-au actualizat datele. VideoUltimele modificări acte constitutive ale fundației, conform hotărârii consiliului director, au fost ratificate prin încheierea 427/16.01.2017 pronunțată de Judecătoria Constanța”

Noi, fiind fundație, aparținem de Judecătorie. Am vrut să fac operațiunea online, am plătit niște taxe la urgență. A doua zi m-am dus la București, că aveam treaba, și am mers personal la bancă, unde am făcut cerere de actualizare a datelor. Mi s-a spus că în 30 de zile îmi dau răspunsul. Bun, dar cum fac, că mă grăbesc, am contul blocat, am taxe de plătit... au zis că-mi dau răspunsul în 15 zile, dar să aduc de la notar o declarație, cu actul constitutiv al fundației, am adus declarație autentificată la notar..., ca să nu pierd timpul așteptând hârtia de la Ministerul Justiției, au trecut 15 zile de atunci și tot am contul blocat. Mi-au spus că hârtiile sunt în analiză, la București. Conturile sunt blocate, banii de salarii sunt blocați. Împrumut bani de la unul, la altul, să plătesc salariile. Eu cu banii în cont și fără bani”, a declarat, pentru Replica, Dumitru Costea, președintele Fundației Concord Constanța.

Cum isi bate joc UniCredit de clienti, blocandu-le conturile, ca nu si-au actualizat datele. Videodeclarația autentificată la notar

În astfel de situații, clientul nu poate cere socoteală băncii în instanță, nefiind vorba de vreo încălcare a Codurilor Civil sau Penal, ci de nerespectarea procedurilor băncii sau a contractului dintre bancă, ori de indiferența funcționarului. În cel mai rău caz, clientul poate face o sesizare la ANPC sau să-și mute contul la altă bancă. Așa cum va face și Dumitru Costea, după ce va rezolva problema și după ce unitatea bancară va binevoi să-i deblocheze contul.

Cum isi bate joc UniCredit de clienti, blocandu-le conturile, ca nu si-au actualizat datele. Video

Fundația Cultural Științifică CONCORD a fost înființată în anul 2007, având drept scop promovarea unui sistem de învățământ universitar și pre-universitar modern, conform normelor europene.

Cum isi bate joc UniCredit de clienti, blocandu-le conturile, ca nu si-au actualizat datele. Video

Cuprinde trei departamente: învățământ pre-universitar, reprezentat de Liceul Tehnologic CONCORD, Studii Universitare și Post-Universitare, Formare Profesională.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677