REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 16 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6884
12.5° Constanța Miercuri, 16 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6884
 

Cum l-a tras pe sfoară un constructor din Constanța pe milionarul Iftimie

Cum l-a tras pe sfoară un constructor din Constanța pe milionarul Iftimie

Andreea POPA 16 octombrie 2024 | 00:00 2991

Un constructor din Constanța devenit cunoscut prin zecile de contracte primite în ultimii ani de la autoritățile din Tulcea are probleme cu banii. Așa se face că firma începe să fie dată în judecată de tot mai mulți parteneri de afaceri, care îi cer falimentul sau solicită judecătorilor să o oblige la plata datoriilor, pentru că nu și-au mai primit banii datorați. Printre aceștia se află și unul dintre cei mai cunoscuți milionari români, celebrul Valeriu Iftime. 

Cum l-a tras pe sfoara un constructor din Constanta pe milionarul IftimieValeriu Iftime

Constructorul constănțean Ramali Construct SRL, care a primit în ultimii ani zeci de milioane de euro de la stat, începe să aibă probleme tot mai mari cu banii. Mai multe firme au dat în judecată Ramali Construct, atât în instanțele din Constanța, cât și la cele din Tulcea sau chiar din Botoșani, solicitând fie falimentul, fie înaintând judecătorilor ordonanțe de plată pentru recuperarea datoriilor.  

Astfel, la Tribunalul Botoșani a fost înregistrat pe 30 septembrie 2024 un dosar în care creditorul Elsaco Electronics SRL înaintează o acțiune în daune contractuale împotriva debitoarei Ramali Construct SRL. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată. 

Cum l-a tras pe sfoara un constructor din Constanta pe milionarul Iftimie

Elsaco Electronics SRL Botoșani este liderul asocierii care va construi noul CET din Constanța, un proiect uriaș, de 581.311.113 lei, fără TVA, finanțat prin PNRR. Contractul de peste 110 milioane de euro a fost semnat pe 1 martie 2024, iar termenul de finalizare al unuia dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în orașul Constanța este decembrie 2025.

Milionarul Iftimie merge cu metroul în București, dar vine cu avionul privat la Constanța 

Elsaco Electronics SRL a raportat pentru anul 2023 afaceri de 425,5 milioane lei și un profit net de 35,3 milioane lei, cu 247 de angajați, dar și datorii de 144 milioane lei. Firma înființată în 1994 are ca domeniu de activitate lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide și este deținută de celebrul Valeriu Iftimie. Omul de afaceri care a fost ales și președinte al Consiliului Județean Botoșani din partea PNL are o avere estimată la peste 25 de milioane de euro și este, printre altele, și patronul clubului FC Botoșani, din prima ligă de fotbal a României. 

Cum l-a tras pe sfoara un constructor din Constanta pe milionarul Iftimie

Excentricul milionar spune că merge cu transportul în comun și cu metroul când ajunge în București, dar folosește avionul său privat când vine la Constanța, unde supervizează uriașul contract pentru construirea noului CET.

La Constanța are sediul și Ramali Construct SRL, firma care l-a țepuit și împotriva căreia s-a îndreptat acum în instanța din Botoșani. Ramali Construct este considerată pe bune dreptate noul constructor minune al Constanței, datorită zecilor de milioane de euro încasate în urma contractelor primite pe bandă rulantă în ultimii ani aproape exclusiv de la autorităților din județul Tulcea.

Firma a raportat pentru 2023 afaceri de aproape 76 de milioane de lei și un profit net de peste 10 milioane de lei, cu 144 de angajați, dar și datorii de peste 30 de milioane de lei. Compania de construcții deținută de tulceanul Paul Haralambi a primit în ultimii ani peste 100 de contracte, în valoare de aproape 400 de milioane de lei, de la primării și instituții din Tulcea. 

Cum l-a tras pe sfoara un constructor din Constanta pe milionarul IftimiePaul Haralambi

Firma lui Haralambi, asaltată de creditori în instanță

Lipiciul incredibil pe care îl are firma din Constanța la banii publici din Tulcea nu l-a ajutat pe Haralambi să-și plătească însă și datoriile către partenerii de afaceri.

Așa se face că milionarul Iftimie nu este singurul țepuit de Haralambi, dacă e să ne luăm după instanțe. Pe 4 octombrie 2024, creditorul Dobrogetica Gabri SRL a înregistrat un dosar la Tribunalul Constanța prin care cere falimentul debitoarei Ramali Construct, iar pe 24 septembrie 2024 creditorul Cristalmin SA a cerut Judecătoriei Constanța o ordonanță de plată pentru obligarea debitoarei Ramali Construct SRL de a-i plăti datoriile. 

Pe 11 octombrie 2024, creditoarea Scaffold Sky Titan SRL a obținut la Judecătoria Constanța obligarea debitoarei Ramali Construct SRL la plata a șapte facturi neachitate din perioada mai-septembrie 2023, iar pe 15 iulie 2024 și creditoarea Montaj Schela Invest SRL obținea la aceeași instanță obligarea pârâtei Ramali Construct la plata unor datorii de aproape 30.000 de lei, reprezentând, de asemenea, țepe date de firma lui Haralambi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pretul e fixat in concordanta cu preturile internationale sau de ai "nostri? turbogazul este o instalatie simpla.
0
0
Daca plateste la wc si rusu, vor veni si alte contracte. Nu trebuie sa si faca lucrarile. Important e sa ia banii si sa dea procentul stiut
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445