REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cum se schimbă harta puterii în 15 județe din România!

Cum se schimbă harta puterii în 15 județe din România!

Mirela PASCAL 24 aprilie 2023 | 00:00 13757

Controversă uriașă pe măsurile de austeritate, harta României s-ar putea schimba complet! Propunerea aparține mediului de afaceri, care cere comasarea județelor. Numărul județelor din România s-ar reduce de aproape trei ori, de la 42 la 15. La fel ar dispărea și sute de posturi din instituțiile publice locale, ceea ce înseamnă mai puține salarii de plătit din banii statului.

Cum se schimba harta puterii in 15 judete din Romania!

CCIR își exprimă îngrijorarea față de situația bugetară prezentată de către Ministerul de Finanțe, context în care România riscă să piardă cele mai imporante avantaje pe care le are: predictibilitatea și fiscalitatea redusă. În acest context, CCIR reiterează nevoia urgentă de reorganizare administrativă a României, prin reducerea numărului de județe de la 42 la 15, redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori, precum și redefinirea noțiunii de oraș ca localitate cu cel puțin 10.000 de locuitori. Totodată, toate instituțiile publice deconcentrate trebuie să fie regrupate sub această nouă formă administrativă.

„În împrejurările actuale, România nu mai este o destinație atractivă pentru investitorii străini din punctul de vedere al forței de muncă calificate și din cauza retrocedărilor făcute haotic. Astfel, România s-ar putea afla în imposibilitatea de a oferi terenuri pentru deschiderea unor linii de producție, mai ales în contextul în care multe afaceri și-au început relocarea din Asia. Singura atractivitate pe termen mediu și lung a României poate rămâne fiscalitatea redusă susținută de predictibilitate.

Cum se schimba harta puterii in 15 judete din Romania!Camera de Comerț a României

– reducerea numărului de județe de la 41 (plus București) la 15

– redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori

– toate instituțiile publice deconcentrate trebuie să fie regrupate sub această nouă formă administrativă.

De exemplu, în locul Bucureștiului ar exista un singur județ care va include Capitala, Teleorman, Giurgiu, Ialomița sau Călărași. Iar în zona Moldovei, Iași și Vaslui sau Botoșani și Suceava ar deveni, la rândul lor, un singur județ. Constanța ar include, probabil, Tulcea sau Ialomița.

Cum vede mediul de afaceri reorganizarea României


Comunele vor avea cel puțin 5000 de locuitori.  Orașele vor avea cel puțin 10.000 de locuitori

