REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
29.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Cum și-au luat țeapă Păcuraru și Miron Mitrea după ce au făcut afaceri cu statul!

Cum și-au luat țeapă Păcuraru și Miron Mitrea după ce au făcut afaceri cu statul!

Replica API 18 aprilie 2022 | 23:12 3849

După ce a ieșit din închisoare, Miron Mitrea, soțul fostului deputat de Constanța, Manuela Mitrea, s-a asociat cu fiul unui coleg din Penitenciarul Poarta Albă, Maricel Păcuraru, afaceristul care controlează fostul post Realitatea, transformat acum în Realitatea Plus, și a pus bazele unei societăți de consultanță, în 2019. Dacă primul an a debutat… cu greutate, 2020 a mers ca pe roate, având în vedere că a fost unul pandemic. Mitrea, soțul fostului deputat de Constanța, Manuela Mitrea, și asociatul său au câștigat din noua firmă peste 1,7 milioane de lei. Printre clienții lui Mitrea și ai lui Păcuraru s-a numărat și Administrația Străzilor București, care le-a cam dată țeapă afaceriștilor.

Fostul ministru al transporturilor în guvernul Năstase, Miron Mitrea, a înființat în 2019, o societate de consultanță, Strategy&Consulting PHG SRL. Partenerii lui Mitrea în afacerea de consultanță sunt membrii familiei lui Maricel Păcuraru, afaceristul care controlează fostul post Realitatea, transformat acum în Realitatea Plus.

Miron Mitrea

Miron Mitrea și Maricel Păcuraru au fost colegi la penitenciarul Poarta Albă, unde amândoi au avut de ispășit cam în aceeași perioadă condamnări la închisoare în cauze diferite. Iată că afacerea au început-o cu stângul, pentru că deja a început să aibă probleme cu colaboratorii. Iar unul dintre aceștia este statul, prin Administrația Străzilor București, care i-a dat țeapă cu aproape 150.000 de lei. Societatea și-a recuperat debitul recent, în instanță. Ulterior, ASB a depus o nouă acțiune în instanță în vederea anulării unei somații de plată, însă în februarie magistrații au respins acțiunea.

Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 2 milioane de lei, iar profitul de 1,73 milioane de lei, în timp ce datoriile au ajuns la 482. 980 lei. Este singura societate deținută de Miron Mitrea. Înainte să ajungă la închisoare, deținea I’Mall Center SRL, care trebuia să ridice un mall în Corbeanca, dar și Intermanagement Serv SRL, o firmă de consultanţă la care Miron Mitrea era asociat majoritar. Niciuna nu mai funcționează.

Maricel Păcuraru

Mitrea a ieșit din închisoare în 2016

Reamintim că Miron Mitrea a fost condamnat, în februarie 2015, la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei sale din localitatea Voluntari. La data de 28 martie 2016, Miron Mitrea a fost eliberat condiționat prin decizie judecătorească.

Legătura lui Miron Mitrea cu Constanţa începe din anii tinereţii sale. Născut în anul 1956 la Sighişoara, Mitrea a absolvit în 1981 Facultatea de Transporturi din cadrul Politehnicii Bucureşti, specializarea Autovehicule Rutiere. Studenţii comunişti primeau pe atunci repartiţie la locul de muncă, astfel că primul serviciu al lui Miron Mitrea a fost la Secţia de Utilaj Greu (SUGTC) de la Constanţa, unde a profesat în anii 1982-1983, ca inginer.

Miron și Manuela Mitrea

În doar doi ani de profesie, Mitrea a făcut un salt important în carieră. Stagiul de la Constanţa i-a fost atât de prielnic, încât inginerul începător a obţinut un transfer direct la Bucureşti, într-o funcţie cu răspundere. Autobaza Uzina Bucureşti avea nevoie de un şef de atelier şi l-a găsit tocmai la Constanţa, pe tânărul stagiar Miron Mitrea. Astfel că în perioada 1983-1989, Mitrea a fost şef atelier I.U.G.C. Autobaza Uzina Bucureşti. Revoluţia i-a rezervat un alt post de conducere.

În 1990 a devenit lider de sindicat, fiind ales preşedinte executiv CNSLR-Frăţia pentru 5 ani. În 1996 intră în politică, pe o funcţie foarte importantă: secretar general PDSR. În acelaşi an devine deputat de Vrancea, pentru două mandate (1996-2000, 2000-2004), apoi este numit ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei (2000-2003) şi ministru al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului. În 2004 se întoarce la mandatul de la Vrancea, asigurat de baronul local PSD Marian Oprişan, unde rămâne alte două mandate, până în 2012. Soţia sa, în schimb, a dat mandatele de Mehedinţi pe cele de la Constanţa, judeţ pe care îl reprezintă în calitate de deputat PSD.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
puscarie au facut si astia doi pensiune nu puscarie
0
0
Colegul de camera l-a facut vedeta la postul lui tacsu si acum ,,manivela" ne da lectii cum sa ajungi la parnaie
1
0
numeni nu ia teapa in afaceri cu statul pentru ca nimeni nu plateste cand semneaza receptia lucrarilor
0
0
Manglitori din toate tarile, uniti-va!!!
0
0
Puscariasii !! Doi hoti psd-iti ca si taticul lor nastase....matusa tamara.... Hai cu ciumatii!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768