REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Cum recunoști un psihopat: testul simplu și rapid

Cum recunoști un psihopat: testul simplu și rapid

A.F. 6 septembrie 2023 | 00:00 656

Cu cât cineva este mai puțin empatic, cu atât este mai puțin probabil să caște ca răspuns la căscatul unei persoane din raza sa vizuală.

Cum recunosti un psihopat: testul simplu si rapid

Potrivit unui studiu, persoanele cu trăsături psihopatice au mai puține șanse să „răspundă” cu un căscat la oamenii somnoroși din jurul lor, deoarece au tendința de a le lipsi empatia și conexiunile emoționale cu ceilalți.

S-a crezut mult timp că „căscatul contagios” este de fapt un semnal profund care demonstrează o legătură empatică cu o altă persoană.

Testul simplu care îți arată că ai în fața ta un psihopat

Persoanele cu legături emoționale puternice, cum ar fi membrii familiilor, căscă mai ușor decât fac cu străinii. Mai mult, căscatul nu este unic doar pentru oameni: căscatul contagios a fost documentat la multe specii de mamifere cu tendințe sociale, inclusiv cimpanzei, lupi și câini.

„M-am gândit: „Dacă este adevărat că căscatul are legătură cu empatie, pun pariu că psihopații căscă mult mai puțin”. Așa că l-am pus la încercare”, a declarat Brian Rundle, autorul principal al studiului și doctorand în psihologie și neuroștiințe la Universitatea Baylor, într-un comunicat.

Dacă cineva cu o natură empatică puternică „prinde” un căscat cu ușurință, este de la sine înțeles că o persoană care nu are empatie nu ar căsca la fel de des.

Pentru a vedea dacă acest lucru este adevărat, Rundle a cerut mai întâi participanților la studiu să răspundă la un test psihologic standard pentru a afla unde au ajuns în spectrul psihopatic. Apoi, au fost așezați într-o cameră întunecată și au primit căști cu anulare a zgomotului pe care să le poarte în timp ce urmăreau scurte clipuri video cu căscături, zâmbete și fete goale pe un ecran.

Electrozii de pe fețele participanților au înregistrat numărul și frecvența căscăturilor lor alături de răspunsurile fiziologice, cum ar fi mișcarea mușchilor și reacțiile nervoase.

Studiul a constatat că, cu cât o persoană a demonstrat mai puțină empatie în timpul testului, cu atât căscă mai puțin ca răspuns la videoclipuri.

Dar, în timp rezultatele studiului implică o corelație între psihopatie și frecvența cu care cineva răspunde la un căscat, aceasta nu înseamnă că a nu căsca ca răspuns la căscatul altor persoane este un semn clar că cineva are tendințe psihopatice, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca asta cu cascatul poate fi determinant in descoperirea psihopatilor,psihiatrii nu prea mai au ce face. Le-am furat meseria. Chiar asa? Bai desteptilor,empatia umana poate fi tinuta sub control,la fel si cascatul. Pe urma,sunt cazuri in care descoperirea psihopatilor este chiar foarte dificila,fiind cazuri in care se afla asta dupa actiunile complet deplasate sau antisociale savarsite de acestia. Mintea omului este extrem de complicata si marii specialisti ai lumii in domeniu o studiaza ,gasind mereu cate ceva nou. Nu e un subiect tratabil de orice natarau care crede ca e destept ca telefonul lui mobil.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513