Reforma administrativ-teritorială ar aduce economii uriase la buget, daca se iau in considerare doar președinții de consilii județene s-ar economisi 500 de mii de lei la buget.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cate ori m am împiedicat, eram sigur ca nu se repetă, fiind construit pentru a învața din greșeli. E,ce am prins din mers,e ori ca n am prins prea bine treaba cu repetatul,ori sunt puțin bătut în cap,ori e destinul crud,etc.,ptr. ca ma impiedic mereu.Marele meu noroc este ca cei ce mi pun piedicile,cu vorba bună și liniștitoare, ma nvata cum să cad, să mă doară ceva mai puțin. Doare,nu mai puțin, dar ma simt puțin protejat.Si contează, că ei zic că sunt și eu persoană. Și eu le doresc la fel,cineva să fie for ever,cu ei. Atât.
0
1
Și sfârc. Ideea n ar fi rea.Nici prea bună,nici prea rea,ca orice sămânță de problemă.Relativă.Dar de n ai paloșul la ndemana,poți folosi reteveiul.Pot ei,nu noi,sa mparta tara n trei-patru sau în 10000 de bucăți administrative.Efectul și intenția reală,o vom vedea after,adică după. Vaccinați fiind,ori vom boli,ori vom pune manele,sărmăluțe,mici și bere.Marimile,așa ori așa, vor deschide șampanii,scumpe,indiferent de after,adică după. Și vom merge mai departe,promițându ne ca nu vom mai repeta constanta,ce va să zică greșeala.
0
0
APA DE PlOAIE -Prin comasarea județelor credeți că aparatul birocratic se va reduce. In capitala județului comasat aparatul birocratic se va dubla,tripla.Judetul respectiv va fi mai mare deci nr birocraților va crește.Reforma înseamnă tot:un parlament mai mic înseamnă și personal auxiliar redus.Un guvern cu mai puține ministere cu un număr redus de secretari de stat va duce la reducerea trepădușilor.Mai puține agenții și fel de fel de comisii și comitete ONG-uri etc.inseamna reforma.Comasarea școlilor unde Nr elevilor este mic va însemna un învățământ mai eficient, profesorii titulari pentru toate disciplinele economii mari pt autoritățile locale deoarece școlile care au un nr redus de copii vor fi închise.Daca comasarea nu duce la economii substanțiale cel care va avea de pierdut va fi omul simplu-distante mari de parcurs,timp pierdut, aglomerație la noile instituții.
5
0
Astia vorbesc care n-au facut nimic pt mediul de afaceri. Au iesit fermierii in strada iar astia stateau blat. Curios ce au facut cu terenul de la Romexpo.
7
0
Eu și cu aurolacii lui sosoaca și Simion nu dam Transilvania. Îl chem pe fratimiu Burebista și pe Teodosie și ne luptăm cu ungurii.
4
3
In concluzie v-am dat mooie fara numar
3
2
Credeti ca bugetarii sunt problema r*mâniei, o sa o luati in trompa
8
9
Nu mai au ce autonomie sa ceara!Covasna o grupeaza cu Brasovul si ghici unde va fi capitala de judet…Oricum,in cateva generatii tarile vor disparea,asta daca nu se destrama UE.Ganditi-va cate drumuri la Buc se fac acum ca sa fie aprobat un amarat de proiect pt canalizare,pt o amarata de comuna si cate spagi trebuie sa dai la baieti ca sa-l aprobe.De asta cei de la butoane nu doresc regionalizare
6
1
Este foarte bine daca se va face pentru ca mai dispar din birocrati astia care nu stiu pentru ce iau bani si sa stiti ca ungurilor nu le convine comasarea asta pentru ca acum Covasna si Harghita sunt judete unde UDMReul conduce dar dupa introducerea judetelor astea intro regiune mai mare vor avea si ei posturi dar va fi altceva fata de ce este acum.
9
6
Nu autonomia este periculoasa ci Schengen ul. Singura bariera a ramas granita. Odata disparuta, ungurii se vor putea considera acasă la ei. Deja limba lor se vorbeste oficial, obiceiurile si traditiile le sunt respectate, etc. Sunt ca intr o casa in care acum intra daca le deschidem noi poarta iar după Schengen vor întra liber, fara nicio aprobare, pentru ca poarta a disparut! Hai în Schengen!!! Daca ati urmarit, ei sunt cei mai infocati sustinatori ai nostri!!!
15
9
Le cam taie macaroana celor de la Bucuresti daca se intampla asta!Fiecare nou judet va putea cere fonduri europene direct de la Bruxelles,fara a mai avea nevoie de acordul mogulilor.
14
3
Din nou se incearca stergerea denumirilor istorice pentru provinciile Romaniei. Ce jocuri face si Daraban asta? Chiar daca provine dintr-o familie de comunisti-comunisti,ar putea da dovada de mai mult patriotism.Oricum e departe de mama sa si de de tatal sau.
10
4
Asa o sa plece Transilvania
6
3
ce beneficii a aduc ccir tarii si judetului constanta pana acum??
11
0
Ati zis retrocedari haotice sa raspunda cei care au retrocedat haotic si sa verifice averile cine nu poate dovedi confiscat dar nu le convine vor reorganizare
16
0
Ori nationalizare ori divizare...ca asa cum suntem acum nu merge nimic bine
15
4
Primul pas catre autonomia teritoriala la care viseaza ungurii. Daca nu facem ceva in maxim 10 ani Romania se dezintegreaza
20
5

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166