REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Cum scapi de diaree, dacă ai amestecat prea multe la masa de Anul Nou. Regimul alimentar minune

Cum scapi de diaree, dacă ai amestecat prea multe la masa de Anul Nou. Regimul alimentar minune

Ana Maria Lipan 3 ianuarie 2023 | 00:00 411

Ne place sau nu, excesele alimentare din perioada sărbătorilor de iarnă pot avea efecte ce provoacă disconfort și care ne fac extrem de neplăcute zilele ce urmează Anului Nou. Unul dintre cele mai neplăcute este diareea. Așadar, cum scăpăm de simptomele dezagreabile doar prin regim alimentar?

Oarecum logic, de vreme ce diaree poate fi provocată de faptul că am amesteca prea multe feluri de mâncare și, poate, de băuturi, remediul este revenirea la un regim alimentar simplu, bazat pe produse ce pot fi ușor digerate și ajută la absorbția excesului de apă din scaun.

Printre acestea se numără, fulgi de ovăz, terci de orez, banane, orez alb simplu, pâine sau pâine prăjită și cartofi fierți. Aceste alimente pot fi utile mai ales în prima zi de tratament al diareei. Consumul frecvent al acestor alimente, în cantități mici, pe parcursul zilei, va contribui la îmbunătățirea funcției sistemului digestiv.

Alimentele probiotice, cum ar fi iaurtul și chefirul, pot ajuta în unele cazuri, dar uneori pot irita și mai mult sistemul digestiv. Lichidele sunt vitale pentru recuperare. Persoanele cu diaree ar trebui să bea multă apă. Astfel, acestea ar trebui să bea o cană de apă în plus în timpul zilei după fiecare defecare.

Nu este recomandat să consumați legume crude, alimentele care provoacă gaze în intestin. De asemenea, trebuie evitate băuturile carbogazoase, precum cele care conțin cofeină și alcool

De asemenea, persoanele cu diaree trebuie să se odihnească suficient, deoarece situațiile de stres pot agrava situația. Activitatea fizică poate duce la un risc mai mare de deshidratare și trebuie limitată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303