REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cum poate fi oprit războiul din Ucraina. Planul în șase puncte al lui Boris Johnson

Cum poate fi oprit războiul din Ucraina. Planul în șase puncte al lui Boris Johnson

Replica API 7 martie 2022 | 23:15 1021

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat un plan în șase puncte prin intermediul căruia s-ar putea ajunge la o finalitate în cazul conflictului militar din Ucraina.

Johnson crede că plan internațional de acţiune va determina eșecul invaziei ruse în Ucraina.

„Nu este suficient să ne exprimăm susținerea pentru ordinea internațională bazată pe reguli, trebuie să o apărăm împotriva unei încercări susținute de a rescrie aceste reguli prin intermediul forței militare”, a transmis Boris Johnson într-o declarație de presă.

Planul lui Boris Johnson are șase puncte și nu presupune ca aliații occidentali să se angajeze în acțiuni militare împotriva Rusiei, ci vizează îngenunchierea economică a Moscovei, scrie The Guardian.

Distrugerea economiei ruse

Acesta a pregătit, astfel, o listă cu șase obiective despre care spune că trebuie atinse pentru a pune capăt invaziei. În primul rând, este nevoie de crearea unei ”coaliții internaționale umanitare” pentru Ucraina. Apoi, premierul Mari Britanii spune că statul lui Volodimir Zelenski trebuie susținut ”în eforturile sale de a se apăra.”

Boris Johnson militează pentru continuarea presiunilor economice asupra Moscovei, dar și pentru a rezista împotriva tentativelor ruse de ”normalizare” a acțiunilor sale în Ucraina.

Liderul executivului britanic spune că trebuie să fie urmărite căile diplomatice de atenuare a conflictului din Ucraina, dar doar în cazul în care guvernul legitim al statului poate participa la aceste discuții. Nu în ultimul rând, Boris Johnson afirmă că statele membre NATO trebuie să treacă printr-un proces rapid de îmbunătățire a securității și rezilienței.

Johnson se va întâlni marți cu lideri din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, țări care se confruntă cu un flux important de refugiați, scrie național.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677