REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 28 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6835
21.4° Constanța Miercuri, 28 August 2024 Anul XX Nr. 6835
 

Cum se prezintă școlile din Constanța înainte de începerea anului școlar?

Cum se prezintă școlile din Constanța înainte de începerea anului școlar?

Ana Maria STOINA 28 august 2024 | 00:00 200

Începutul noului an școlar se apropie cu repeziciune și principala preocupare a tuturor este cât de pregătite sunt școlile dar și profesorii. Reporterii Replica au vorbit cu Sorin Mihai, inspectorul școlar general, pentru a afla ce probleme sunt și cum va debuta noul an școlar.

Cum se prezinta scolile din Constanta inainte de inceperea anului scolar?Sorin Mihai

Ca să aflăm mai multe despre cum se prezintă situația, la nivelul școlilor, care își vor primii elevii în curând, l-am contactat pentru un punct de vedere avizat, pe Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța. Acesta a răspuns întrebărilor, care sunt ridicate de părinți și elevi, la începutul școlii. Aceștia își doresc să știe că totul va fi bine și nu se vor trezi cu probleme exact când lucrurile ar trebui să înceapă. Iată întrebările care sunt pe buzele tuturor: va începe școala pe 9 septembrie pentru toate școlile din oraș și județ, sunt condiții optime în școli, sunt destule cadre calificate, sunt școli care au mai multe cereri decât locuri și ce se întâmplă atunci?

Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța ne asigură că școala începe pe 9 septembrie pentru toate școlile din oraș și județ: „Bineînțeles, că școala începe pe 9 septembrie pentru toate școlile din oraș și județ.

Nu sunt probleme pe care să nu le putem gestiona

Referitor la condițiile din școli, inspectorul general consideră că nu sunt probleme pe care să nu le poată gestiona în școlile din oraș, și în restul județului: „În acest moment, avem o situație de tranziție, unii directori sunt detașați până la 31 august. Din ce am discutat, nu sunt probleme pe care să nu le putem gestiona. De la 1 septembrie vom relua această comunicare, pentru a vedea dacă sunt și alte probleme, pe care nu le-au identificat și gestionat directorii pe care i-am avut până pe 31 august.”

Cum se prezinta scolile din Constanta inainte de inceperea anului scolar?

Conform opiniei lui Sorin Mihai, vor fi cadre didactice care să ocupe toate posturile existente: „Sunt încă în derulare etapele, mai este concursul județean, dar până la 9 septembrie, se vor rezolva majoritatea covârșitoare a tuturor situațiilor care sunt. Unde nu va exista personal calificat ca să acopere nevoia de personal, și se întâmplă an de an, unitățile de învățământ vor avea obligația de a identifica personal didactic.

În ceea ce privește aglomerarea la anumite școli, față de altele, inspectoratul a găsit soluții și a gestionat problemele: „La finalul etapei 1 de înscriere din primăvară, după depunerea solicitărilor de înscriere de către părinți la clasele pregătitoare, au apărut situații pe care le-am gestionat, la școlile 24, 30, 39, mai nou și școala 23. De exemplu, la școala 24 erau doar 2 clase iar solicitările erau pentru 8 clase. A trebuit să identificăm spații pentru celelalte 6 clase, care nu aveau loc în incinta respectivă și am identificat, am gestionat deja situațiile.

Cum se prezinta scolile din Constanta inainte de inceperea anului scolar?

Bineînțeles că pot fi școli care nu au destui copii, dar și aici se vor găsi soluții: „Nu avem o situație clară, mai există un val de înscrieri între 2-8 septembrie și după aceea se rezolvă situațiile speciale. Am avut de rezolvat, în fiecare an, situații speciale și e prematur să discutăm de o situație finalizată.

În concluzie, se pare că nu vor fi probleme la începerea școlii și asta nu poate decât să îi mulțumească pe părinții și elevii care așteaptă cu emoții începerea noului an școlar. Oricum mai sunt și altele de făcut, cu pregătirile de uniforme, manuale, caiete și ce mai este necesar ca cei mici să aibă tot ce au nevoie.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520