REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cum îți dai seama dacă e proaspătă carnea de miel: La ce să fii atent

Cum îți dai seama dacă e proaspătă carnea de miel: La ce să fii atent

A.F. 30 aprilie 2024 | 00:00 314

Carnea de miel proaspătă este un lucru pe care mulți dintre noi îl iubim, mai ales în timpul sărbătorilor sau al evenimentelor speciale. Dar cum putem fi siguri de carnea pe care o cumpărăm că este cu adevărat proaspătă și de bună calitate?

Cum iti dai seama daca e proaspata carnea de miel: La ce sa fii atent

Haideți să aflăm împreună câteva dintre semnele cheie care ne ajută să distingem între carnea de miel proaspătă și cea expirată.

Culoarea cărnii

Unul dintre primii indicatori ai prospețimii cărnii de miel este culoarea acesteia. Mielul proaspăt ar trebui să aibă o culoare roșiatică, fără semne de încărunțire. Este important de reținut că nu ar trebui să existe urme verzi maronii, care ar putea fi semne ale cărnii care începe să se strice.

Aceste caracteristici sunt valabile pentru toate părțile carcasei de miel.

Textura cărnii

Un alt indicator important al prospețimii cărnii de miel este textura acesteia. Atunci când este apăsat cu un deget, mielul proaspăt își recapătă rapid forma. Așadar, dacă locul în care ați apăsat revine rapid la aspectul inițial, atunci acesta este un semn bun că carnea este proaspătă, potrivit actualno.com.


Congelare și decongelare

Deși putem congela și decongela carnea de miel, acest proces îi poate afecta textura și gustul. Congelarea și decongelarea modifică structura histologică a țesutului muscular, ceea ce poate duce la pierderea apei și la eliberarea mai ușoară a sucului din carcasă în timpul gătitului.

Atunci când alegeți miel proaspăt, este important să acordați atenție culorii, texturii, marcajelor și istoriei produsului. Respectarea acestor orientări ne poate ajuta să ne bucurăm de o carne de miel delicioasă și de înaltă calitate, care este o parte esențială a numeroaselor tradiții și obiceiuri românești, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016