REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
26° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Cum să alegi costumul de baie perfect

Cum să alegi costumul de baie perfect

Replica API 20 mai 2021 | 22:22 1382

Vară, soare, mare… toate ne îmbie să ne pregătim bagajul pentru vacanța, poate, cea mai mult așteptată. Și așa cum la lenjeria intimă trebuie să ținem cont de forma corpului, la fel trebuie să procedăm și în cazul costumului de baie, mai ales că acesta este la vedere. Iată cum să îl alegi astfel încât să-ți scoată în evidență atuurile:

Corp triunghiular

Acest tip de corp se definește prin coapse ceva mai mari, care depășesc practic dimensiunea umerilor, și pentru asta trebuie să găsești o modalitate de a-ți echilibra ținuta. Ia în calcul că în zona sânilor trebuie să te folosești de volane sau franjuri pentru a distrage atenția de la coapse, iar în partea de jos, un slip cu talia înaltă. În drumul spre plajă te poți folosi de un kimono cu imprimeuri de mari dimensiuni sau o rochie tip capot.

Corp dreptunghiular

În acest caz, poți lua în considerare un costum de baie întreg, cu efect modelator, care, pe lângă senzualitate, îți evidențiază formele. Pentru un plus de mister, poți să te acoperi cu un pareo sau cu un caftan colorat, iar pe cap poți să porți o pălărie cu boruri largi.

Ca un mic truc, e foarte cool să porți costumul de baie întreg alături de jeanși și o pereche de adidasi dama.

Corp oval

După cum îi spune și numele, corpul oval se caracterizează printr-o talie rotundă, partea superioară fiind mai mare decât zona coapselor. Acest lucru presupune că trebuie să te orientezi către costume baie care să mascheze această zonă, iar cele mai indicate în acest sens sunt costumele întregi, în nuanțe închise, din materiale ceva mai pline, care au subțiază corpul. Eventual, optează pentru o rochie vaporoasă, pe care o poți lega cu cordon în jurul taliei și adaugă ținutei, o geantă de plajă supradimensionată.

Corp clepsidră

Fiind o tipologie echilibrată, i se potrivesc cam toate tipurile de costume de baie. Poți alege cu ușurință sutiene tip triunghi, dar și push-up, care oferă susținere, fără a strânge prea tare zona din jur. Dacă vrei să-ți ferești pielea de soare, te poți îndrepta chiar către un top cu mâneci trei sferturi sau lungi. Și în privința slipului poți să te joci între tăietura clasică, cea braziliană, cu talia joasă sau înaltă.

Nu uita că este foarte important să te hidratezi, să nu uiți să-ți acoperi capul și să folosești o loțiune cu factor de protecție ridicat, împotriva razelor UVA și UVB, chiar înainte de a ieși din casă și chiar dacă e înnorat. Reaplică crema cu SPF când ajungi la plajă și ori de câte ori intri și ieși din apă, eventual ia în calcul și o variantă waterproof.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016