REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Cum recunoști un sistem imunitar slăbit? Care sunt cele mai importante 8 semne

Cum recunoști un sistem imunitar slăbit? Care sunt cele mai importante 8 semne

A.F. 26 august 2023 | 00:00 401

Rolul sistemului imunitar în viața sănătoasă nu poate fi niciodată subestimat. Într-o lume mult prea grăbită, mai mult ca oricând, cu toții ne dorim sisteme imunitate puternice pentru a lupta împotriva oricărui factor care ar putea sa ne scadă capacitatea de protecție.

Cum recunosti un sistem imunitar slabit? Care sunt cele mai importante 8 semne

Pandemia de coronavirus ne-a oferit tuturor un curs rapid asupra rolului crucial al mecanismului de apărare al organismului Cu toate acestea. anumite semnale roșii, cum ar fi infecțiile frecvente și oboseala, pot fi adesea trecute cu vederea.

Iată semnele la care trebuie să fii atent:

Cum recunoști un sistem imunitar slab?

1. Infecții recurente
Îmbolnăvirea frecventă de răceală, gripă și infecții cu drojdie poate fi un semn de avertizare că organismul are un mecanism de apărare slab.

Potrivit American Academy of Allergy Asthma and Immunology, necesitatea a mai mult de patru cure de tratament cu antibiotice într-un an la copii și a mai mult de două cure la adulți poate fi un semn de imunitate slabă.

2. Pierderea în greutate
Pierderea în greutate inexplicabilă poate indica probleme de sănătate subiacente și imunitate slabă.

3. Apariția bruscă a alergiilor
Sensibilitatea crescută la anumite alimente și apariția bruscă a alergiilor sunt semne de afectare a funcției imunitare.

4. Probleme digestive
Studiile au arătat că cantități mici de bacterii intestinale benefice și microbi pot afecta imunitatea oamenilor. Problemele digestive frecvente, cum ar fi diareea, gazele sau constipația pot fi semne de avertizare timpurie ale imunității compromise.

5. Oboseală
Când sistemul imunitar este suprasolicitat, s-ar putea să simți oboseală cronică, oboseala care s-ar putea să nu se amelioreze după odihnă.

6. Probleme frecvente ale pielii
Apariția erupțiilor cutanate și a infecțiilor sugerează deficiențe ale sistemului imunitar.

7. Vindecare lentă
Dacă observați arsuri sau tăieturi care durează neobișnuit de mai mult timp pentru a se vindeca, s-ar putea să fie nevoie să consultați un specialist în sănătate, deoarece poate fi un semn al unui sistem imunitar slab.

8. Tulburări autoimune
Este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă țesuturile organismului din greșeală. Diagnosticul unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, lupusul sau boala celiacă arată funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513