REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
13.9° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Cum s-au descurcat elevii de clasa a VIII-a la prima probă a Evaluării Naționale. Video

Cum s-au descurcat elevii de clasa a VIII-a la prima probă a Evaluării Naționale. Video

Deria ISLEAM 26 iunie 2024 | 00:00 1126

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut pe 25 iunie prima probă de la Evaluarea Națională 2024, cea de Limba și literatura română. Examenul a început la ora 9:00, iar o oră mai târziu se știau deja primele subiecte. Am luat și noi pulsul în centrele de examen, iar emoțiile erau mari atât pentru candidați, dar și pentru părinții care au așteptat vești cu sufletul la gură.

Cum s-au descurcat elevii de clasa a VIII-a la prima proba a Evaluarii Nationale. VideoȘcoala gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu”, Constanța

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Evaluarea Națională 2024

La o oră după startul Evaluării Naționale în centrele de examen, subiectele au apărut pe internet. Li s-au dat, la Subiectul I, un fragment din „Cireșarii” de Constantin Chiriță și unul din „Portret” de Cella Delavrancea. În baza acestor fragmente, s-au croșetat exercițiile conform structurii prestabilite. Subiectul al II-lea a fost motiv de bucurie pentru unii, constând într-o compunere de tip caracterizare a personajului.

Cum s-au descurcat elevii de clasa a VIII-a la prima proba a Evaluarii Nationale. VideoPoză preluată de pe www.edu.ro

Părinții sunt mai emoționați decât elevii!

Părinții elevilor de clasa a VIII-a au trecut timp de 2 ore printr-un carusel de emoții. Timpul s-a scurs foarte greu, iar candidații parcă nu mai ieșeau odată din sălile de examen. Părinții speră la rezultate bune. Unii au apelat la pregătire suplimentară, alții au avut încredere că ce s-a lucrat la clasă a fost suficient pentru un rezultat satisfăcător: „Bineînțeles că avem emoții, poate mai mult decât copiii noștri. La română... știam că nu prea se descurcă, dar sper! Am speranțe mai mari la matematică. Chiar s-a pregătit și mai mult și i-a plăcut matematica. Nu s-a meditat, doar orele de la școală și cât s-a pregătit el. Am încercat să-l dau și la meditații și atât meditatorul, cât și profesorul mi-au spus că e de ajuns doar să vrea, că poate! N-are rost să dau banii pe meditații. Ăsta e adevărul și sperăm că, dacă chiar nu a fost nevoie de meditații, va fi ok și la examen.”

Cum s-au descurcat elevii de clasa a VIII-a la prima proba a Evaluarii Nationale. VideoȘcoala gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”, Constanța

Într-adevăr, sunt mulți factori care decid rezultatul examenelor, nu numai pregătirea, ci și gestionarea emoțiilor, inspirația ș.a.m.d.: „Cert e că el a vrut mai mult pe sportiv că de la 6 ani face fotbal, dar vrea totuși tehnologic, adică ceva să fie pe protecția mediului. E inspirat un pic și de la sora lui mai mare cu 2 ani. Și media contează, și norocul!”

Prietenii la nevoie se cunosc!

Un licean din Constanța care a dat Evaluarea Națională anul trecut a fost alături de prietenii mai mici într-o zi atât de agitată: „Îmi aștept prietenii de la clasa a VIII-a. Sper că s-au descurcat destul de bine, sincer. Adică, din câte știu, s-au pregătit mult acum, în ultima vreme, nu prea au ieșit cu mine afară. Sper să ia o notă bună. Eu susținut Evaluarea Națională fix acum un an. La Literatura Română, pentru mine, a fost destul de greu. Mai ușor a fost la matematică, dar m-am descurcat, cât de cât așa... La română am luat 6.45 și la mate am luat 7.60. Am intrat la LPS. Prietenii mei vor la Călinescu, Eminescu, licee puțin mai bune, doar că să vedem acum dacă o să intre, nu știu. S-au pregătit destul de mult, eu zic că o să aibă șanse.”

Video 1:

„A picat caracterizarea!“

Cum au început să iasă timid din sălile de examen, absolvenții au zbughit-o către părinții nerăbdători să afle cum s-au descurcat. Unii fericiți, alții foarte încrezători, câțiva îngândurați, cu toții și-au luat marți, pe 25 iunie, una dintre cele două pietre de pe inimă. Următorul pas este Evaluarea Națională la matematică, înscrierile la licee și... restul verii le aparține: „A picat caracterizarea. M-am descurcat bine și vreau la Pedagogic!”; „Au picat două texte narative și la subiectul 2 caracterizarea. Eu zic că m-am descurcat bine. Acum, dacă am făcut greșit sau bine, depinde de ce-mi verifică acolo. Am făcut meditații și îmi doresc la Călinescu sau Sportiv, una din două.”

Printre candidați se află și concurenți ai Olimpiadelor Naționale. Pentru aceștia, nimeni nu își face griji: „Nu cred că a fost foarte greu, neapărat. Am avut un pic probleme la caracterizare, dar zic că subiectele n-au fost grele. A fost mai greu la Națională, sincer. Îmi doresc să merg la Călinescu mai departe. Sper să iau și la matematică, să reușesc să intru. Am făcut destul de multe meditații perioada asta, mai ales la matematică.”

Video 2:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515