REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum se stimulează creierul pentru o memorie mai bună și un nivel sporit de energie

Cum se stimulează creierul pentru o memorie mai bună și un nivel sporit de energie

A.F. 18 iunie 2024 | 00:00 184

Dr. Brandon Crawford, neurolog specializat în sănătatea creierului, spune cum se stimulează creierul pentru o memorie mai bună și un nivel sporit de energie.

Cum se stimuleaza creierul pentru o memorie mai buna si un nivel sporit de energie

Dr. Brandon Crawford a enumerat cinci condimente care pot ajuta la funcția cognitivă și la nivelul de energie.

Potrivit publicației Shefinds, medicul a dezvăluit că turmericul, ghimbirul, scorțișoara, piperul negru și nucșoara sunt cele pe care trebuie să le adăugați în dieta dumneavoastră.

Turmeric: Compusul activ din turmeric, curcumina, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Inflamația cronică și stresul oxidativ sunt legate de declinul cognitiv și de bolile neurodegenerative.

Prin reducerea inflamației și a daunelor oxidative, curcumina ajută la protejarea celulelor cerebrale și sprijină sănătatea generală a creierului. S-a constatat, de asemenea, că curcumina are efecte antidepresive, posibil datorită capacității sale de a crește nivelul de serotonină și dopamină, neurotransmițători care reglează starea de spirit și nivelul de energie.

„Curcumina stimulează nivelurile hormonului cerebral BDNF, care crește creșterea de noi neuroni și combate diverse procese degenerative din creier”, explică dr. Crawford.

Ghimbirul conține compuși bioactivi

Ghimbir: Ghimbirul conține compuși bioactivi care au proprietăți antiinflamatorii puternice. Ghimbirul este bogat în antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători din organism. Radicalii liberi pot provoca stresul oxidativ, ceea ce duce la deteriorarea celulară și la îmbătrânire.

„Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii puternice, ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ”, susține dr. Crawford.

Scorțișoara: S-a demonstrat că scorțișoara ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge prin creșterea sensibilității la insulină și reducerea rezistenței la insulină. Nivelurile stabile de zahăr din sânge sunt esențiale pentru funcționarea optimă a creierului, pentru păstrarea memoriei și pentru o concentrare susținută pe tot parcursul zilei.

Scorțișoara reglementeze nivelul de zahăr din sânge

„Scorțișoara poate, de asemenea, să reglementeze nivelul de zahăr din sânge, ceea ce este crucial pentru menținerea funcției cognitive și prevenirea bolilor neurodegenerative”, afirmă specialistul.

Condimentul contribuie la îmbunătățirea memoriei

Piper negru: Piperul negru conține piperină, un compus care a fost studiat pentru potențialele sale efecte de îmbunătățire cognitivă. De asemenea, poate contribui la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive prin creșterea activității neurotransmițătorilor din creier.

Mai mult, îmbunătățește absorbția nutrienților, inclusiv a vitaminelor și mineralelor, din alimente și suplimente. O mai bună absorbție a nutrienților poate susține nivelul general de energie și funcția cognitivă.

„Piperina, compusul activ din piperul negru, poate spori absorbția curcuminei (din turmeric) cu până la 2.000%”, potrivit dr. Crawford.

Nucșoara: Conține un compus numit miristicină, care a fost studiat pentru proprietățile sale neuroprotectoare. Este bogată în antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea daunelor oxidative la nivelul creierului.

Nucșoara a fost folosită în mod tradițional pentru efectele sale calmante și de îmbunătățire a stării de spirit. Prin promovarea relaxării și reducerea stresului și a anxietății, nucșoara susține indirect funcția cognitivă și claritatea mentală, sprijinind astfel nivelul de energie.

Proprietățile neuroprotectoare ale nucșoarei

Dr. Crawford evidențiază proprietățile neuroprotectoare ale nucșoarei, care pot contribui la îmbunătățirea memoriei și la prevenirea degenerării căilor neuronale.

„Nucșoara are, de asemenea, efecte de stimulare a stării de spirit, ceea ce poate contribui la o stare mentală mai concentrată și mai pozitivă”, afirmă medicul, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510