REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cum s-a transformat Costinești, stațiunea tineretului, într-o mare de gunoi?! Video

Cum s-a transformat Costinești, stațiunea tineretului, într-o mare de gunoi?! Video

Mirela PASCAL 17 august 2023 | 00:00 2533

Nesimțirea turiștilor și nepăsarea autorităților au făcut din cea mai iubită stațiune de pe litoral epicentrul scandalurilor, al infracțiunilor și al cerșetoriei. Și nu doar atât! Un subiect fierbinte la malul mării l-a constituit de multă vreme groapa de gunoi de la Costinești, administrată de Iridex Group Salubrizare SRL. Inaugurată cu mare fast încă din anul 2004, bomba ecologică a revoltat locuitorii din localitate, dar și turiștii care, în ultimii ani, ocoleau zona. Nu numai groapa de gunoi reprezintă acum o problemă, ci și plaja, care a fost transformată în munți de gunoaie. Nici Garda de Mediu, nici ABADL nu văd mizeria, astfel încât să purceadă la sancțiuni.

Cum s-a transformat Costinesti, statiunea tineretului, intr-o mare de gunoi?! Video

Stațiunea tineretului s-a transformat, anul acesta, în groapa de gunoi a litoralului. O groapă de gunoaie la propriu și la figurat, care care adună timp de 12 luni gunoiul din tot județul, și vara gunoaiele din toată țara! Groapa ecologică de la Costinești, administrată de Iridex Group Salubrizare SRL din anul 2004, a reprezentat un prilej de nemulțumire pentru locuitorii din Schitu și din Costinești. La acea vreme, locul de depozitare al deșeurilor degaja un miros foarte greu de suportat pentru cei din zonă. Chiar dacă controalele din partea Gărzii de Mediu au fost constante, și amenzile au curs, această problemă nu a fost rezolv, pentru că  gunoierii sunt imuni în fața sancțiunilor. Groapa de gunoi funcționează, în continuare, fără să se mai fi făcut  făcut modificări și fără să fie acoperită o parte din ea. În parametri legali, trebuia să funcționeze la 2500 mp pe suprafața de lucru descoperită.

Cum s-a transformat Costinesti, statiunea tineretului, intr-o mare de gunoi?! Video

De parcă nu ar fi fost de-ajuns, și plaja din Costinești s-a transfomat într-o imensă groapă  de gunoi... în mai marii de la ABADL dorm în post...în loc să iasă pe teren pentru a aplica amenzi. Problema gunoaielor din Costinești este cunoscută și la nivel înalt.

Cum s-a transformat Costinesti, statiunea tineretului, intr-o mare de gunoi?! Video

Înainte de sezonul estival, ministrul Turismului, Daniel Cadariu declara că „O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești. Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național.

Cum s-a transformat Costinesti, statiunea tineretului, intr-o mare de gunoi?! Video

Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria și BTT, precum și toate instituțiile cu rol de control în această speță, astfel încât siguranța turiștilor să fie garantată! În următoarea perioadă, vom avea controale la toți operatorii economici din Costinești care sunt clasificați de noi și, acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfășura activități turistice”.

Video:

De la zis la făcut e drum lung...după cum se poate observa. A venit sezonul, mai are puțin și pleacă, iar gunoaiele sunt tot la loc de cinste. La fel și nesimțirea turiștilor certați cu bunul simț și spiritul civic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
f*****a isi prezinta propria imagine?
0
0
Nu putem sa spunem ca romanii in general sunt atenti,curati,civilizati. Unde mergi in tara asta,nesimtirea si agresivitatea,ghiorlanismul sunte la cote inalte,si asta indiferent de nivelul de scolarizare al cetatenilor. Ghioalbe cu si fara studii. Asta de multi marlani,incat cine se comporta ca un om educat,sare imediat in ochi . Din pacate,realitatea mizeriei generale,inclusiv umane,ne copleseste.
3
0
Doar ca cine scrie articolele astea zici ca n-a trecut pe la scoala. Nu va e rusine, bre, sa semnati un articol cu greseli d-astea de prima mana? Cat despre gunoaie se spune ca faci ceea ce esti. Gunoi esti, gunoi faci. Nici cu oamenii dar nici cu autoritatile nu imi e rusine. Peste tot aceeasi mizerie. Vedeti Mangalia si 23 August, se fura ca in codru, primarii deja sunt afaceristi neinteresati de soarta oamenilor si acoperiti de sageti sa para ca nu fac ei manariile. Aia e, ne meritam soarta.
2
2
Arunca gunoaiele pe unde vor ei.Asa este și casa și curtea lor...EDUCATIE ZERO !.
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016