REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cum poți scăpa rapid de durerile de spate?

Cum poți scăpa rapid de durerile de spate?

A.F. 27 iulie 2024 | 00:00 78

Durerile de spate sunt o problemă de sănătate des întâlnită, în special la persoanele cu un stil de viață sedentar sau la cele care îÈ™i suprasolicită frecvent coloana. Cel mai des, acestea se confruntă cu durere lombară, adică în partea de jos a coloanei vertebrale. Disconfortul apare de cele mai multe ori din cauza unei hernii de disc, care, în lipsa tratamentului potrivit, poate duce la complicaÈ›ii.

Cum poti scapa rapid de durerile de spate?

O hernie de disc lombară nu trece de la sine È™i poate afecta serios calitatea vieÈ›ii pacientului, provocând durere cronică de spate, furnicături la nivelul picioarelor sau chiar amorÈ›irea membrelor. Un alt simptom al acestei afecÈ›iuni este sciatica, un tip de durere care porneÈ™te din zona lombară È™i coboară spre partea din spate a coapsei, până la gambă.

Pentru stabilirea diagnosticului corect È™i administrarea tratamentului potrivit, este necesar un consult de specialitate, la un medic reumatolog sau neurochirurg. Diagnosticul de hernie de disc este stabilit în urma unor investigaÈ›ii imagistice avansate, precum radiografie digitală, tomografie computerizată sau examen RMN. Imaginile detaliate furnizate de aceste scanări arată localizarea exactă a discului intervertebral herniat, care apasă pe rădăcinile nervoase, provocând durere.

După stabilirea cu exactitate a diagnosticului, medicul recomandă tratamentul necesar, în funcÈ›ie de severitatea manifestărilor clinice provocate de hernie. De cele mai multe ori, tratamentul conservator este suficient, ameliorând semnificativ durerea. Acest tratament poate implica administrarea unor medicamente analgezice È™i antiinflamatoare, modificarea stilului de viață, purtarea unei orteze lombare sau efectuarea unui program de recuperare medicală, prin exerciÈ›ii de kinetoterapie. Acestea întăresc musculatura spatelui È™i ajută totodată la creÈ™terea mobilității coloanei.

Atunci când aceste metode de tratament nu au efectul dorit după câteva săptămâni, poate fi necesară o intervenÈ›ie chirurgicală, pentru îndepărtarea porÈ›iunii de disc herniate. În funcÈ›ie de specificul fiecărui caz în parte, operaÈ›ia poate fi realizată cu ajutorul unui microscop operator sau pe cale endoscopică, prin introducerea unui endoscop la nivelul vertebrei afectate È™i repararea herniei, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436