REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum să alegeți mărimea potrivită de ceasuri pentru bărbați și femei

Cum să alegeți mărimea potrivită de ceasuri pentru bărbați și femei

Andreea VREJOIU 13 ianuarie 2023 | 13:49 1298

Ceasurile sunt un tip de accesoriu care ne poate completa sau chiar eleva look-ul. Fie că este vorba de ocazii formale sau de activități zilnice, alegerea ceasului potrivit ne face mai atractivi și mai încrezători.

Atunci când alegem ceasuri Tommy Hilfiger sau de la alte branduri, putem avea mai multe considerente, printre care modelul, materialul sau marca. Nu numai atât, dar dimensiunea ceasului este, de asemenea, un alt factor important de luat în considerare.

Câteva sfaturi vă pot ghida în alegerea mărimii potrivite a ceasului pentru bărbați și femei, astfel încât ceasul să se potrivească perfect la încheietura mâinii dumneavoastră. Haideți să le discutăm mai jos!

Nu există un set strict de reguli pe care trebuie să le urmați atunci când alegeți ceasuri Tommy Hilfiger. În general, ar trebui să vă asigurați întotdeauna că ceasul pe care îl alegeți se potrivește confortabil în jurul încheieturii mâinii, nefiind nici prea strâns, nici prea larg. Veți ști că ceasul este de mărimea nepotrivită dacă vă tot alunecă de la încheietura mâinii sau dacă lasă un semn dureros atunci când este purtat prea mult timp.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că literele sau numerele, dimensiunea diametrului ceasului și dimensiunea curelei arată proporțional pe încheietura dumneavoastră. Totuși, nu vă opriți doar la examinarea vizuală. Poți trece la pasul următor, care constă în măsurarea încheieturii mâinii pentru o alegere mai precisă.

Cum să vă măsurați încheietura mâinii

Cunoașterea mărimii încheieturii mâinii vă va ajuta foarte mult în alegerea mărimii potrivite a ceasului, mai ales atunci când vine vorba de alegerea carcasei ceasului, a grosimii carcasei și a grosimii curelei. Dimensiunile încheieturii mâinii pot fi clasificate în mai multe categorii: subțire, mediu și gros.

Vă puteți măsura cu ușurință încheietura mâinii urmând acești pași:
- Pregătiți o bandă de măsurare
- Măsurați-o în jurul încheieturii mâinii dvs.
- Dacă dimensiunea încheieturii dvs. este de 14-16 cm, se încadrează în categoria subțire. 17-18 cm și peste 18 cm se încadrează în categoriile medie și, respectiv, groasă.
- Alegerea diametrului carcasei în funcție de mărimea încheieturii mâinii

Așadar, ați aflat dimensiunea încheieturii dvs. Și acum ce urmează? Acum puteți alege ceasuri Tommy Hilfiger cu un diametru al carcasei care se potrivește cel mai bine cu dimensiunea încheieturii dumneavoastră.

Carcasa este una dintre cele mai semnificative părți ale unui ceas. Veți dori ca această carcasă să arate proporțional pe încheietura dumneavoastră. Carcasele ceasurilor au mai multe forme, cum ar fi rotundă, dreptunghiulară, pătrată, ovală, tonneau și avangardistă. Dacă ați pus ochii pe ceasuri femei cu una dintre aceste forme, puteți alege unul cu cea mai potrivită dimensiune a diametrului ceasului pentru încheietura dumneavoastră.

DIMENSIUNI CEASURI BĂRBAȚI

În cazul mărimilor de ceasuri pentru bărbați, diametrul carcasei variază, de obicei, între 38 mm - 46 mm. Pentru cei dintre voi cu încheieturi subțiri sau subțiri, puteți opta pentru ceasuri Tommy Hilfiger cu carcase cu un diametru de 38, 40 sau 42 mm. Dacă aveți o încheietură mai mare, puteți alege un diametru al carcasei de 44-46 mm.

DIMENSIUNI CEASURI PENTRU FEMEI

Dimensiunile ceasurilor pentru femei sunt de obicei mai mici decât cele ale bărbaților. Dacă încheietura dvs. se încadrează în categoria celor subțiri, veți arăta bine cu un diametru al carcasei de 26-28 mm. Între timp, încheieturile mai subțiri pot opta pentru o un ceas Fossil cu o carcasă de 29-38 mm, în timp ce încheieturile mai mari pot alege un ceas cu o carcasă de 39 mm.

O altă metodă simplă pentru a vă ajuta în alegerea mărimii ceasului, puteți, de asemenea, să împărțiți dimensiunea încheieturii dvs. în mm cu dimensiunea diametrului ceasului. Dacă rezultatul este în jur de 4-5, atunci ceasul vi se va potrivi perfect.

Să presupunem că dimensiunea încheieturii dvs. este de 16 cm sau 160 mm, iar diametrul carcasei ceasului dvs. de vis este de 40 mm. Împărțiți 160 la 40 și veți obține 4. Felicitări, ceasul vi se va potrivi bine!

Alegerea grosimii curelei ceasului în funcție de mărimea încheieturii mâinii

Alegerea grosimii adecvate a curelei de ceas este la fel de importantă ca și diametrul carcasei. Curelele de ceas sunt disponibile în diferite modele și materiale, cum ar fi piele, nailon, cauciuc și metal. În mod ideal, grosimea perfectă a curelei de ceas este de jumătate din dimensiunea diametrului carcasei dvs. Dacă încheietura dvs. este subțire și diametrul carcasei dvs. este de 40 mm, cureaua ceasului dvs. ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 20 mm. Nu vă faceți griji, încă o dată, nu trebuie să respectați cu strictețe această regulă. Puteți alege în continuare grosimea, materialul și modelul pe care îl doriți, atâta timp cât vă simțiți confortabil și încrezător atunci când purtați ceasul.

Alegerea grosimii carcasei în funcție de mărimea încheieturii mâinii

Următorul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este grosimea carcasei. Grosimea carcasei este la fel de esențială ca și diametrul carcasei și grosimea curelei ceasurilor. Poate că nu pare atât de semnificativă, dar grosimea potrivită a carcasei va arăta mai bine la încheietura mâinii dvs.

Ca regulă generală, grosimea carcasei ar trebui să fie proporțională cu dimensiunea diametrului ceasului. Astfel, cu cât este mai mare diametrul carcasei, cu atât mai groasă ar trebui să fie carcasa. Acest lucru înseamnă că puteți alege un ceas cu o carcasă mai groasă, atâta timp cât diametrul este suficient de larg și arată bine pe încheietura mâinii dumneavoastră. De obicei, o carcasă de 38-42 mm va avea o grosime de 7 mm, în timp ce carcasele de 44 mm și peste vor avea o grosime de cel puțin 9 mm.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510