REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum să alegi lenjeria de pat de calitate în 5 pași

Cum să alegi lenjeria de pat de calitate în 5 pași

Andreea CONDURACHE 3 ianuarie 2024 | 10:41 515

Poate că nu știai, dar somnul tău este puternic influențat de lenjeria de pat pe care ai ales-o. Nu doar tipul de saltea sau de pernă te ajută să ai un somn odihnitor, ci și așternuturile pe care dormi. Și pentru a avea nopți cât mai liniștite, e bine să știi cum să-ți alegi corect lenjeria, astfel încât să te asiguri că este de cea mai bună calitate.

Cum sa alegi lenjeria de pat de calitate in 5 pasifoto cu rol ilustrativ

Iată cum să faci asta în 5 pași simpli, chiar atunci când te afli în magazin și vrei să verifici specificațiile de pe etichetă.

1. Densitatea și modelul pe care îl are țesătura

Fii atent, în primul rând, la densitatea țesăturii, adică numărul de fire prezente pe o anumită cantitate de material textil. Dacă firele sunt foarte multe, atunci acea lenjerie va fi moale și mătăsoasă, asta în cazul în care firele sunt de calitate înaltă.

Un alt aspect la fel de important este, surprinzător, modelul pe care îl are țesătura. Deși pot fi fabricate din același material, de exemplu bumbacul, modelul pe care acestea îl au influențează și calitatea lor. Există o diferență între bumbacul Jacquard și cel Poplin, fiecare având proprietăți diferite.

2. Din ce material textil e fabricată lenjeria

Nu există vreo regulă anume în alegerea materialului de fabricare. Acesta poate varia în funcție de preferințe și nevoi, de aceea este bine să cunoști care sunt diferențele dintre materialele naturale de tipul bumbacului, materialele sintetice, cum ar fi microfibra și poliesterul, precum și amestecul de materiale naturale cu cele sintetice.

Așadar, ține minte că lenjeriile din microfibră sunt mai călduroase, cele din bumbac respiră mai bine, oferind mai mult confort, iar cele din amestec de materiale se șifonează mai greu. Dacă materialul este de calitate înaltă, atunci aruncă un ochi și asupra cusăturilor și finisajelor. Acestea trebuie să fie duble, rezistente, lucrate frumos, fără resturi de material ieșite în afară.

3. Ce dimensiune să cauți

Aici este simplu, alegi lenjeria în funcție de dimensiunea patului tău, astfel încât aceasta să se așeze bine, să se prindă sub saltea, oferindu-ți maximul de confort și relaxare în timpul somnului de noapte, sau chiar de după-amiază.

Majoritatea paturilor matrimoniale au dimensiune standard și nu e greu să găsești lenjeria potrivită, iar altele sunt făcute pe comandă în funcție de anumite criterii ce țin de spațiul din dormitor. Măsoară bine laturile patului, iar în ceea ce privește cearșaful pentru pilotă și fața de pernă, asigură-te că sunt cu câțiva centimetri mai mari, pentru a intra cu ușurință. Știi și tu cât de greu este să bagi o pilotă sau o plapumă în cearșaf dacă nu are mărimea potrivită.

4. Cum se întreține corect o lenjerie

Atunci când ești pe cale să cumperi o nouă lenjerie de pat, interesează-te și cum se întreține materialul acesteia, pentru a ști la ce să te aștepți. De exemplu, lenjeriile din materiale naturale se șifonează repede, și trebuie călcate după spălare, în timp ce poliesterul și microfibra nu se șifonează deloc și nu necesită călcare.

Dacă materialul este de calitate înaltă oricum va rezista în timp, asta dacă este întreținut corect. În cazul în care ești o persoană activă, cu foarte puțin timp la dispoziție pentru treburile casnice, materialele sintetice îți vor fi de mare ajutor, pentru că te vor scăpa de corvoada călcatului, dar dacă ești casnică, de exemplu, poate acest lucru nu te va încurca să alegi materialele naturale care se șifonează, în detrimentul celor sintetice.

Înainte de prima utilizare, este bine să speli lenjeria. În primul rând, din motive ce țin de igienă, ca în cazul oricărei piese vestimentare noi, dar și pentru că de obicei acestea sunt stropite cu tot felul de substanțe chimice menită să ofere un aspect plăcut în magazin. Cu siguranță nu vrei ca pielea ta să intre în contact cu asemenea substanțe.

5. Cum să alegi design-ul lenjeriei tale

Poate că pare un pic superficial, dar design-ul lenjeriei de pat este cel puțin la fel de important ca celelalte aspecte tehnice, pentru că trebuie să fie plăcut vizual și să te încânte atunci când intri în dormitor. Dacă ești iubitor de frumos și design interior, trebuie să știi cum să încadrezi lenjeria în funcție de stilul dormitorului tău.

Dacă încăperea este ceva mai mică, atunci printurile mari vor deschide puțin spațiul, în timp ce un print mărunt va arăta excelent într-un dormitor mai încăpător. De asemnea, te-ai putea juca vizual cu modelul lenjeriei și în funcție de sezon. Iarna poți alege modele având tematica sărbătorilor de iarnă, toamna în culorile naturii, primăvara cu modelele florale iar vara cu modele marine.

Alege modelul în funcție de ambientul locuinței tale. În camera celor mici, imprimeurile pot fi cu personaje din desene animate sau din poveștile de adormit copiii. De asemenea, pe timp de zi, poți alege să pui pe pat și câteva perne decorative, asta dacă ți se pare că se potrivesc cu stilul dormitorului tău. Spor la cumpărături!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510