REPLICA ONLINE CONSTANTA

38.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
38.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum obțin agențiile de pariuri licența de la ONJN

Cum obțin agențiile de pariuri licența de la ONJN

Andreea VLAICU 21 mai 2024 | 11:10 269

După cum probabil știi deja, casele de pariuri din România pot funcționa legal doar dacă obțin licența de funcționare de la ONJN.

Cum obtin agentiile de pariuri licenta de la ONJN

Prin urmare, ți s-a recomandat adesea să alegi doar case de pariuri care au licență de la ONJN, motiv pentru care este foarte probabil să te întrebi care este treaba cu această licență.

Dacă avem dreptate, suntem siguri că articolul nostru îți va fi de mare ajutor. Asta deoarece în rândurile imediat următoare vom discuta pe larg despre tot ce trebuie să știi despre licența ONJN și mai ales despre procedura pe care casele de pariuri trebuie să o urmeze pentru a obține această licență.

Ești curios să afli aceste lucruri, plus multe altele?

Ce este licența ONJN?

Indiferent că este vorba despre o agenție de pariuri stradală sau despre case de pariuri online, licența ONJN este obligatorie pentru a putea funcționa legal în România. Și totuși, ce este, mai precis, această licență?

Este vorba despre o autorizație care este oferită de către ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituția din România care este responsabilă de reglementarea pieței jocurilor de noroc.

ONJN există încă din 2013, însă abia din 2015 a început să își facă simțită prezența în această industrie, iar asta deoarece abia atunci a fost introdusă licența ONJN despre care discutăm noi.

Autorizația ONJN este benefică atât pentru statul român cât mai ales pentru utilizatorii din țara noastră. Asta deoarece astfel li se oferă posibilitatea de a efectua plăți în lei, să mizeze pe evenimentele din campionate interne și să folosească o platformă disponibilă în limba română.

Cum obțin agențiile autorizația ONJN?

Acum că am stabilit, în mare măsură, ce este licența ONJN și ce presupune ea, a sosit timpul să trecem la subiectul principal al articolului nostru: cum obțin agențiile de pariuri licența de la ONJN?

Cu siguranță acesta reprezintă un subiect care stârnește mult interes în rândul persoanelor care pariază.

Orice operator din industria pariurilor sportive poate solicita o licență de la ONJN pentru a funcționa legal în România. Cu toate acestea, pentru a putea face asta, este necesar să fie înființată în mod legal, conform celor impuse de către legislația din România.

De asemenea, înainte de a solicita o licență de la ONJN aceștia trebuie să pregătească toate documentele necesare conform cărora își pot desfășura activitatea în cele mai bune condiții dar și că nu au datorii către stat.

Mai mult decât atât, este necesar ca reprezentanții legali să nu fi fost condamnați în trecut și să nu dețină starea de incompatibilitate.

Există, de asemenea, și alte cerințe pe care un operator trebuie să le respecte astfel încât să poată obține atât de necesara autorizație de la ONJN, pentru a putea funcționa apoi legal în țara noastră. Deținerea unei certificări ISO 176025 sau 17020 este o altă cerință. Totodată, ONJN cere ca operatorul să nu dețină o relație de interdependență cu un organizator de jocuri de noroc.

Licența va fi obținută abia după ce depui dosarul care include toate documentele solicitate la ONJN. Pe site-ul ONJN este prezentată o listă cu toate documentele pe care acest dosar trebuie să le dețină, aceste documente fiind adesea actualizate în funcție de normele legislative din România.

Prin urmare, dacă îți dorești să obții mai multe informații despre obținerea licenței ONJN, suntem siguri că vei găsi toate datele pe site-ul ONJN.

Acesta a fost articolul nostru despre procedura de obținere a licenței ONJN pe care casele de pariuri trebuie să o realizeze atunci când își propun să funcționeze în mod legal în România.

Sperăm că informațiile noastre ți-au fost de ajutor atât pentru a-ți satisface curiozitățile cât mai ales pentru a înțelege rolul benefic pe care prezența ONJN îl are în România.

De asemenea, nu uita că pe site-ul ONJN poți găsi o listă neagră dar și o listă albă cu case autorizate și interzise în România.

Înainte de a alege o casă de pariuri, ar trebui să verifici această listă întocmai pentru a te asigura că alegi să joci la o casă de pariuri legală în România. În acest fel, riscurile vor fi reduse la minim, ceea ce sigur îți dorești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510