REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cum se poate verifica rezistența unui imobil nou la un posibil cutremur

Cum se poate verifica rezistența unui imobil nou la un posibil cutremur

Ana Maria LIPAN 6 martie 2023 | 00:00 2581

Nordul județului Constanța a devenit un punct fierbinte pentru dezvoltatorii imobiliari, în zone precum Mamaia și Mamaia Nord fiind în permanență desfășurate proiecte de mare amploare. Pe o piață atât de ofertantă, diferența o face atenția pentru detaliu, calitatea facilităților oferite clienților, cât și caracteristicile inovative. Luând în considerare toate opțiunile care le sunt puse la dispoziție, clienții realizează o analiză minuțioasă, păstrând în vedere anumite criterii ce au o influență puternică asupra vieții personale, dar și activității profesionale. O primă cerință este nevoia de siguranță, evidențiată în mod special după observarea urmărilor tragice ale cutremurului, ce a devastat Turcia și nordul Siriei.

Cum se poate verifica rezistenta unui imobil nou la un posibil cutremurAlezzi Odyssey Mamaia Nord

Având în vedere explozia în domeniul imobiliar pe care Constanța și zonele învecinate au cunoscut-o în ultimii ani, cei ce își doresc să achiziționeze o locuință sunt puși în fața unei decizii greu de luat, luând în considerare multitudinea de oferte de pe piață. Dincolo de criterii precum design-ul imobilului, poziționarea lui, accesul la diverse facilități, cel mai important aspect rămâne totuși siguranța, caracteristică scoasă în evidență producerea tragediei din Turcia, când sute de clădiri s-au prăbușit în urma seismului dezastruos.

Județul Constanța se încadrează în zona cu risc seismic slab

Românii au început să acorde o atenție sporită gradului de rezistență a locuințelor la cutremur, iscându-se o adevărată panică în rândul cetățenilor, ce nu au prioritizat-o atunci când și-au ales casa. Cu scopul de a liniști masele s-au publicat în ultima perioadă numeroase articole cu privire la poziționarea geografică a țării în zone cu activitate seismică, precizându-se gradul de risc al fiecărui regiuni.

Centrul de Cercetare pentru Evaluarea Riscului Seismic de la Universitatea Tehnică de Construcții București a realizat o hartă în care sunt ilustrate principalele zone seismice din România, în funcție de valorile maxime ale accelerației terenului în timpului unui cutremur. Indicatorul utilizat prezintă valori cuprinse între 0,1 și 0,4, unde 0,1 notează cel mai mic risc seismic, iar 0,4 cel mai mare risc seismic. Județul Constanța se încadrează în zona de 0,2, cu un risc slab, ce elimină în parte sentimentele de panică.

Cum se poate verifica rezistenta unui imobil nou la un posibil cutremurAlezzi Infinity Resort & Spa

Al doilea criteriu luat în considerare de aceștia este rezistența locuinței la un posibil cutremur, măsură influențată de factori precum calitatea materialelor utilizate în construcție, respectarea normelor de construire, disciplina în muncă și tehnici utilizate. Acest aspect este însă unul greu de verificat, întrucât structura, și în special fundația, nu pot fi observate în mod direct. Există posibilitatea de a apela la un specialist în construcții, care să studieze cartea tehnică a imobilului. Bineînțeles serviciile acestuia vin contra cost. Chiar și în aceste condiții, documentele puse la dispoziție de către unii dezvoltatori nu ilustrează întotdeauna realitatea.

Cum se poate verifica rezistenta unui imobil nou la un posibil cutremurFundația proiectului Alezzi Odyssey

Pentru a asigura viitorii proprietari de rigurozitatea pe care o aplică în efectuarea lucrărilor, practică ce elimină orice risc, dezvoltatori imobiliari precum Alezzi stabilesc o relație de comunicare eficientă și caracterizată prin transparență cu aceștia. În cazul în care posibilii clienți doresc accesul la istoricul imobilului unde urmează să locuiască, reprezentanții Alezzi le pun la dispoziție informații documentate, obținute prin monitorizarea în mod constant a lucrărilor.

În studiul ce poate fi consultat de aceștia, este clar menționat faptul că tehnicile de construire, materialele de înaltă calitate, precum betoanele de clasă superioară, furnizate din sursă proprie, cât și disciplina promit siguranță și în cazul producerii unui seism de până la 8 grade pe scara Richter.

Cum se poate verifica rezistenta unui imobil nou la un posibil cutremurFundația proiectului Alezzi Odyssey

În timpul execuției s-au folosit materiale de execuție conforme și adaptate, de ultimă generație, cu șantiere specializate de execuție. Oțelul utilizat este de clasa superioară de ductilitate și rezistență de tip BST 500-C. Terenul de sub clădiri a fost consolidat cu piloți de îndesare de tip FDP (piloți șurub), permițând transmiterea încărcărilor mari la terenul coeziv tare la o adâncime de 8 m, unde era întâlnit terenul mai slab, necoeziv. Precizăm și faptul că s-au realizat faze determinante cu implicarea și controlul organelor de control abilitate, anume Inspectorat de Stat în Construcții, cu control integral asupra construcției realizat în timpul execuției, în vara anului 2022.

Date despre Alezzi

În palmaresul echipei din spatele Alezzi, se regăsesc proiecte de renume, precum Alezzi Beach Resort, Nord10 by Alezzi, Alezzi Infinity Resort & Spa, cărora li se adaugă Alezzi Odyssey și Alezzi Towers, ce se disting prin caracteristici inovative și facilități exclusiviste.  

Spațiile generoase, compartimentările inteligente, multitudinea de facilități, grădinile și arhitectura sustenabilă sunt doar câteva dintre caracteristicile ultimului proiect al brand-ului Alezzi, ce de-a lungul anilor de experiență în domeniu a reușit să se detașeze pe piața imobiliară, prin dedicare și inovație. Alezzi Odyssey și Alezzi Towers sunt ultimele adiții la portofoliul acestora.

Cum se poate verifica rezistenta unui imobil nou la un posibil cutremurAlezzi Odyssey

Alezzi își propune să inoveze piața imobiliară, fără a sacrifica timp sau resurse pentru a ajunge la un rezultat final ce se ridică la standardele proiectelor anterioare, ce au câștigat încrederea publicului, fapt ilustrat de cifrele de vânzări (începând cu anul 2016 au fost construite 2190 de apartamente, dintre care au fost vândute 1430 și livrate 1358).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016