REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Cum s-a răzbunat pe George Simion senatoarea care a demisionat din AUR

Cum s-a răzbunat pe George Simion senatoarea care a demisionat din AUR

Virgil STOIAN 24 iunie 2024 | 11:14 879

Senatoarea Rodica Boancă și-a dat demisia din AUR după mai multe neînțelegeri cu George Simion, președintele formațiunii. Rodica Boancă, senatoare de Ialomița, a demisionat din AUR în iunie 2023, motivând că formațiunea politică condusă de George Simion și-a încălcat promisiunea care spunea că partidul nu va include traseiști, securiști și masoni. Boancă era vicelider al grupului parlamentar AUR, iar după demisie a rămas senator independent.

Cum s-a razbunat pe George Simion senatoarea care a demisionat din AUR

Soțul Rodicăi Boancă a făcut sesizare la DNA privind modul în care AUR a cheltuit banii

De asemenea, Rodica Boancă a mai menționat că George Simion este prieten cu un ziarist care a publicat mai multe articole în care au fost făcute dezvăluiri despre afacerile cu statul pe care le-a făcut firma soțului ei, Florin Boancă, afaceri de consultanță și servicii în domeniul construcții electrice și fotovoltaice.

Rodica Boancă a mai arătat că nu a intervenit niciodată în favorizarea vreunui contract, că nu a făcut trafic de influență și nici abuz de funcție, așa cum se sugera în respectivele articole. În ianuarie 2024, senatoarea Boancă a dezvăluit că soțul ei a făcut sesizare la DNA privind modul în care AUR a cheltuit banii din subvenţie pentru caravana medicală.

Senatoarea a susținut că în spatele caravanei s-ar afla o fundație condusă de un deputat AUR și că soțul ei a sesizat ilegalitatea modului în care se cheltuie banii pentru partide politice, de către AUR, folosindu-se de aşa-zisa caravană medicală, fundația primind din subvenţie o parte importantă, în jur de 11 milioane de lei.

Rodica și Florin Boancă l-au dat în judecată pe George Simion care, la începutul acestei săptămâni, și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale. Dosarul al cărui obiect este “acțiune în răspundere delictuală” a fost înregistrat pe 27 septembrie 2023 la Tribunalul București, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.
Instanța a cerut soților Boancă să indice faptele pârâților

Pârâți mai figurează alți câțiva membri AUR, dar și firmele care dețin site-ul și televiziunea la care s-au făcut dezvăluiri despre afacerile familiei Boancă. La termenul din 2 aprilie 2024, instanța a cerut ca soții Boancă să indice ce pârât răspunde pentru fapta proprie, cine răspunde pentru fapta obiectivă, iar în caz de răspundere obiectivă să se identifice şi prepusul în mod clar şi precis; să precizeze în mod clar, fracţionat pentru fiecare faptă ilicită a pârâţilor cuantumul daunelor morale solicitate.

De asemenea, li s-a cerut reclamanților să precizeze în mod clar reţelele de socializare şi site-urile pe care se regăsesc mesajele pretins denigratoare; să depună la dosar în completarea înscrisurilor deja existente menţiuni existente cu privire la aceste postări cu indicarea autorului dintre pârâţii care sunt înprocesuaţi.

În ceea ce privește site-ul și televiziunea, li s-a comunicat soților Boancă să depună la dosar mesajele pretins denigratoare pe care acestea le-au propagat și să depună la dosar transcrierea discuţiilor din timpul emisiunilor tv și intervalul de timp din cadrul emisiunilor în care au avut loc discuţiile.

Soțul senatoarei Boancă a avut venituri anuale de peste 100.000 euro

Instanța a mai pus în vedere reclamanţilor ca, în măsura în care aceste precizări sunt în legătură cu cererea modificatoare, să fie modificată întocmai cererea şi pentru a fi comunicate aceste precizări pârâţilor la adresele de email cu cel puţin 20 zile libere înaintea următorului termen de judecată pentru a da posibilitatea acestora să îşi pregătească apărările.

Tribunalul București a amânat cauza, iar următorul termen din dosar a fost stabilit pentru 3 septembrie 2024. Din ultima declarația de avere a Rodicăi Boancă, completată în iunie 2023 și consultată de FANATIK, reiese că soțul ei a încasat un venit anual de 102.000 lei ca director la BDF Electro Țăndărei.

Florin Boancă mai este director la o altă societate comercială, SC Flamen Expert SRL, de la care a primit un salariu de 51.800 lei și de la care a încasat dividende în valoare de 183.132 lei. De asemenea, soțul Rodicăi Boancă a mai primit dividende de 182.832 de lei de la SC Sunset SRL. Veniturile totale anuale ale lui Florin Boancă au fost de 519.764 lei, adică aproximativ 105.000 euro, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos --> use.my/arctrum
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016