REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.8° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Cum să te protejezi pe rețelele de socializare?

Cum să te protejezi pe rețelele de socializare?

Replica API 24 martie 2022 | 16:01 1034

Pe măsură ce platformele și canalele de socializare au crescut în popularitate, acestea au devenit ținte majore pentru infractorii cibernetici. Înșelătoriile sunt răspândite pe Facebook, Twitter, YouTube și LinkedIn. Aceste platforme sunt pline de conținut, așa că există o mulțime de acoperire pentru link-uri rău intenționate și escrocherii. Platformele de rețele sociale vă încurajează, de asemenea, să împărtășiți informații și să vă conectați cu alte persoane, ceea ce vă deschid la atacuri de tip phishing.

Site-urile cu casino online din România sunt însă unele dintre cele mai bine protejate spații cibernetice, de aceea nu trebuie să va faceți griji când jucați sume mari de bani.

Puteți evita înșelătoriile ținând cont de câteva reguli simple.

Tratați link-urile cu suspiciune

Regula cardinală atunci când ești online este să fii atent unde dai clic sau atinge. Cele mai multe lucruri rele care vi se pot întâmpla - de la viruși la ransomware la furtul de identitate - vor începe cu o legătură rău intenționată de vreun fel. Poate declanșa o descărcare de malware sau vă poate duce la un site web fals conceput pentru a vă fura detaliile de conectare, dar dacă nu faceți clic pe el sau nu îl atingeți, atunci nu vă poate face rău.

Escrocii vor face tot posibilul pentru a te face să dai clic pe acel link. Este posibil să primiți un e-mail cu aspect legitim care vă spune că contul dvs. este pe cale să fie blocat dacă nu vă conectați prin acest link. Poate ați primit un mesaj, aparent de la un prieten sau coleg, care vă atrage să faceți clic pe un link. Poate este o ofertă de card cadou sau un videoclip interesant. Ori de câte ori vedeți un link, tratați-l cu o doză sănătoasă de suspiciune. În plus, asigurați-vă că implementați aceste bune practici:

• Priviți întotdeauna cu atenție adresa URL înainte de a vă conecta la orice site de rețea socială.

• Nu descărcați niciodată o actualizare și nu accesați o pagină de conectare printr-un link dintr-un e-mail; introduceți singur adresa web în browser.

• Fiți atenți la link-urile scurtate care utilizează servicii precum bit.ly și verificați-le pe un extensior de adrese URL pentru a vă asigura că duc la locul în care credeți că se întâmplă.

Protejați-vă informațiile

Rețelele sociale se referă la crearea de conexiuni, dar platformele de social media sunt pline de conturi false concepute pentru a colecta date. Gândește-te la informațiile pe care le distribui online. Împărtășiți detalii care ar putea permite cuiva să vă uzurparea identitatea? Partajați date potențial sensibile despre afacerea dvs.? Evitați să acceptați fiecare invitație de conectare și luați în considerare restricționarea accesului la profilul dvs.

O altă modalitate de a vă evalua expunerea potențială este să vă Google sau organizația dvs. și să vedeți ce fel de informații puteți găsi. Tot ceea ce puteți descoperi este deschis și infractorilor cibernetici și poate fi folosit pentru a vă sparge rețelele sociale sau alte conturi.

Acesta poate fi semnalul de alarmă de care afacerea dvs. are nevoie pentru a întări securitatea și a stabili o politică clară pentru angajați.

Verificați solicitările

Atunci când infractorii cibernetici sparg cu succes un cont sau adună suficiente date, ei se vor prezenta adesea drept coleg sau cunoștință. Apărând ca o persoană în care aveți încredere, are o șansă mai mare de a vă tenta să faceți clic pe un link, să distribuiți informații sau chiar să trimiteți bani. Mulți escroci se vor prezenta și drept companii pe care le folosiți frecvent pentru a încerca să obțineți detaliile contului dvs. Modul simplu de ocolire a acestui lucru este să verificați orice solicitare care vine înainte de a acționa.

Ridicați telefonul pentru a contacta contabilitatea sau HR și verificați dacă au trimis cu adevărat acea solicitare în căsuța dvs. de e-mail. Accesați site-ul direct tastând adresa URL și conectați-vă pentru a vă verifica contul - sau sunați la companie și întrebați dacă există probleme nesoluționate asupra cărora trebuie să acționați. Deși acest lucru poate părea o bătaie de cap, merită să luați cele cinci minute necesare pentru a contacta direct pe cineva și a vă asigura că nu sunteți înșelat.

Dacă pare prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este

S-ar putea să fii tentat să dai clic pe un link care promite o reducere uimitoare, să completezi un chestionar care se presupune că îți va aduce un card cadou sau să cumperi 50.000 de adepți noi pentru afacerea ta pentru doar 10 USD, dar orice pare prea frumos pentru a fi adevărat este probabil că .

• Fiecare platformă de socializare este predispusă la anumite tipuri de escrocherii, așa că iată câteva sfaturi pentru a vă proteja:

• Fiți atenți la linkurile scurte de pe Twitter și căutați orice se pretinde a fi o aplicație sau un serviciu gratuit înainte de a da clic.

• Monitorizați paginile Facebook ale companiei și limitați informațiile pe care le distribuiți în conturile de afaceri și personale.

• Când sunteți pe YouTube, nu faceți clic pe linkuri care vă duc în afara YouTube, chiar dacă acestea pot pretinde că duc la un videoclip care a fost eliminat din motive de drepturi de autor – aceasta este o înșelătorie foarte frecventă.

Luând în considerare toți factorii expuși mai sus vă veți putea securiza timpul petrecut pe rețele de socializare și online în general.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768