REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 31 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6838
21.4° Constanța Sâmbătă, 31 August 2024 Anul XX Nr. 6838
 

Cum o fi reușit?! Un director din Portul Constanța și-a luat casă ANL în rate

Cum o fi reușit?! Un director din Portul Constanța și-a luat casă ANL în rate

Mirela PASCAL 31 august 2024 | 00:00 6802

Portul Constanța are, din 2022, un nou post de director Strategie - Dezvoltare, pe care a fost numit Eugen Căruntu, fost funcționar din Primăria Constanța și Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Pe vremea când era funcționar în primărie, Căruntu a reușit să pună mâna pe un apartament ANL, de aproape 50 de m.p., însă nu a dorit să plătească prea mult timp chirie, așa că l-a cumpărat... în rate. Timp de 20 de ani, Căruntu s-a îndatorat la fosta RAEDPP, în prezent Administrația Fondului Imobiliar, unde plătește lunar 800 de lei. Contractul cu societatea Consiliului Local a fost încheiat în 2016, iar valoarea imobilului este de peste 200.000 de lei. Interesant este cum a primit imobilul, în condițiile în care era... plin de terenuri!

Cum o fi reusit?! Un director din Portul Constanta si-a luat casa ANL in rateEugen Căruntu

Fosta Regie Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat“ Constanța (RAEDPP), în prezent Administrația Fondului Imobiliar, a fost mulți ani una dintre instituțiile din subordinea Primăriei Constanța unde lucrurile nu au funcționat deloc bine. Se alocau bani inutil și pierdea mulți bani lunar, din diferite zone, iar cei care s-au perindat la conducere, de-a lungul anilor, mai ales în perioada social democrată, nu au căutat soluții, sau nu au vrut, pentru reducerea cheltuielilor. În timp ce salariații regiei primeau salariul minim pe economie, directorii erau plătiți regește, unii dintre ei fiind „premiați“ și cu câte o locuință ANL.

Cum o fi reusit?! Un director din Portul Constanta si-a luat casa ANL in rateblocul ANL unde Căruntu are apartament în rate

Și nu numai directorii din fosta RAEDPP, ci și șefii din Primăria Constanța. Printre aceștia se numără și Eugen Căruntu, astăzi mare director în Portul Constanța. Potrivit ultimei sale declarații de avere, din mai 2024, Eugen Căruntu are cinci terenuri agricole totalizând 20 de hectare în Peștera, Sinoe și Vulturu și unul intravilan de 13.500 mp în Sibioara.

Cum o fi reusit?! Un director din Portul Constanta si-a luat casa ANL in rate

Din 2022, Căruntu are și un apartament în Constanța, dar deține un spațiu comercial de peste 800 mp în Sibioara. Șeful din Port mai are un apartament, pe care l-a obținut, în urmă cu mulți ani, în condiții suspecte de la RAEDPP.

Cum o fi reusit?! Un director din Portul Constanta si-a luat casa ANL in rate

Avea un palmares de terenuri, dar a luat casă de la ANL

După ce a stat câțiva ani în chirie, Căruntu și-a cumpărat apartamentul cu două camere, de 49,67 mp, situat în blocul ANL OB  9, din Poarta 6, de pe strada Zefirului. Nu știm cum l-a obținut, dat fiind faptul că Eugen Căruntu nu era deloc sărac, ba din contră. Avea, și încă are, o sumedenie de terenuri. Însă, atunci când ești șef prin primărie ai și avantaje.

Cum o fi reusit?! Un director din Portul Constanta si-a luat casa ANL in rate

De altfel, așa cum spuneam și mai sus, nu este singurul care s-a lipit de casă de la RAEDPP... șeful Gărzii de Mediu din Constanța, Marian Rîșnoveanu, a fost scos cu forța din imobil, după ce s-a dovedit ca l-a primit ilegal. Revenind...

Căruntu nu avea bani, chipurile, să-l achite integral, așa că a făcut cerere să-l cumpere în rate. Dacă s-ar fi îndatorat la bancă, ar fi plătit dublu, poate chiar titlu.

Plătește rata la RAEDPP de 800 de lei pe lună

L-a achiziționat în octombrie 2016 în baza unei hotărâri de Consiliu Local, HCL 445/2016... A plătit 15 % avans, urmând ca, în fiecare zi de 15 ale lunii, Căruntu să plătească, timp de 20 de ani, rata de 800 de lei. Mai are de achitat 12 ani, adică până-n 2036. Dar să nu vă imaginați că locuiește în apartamentul ANL din Poarta 6. Familia Căruntu l-a scos la închiriat și, la cât de scumpă e piața chiriilor din Constanța, astăzi, ne imaginăm că nu ia 2 lei. De altfel, cam asta este moda în rândul șmecherilor care au pus mâna pe locuințe de la stat, iar Căruntu nu face excepție de la regulă.

Cum o fi reusit?! Un director din Portul Constanta si-a luat casa ANL in rateblocul ANL unde Căruntu are apartament în rate

Iar dacă sunteți curioși cât câștigă Eugen Căruntu de la Portul Constanța, ei bine aflați că acesta are leafa, pe lună, de peste 25.500 lei brut, adică în jur de 14.000 lei net. Cât despre atribuții, nu prea cunoaștem detalii, având în vedere că este o funcție înființată cel mai probabil cu dedicație.

Așadar, Căruntu se înscrie pe lista șmecherilor cu beneficii care lucrează la stat. N-ar fi rău ca autoritățile să investigheze modul în care fostul șef din Primăria Constanța a reușit să se lipească de ANL, în condițiile în care mulți tineri, la vremea acea, cu nevoi mult mai mari decât Căruntu, au fost refuzați sau puși pe lista de așteptare...

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un j***s
1
0
Un șpăgar din gașca lui Vișan și Făgădău. Un j***s de pesedist care a furat tot ce a prins de 20 ani. El cu b**u făceau combinațiile in primărie și după ce a bubuit Făgădău a fugit cu Vișan la alte ciordeli.
2
0
Daca era de la usere sareau ziarele-n aer! Asa, ciocul mic si joc de glezne.
9
2
Și câți mai sunt ,mai căutați.
19
0
Nu ii pasa nimanui
14
0
Pao dacacsi-a luatvfunctiile cuvteste grila si pe varso rezultatele ...e ,he ,he ....despre ce vorbim ......ca trebuia sa fie pe pe functiii-principiul este nuvtrebuie sa stii nimic doar sa pari că stii .....asa ii este si mintea precum apartamentul de la anl
4
1
Pao dacacsi-a luatvfunctiile cuvteste grila si pe varso rezultatele ...e ,he ,he ....despre ce vorbim ......ca trebuia pe functiii .....asa ii este si mintea precum apartamentul de la anl
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365