REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum și-a bătut joc Stere Cinghinea de o studentă de la Medicină?

Cum și-a bătut joc Stere Cinghinea de o studentă de la Medicină?

Ana Maria LIPAN, M.P. 4 mai 2023 | 00:00 13053

În orașele mari, precum Constanța, cererea pentru închirierea unei locuințe este destul de mare, în special în rândul tinerilor. Deși chiriile au crescut considerabil în ultimii ani, mulți proprietari profită de anumite circumstanțe, fără a ține însă cont de contextul economic actual sau de considerentele ori de normele etice. Într-o asemenea situație se află o tânără studentă la Medicină, care pe parcursul șederii sale într-un apartament de pe strada Duiliu Zamfirescu s-a confruntat cu numeroase probleme cauzate de comportamentul neadecvat al proprietarului, spune ea. Individul ar fi amenințat-o pe tânără și ar fi încercat prin diverse mijloace să afle detalii despre viața sa personală, ar fi agresat-o verbal iar, în final, a dat-o afară, înainte de expirarea contractului.

Cum si-a batut joc Stere Cinghinea de o studenta de la Medicina?proprietarul imobilului, Stere Cinghinea

Închirierea unui apartament este o practică obișnuită în rândul tinerilor, în special a celor aflați în perioada studenției, aflați la început de drum, ce nu pot suporta cheltuielile achiziționării unei locuințe. Relația dintre proprietar și chiriaș este reglementată de Codul Civil, care menționează îndatoririle și drepturile fiecăruia, încălcarea unora dintre aceste dispoziții putând constitui fapte pedepsite de lege.

Cum si-a batut joc Stere Cinghinea de o studenta de la Medicina?imobilul în care a închiriat apartament

Există totuși proprietari care abuzează de inocența tinerilor, sau de anumite circumstanțe, și încalcă aceste prevederi. O astfel de experiență negativă ne-a fost relatată de o tânără studentă la Medicină, care a avut nenorocul de a se confrunta cu diverse probleme cauzate de comportamentul inadecvat al celui ce deține apartamentul în care aceasta locuiește în prezent.

Cum si-a batut joc Stere Cinghinea de o studenta de la Medicina?contractul de închiriere

Răbufniri violente ale proprietarului

Studenta susține că, pe întreaga perioadă a șederii sale în apartament închiriat, bărbatul i-a cauzat acesteia numeroase neplăceri, creându-se o stare conflictuală, care în final a culminat cu răbufniri violente ale acestuia.

Cum si-a batut joc Stere Cinghinea de o studenta de la Medicina?

“M-am mutat în luna iunie, anul trecut și stau împreună cu prietenul meu. În urmă cu ceva timp a existat o perioadă în care el nu a mai venit. Proprietarul a aflat cumva și s-a supărat că nu a fost anunțat. Contractul este încheiat cu numele meu. Proprietarul a dorit să afle detalii din viața noastră personală, dacă ne-am certat și ce probleme avem, ceea ce nu mi s-a părut normal. Când s-a întors prietenul meu, proprietarul mi-a spus că el nu mai poate sta aici, ceva ce consider a fi total absurd. Îl suna pe prietenul meu la ore foarte târzii. Am mai avut conflicte, în acest an, cu proprietarul. De exemplu, atunci când mașina de spălat din apartament s-a defectat, mi-a cerut să o plătesc, deși era veche și nu am fost eu cea care a cauzat defecțiunea. A reacționat la fel de urât și atunci și a țipat la mine. Dumnealui vrea să părăsesc apartamentul înainte de termenul stipulat în contract. M-a amenințat că mă lovește și mi-a spus că o să termin facultatea doar când o să vrea dânsul.”, a declarat tânăra.

Iubitul, agresat?!

Studenta a mai precizat că proprietarul, Stere Cinghinea, l-a bruscat pe iubitul ei, evenimentul având loc miercuri, 3 mai. ”Mă aflam cu prietenul meu în mașină, el se sprijinea cu mâinile de autoturism, iar iubitul meu s-a dat jos și i-a spus să nu se mai apropie de mașină, moment în care l-a îmbrâncit”, a completat studenta.

Studenta nu a semnat rezilierea contractului

Proprietarul i-a comunicat fetei că vrea să părăsească apartamentul, chiar dacă perioada contractuală încă nu s-a încheiat, actul fiind semnat în luna iunie a anului 2022 și având o durată prevăzută de 12 luni. Contractul urma să fie reziliat miercuri, 3 mai a.c., motivul citat de proprietar fiind "comportamentul chiriașului, care face imposibilă executarea contractului conform bunelor moravuri", deși situația conflictuală a fost cauzată de indiscrețiile locatorului și ieșirile violente manifestate de acesta. Numai că, studenta nu a vrut să semneze, pentru că ”nu era specificat faptul că îmi va returna garanția”, a precizat chiriașa, care așteaptă să-i fie returnată suma de 290 euro.

Precizăm că actul de închiriere a fost încheiat pe societatea Georod Leader, ce se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, deținută de Rodica Cinghinea, soția bărbatului. Anul trecut, societatea a avut un profit de aproape 204.000 lei.

Cum si-a batut joc Stere Cinghinea de o studenta de la Medicina?contractul de reziliere

Proprietarul nu a vrut să comenteze acuzațiile

Contactat pentru un punct de vedere, proprietarul a spus că nu a avut niciun conflict cu nimeni și ne-a cerut să nu-l mai deranjăm.

Interesant este cât de legal funcționează afaceristul Stere Cinghinea! A dat afară chiriașa pentru a caza turiști, în sezonul estival? Are autorizație de funcționare de la primărie pentru servicii turistice, unitatea de cazare deținută de operatorul economic are certificat de clasificare cerut de lege, respectă legislația privind obligativitatea acordării locurilor de parcare? Sunt întrebări la care ne pot răspunde autoritățile... care, pe această cale, le sesizăm noi.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510