Cum păstrăm alimentele proaspete mai mult timp
Cum păstrăm alimentele proaspete mai mult timp
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCongelarea alimentelor este o metodă de păstrare a acestora în stare proaspătă vreme mai îndelungată- moÈ™tenită de la eschimoÈ™i. Cu ajutorul ei, rămân intacte culoarea, gustul, consistenÈ›a, valoarea nutritivă È™i conÈ›inutul în vitamine.
Cum păstrăm alimentele proaspete mai mult timp
Ce se congelează?
Carnea și mezelurile: Bucăți de carne slabă și salam uscat. Pachetele să nu fie mai groase de 10-12 cm, pentru a putea fi stivuite mai ușor.
Păsările: Curățate de pene È™i intestine È™i spălate bine cu apă rece. Dacă sunt mici, se leagă aripile È™i pulpele de trunchi, iar dacă sunt mari, se taie în două sau se porÈ›ionează.
Vânatul: Se taie bucăți, se înlătură pieliÈ›ele È™i tendoanele. Se porÈ›ionează obligatoriu.
PeÈ™tele: Trebuie să fie foarte proaspăt, curățat de solzi È™i de intestine. La peÈ™tii mari, se îndepărtează capul È™i aripioarele.
Cum păstrăm alimentele proaspete mai mult timp
Legumele: În principiu, legumele se congelează întregi È™i trebuie să fie coapte È™i proaspete.
RoÈ™iile, ceapa, ardeii graÈ™i, rădăcina de È›elină, ridichile, salata verde È™i castraveÈ›ii trebuie tăiate felii sau cubuleÈ›e, pentru că întregi nu se congelează bine.
Restul legumelor se opăresc înainte de congelare È™i se răcesc.
Fructele: Bine coapte, se tăvălesc bucată cu bucată prin zahăr tos È™i se congelează la puÈ›ină distanță unele de altele È™i abia pe urmă, îngheÈ›ate, se introduc în cutii sau în pungi.
Merele È™i perele se opăresc puÈ›in înainte de congelare.
Produsele de patiserie: Pot fi congelate prăjiturile, torturile și aluaturile, dar umplutura sau glazura se adaugă abia după ce au fost decongelate.
Produsele lactate și ouăle: Laptele se congelează doar omogenizat, untul dacă nu conține sare, iar ouăle se sparg și se bat, scrie exquis.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.