REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Cum spun oamenii fără școală că fac mai mulți bani ca intelectualii

Cum spun oamenii fără școală că fac mai mulți bani ca intelectualii

Replica API 9 martie 2022 | 00:07 2616

Fenomenul furturilor de catalizatoare de la autovehicule a luat amploare în ultima perioadă, fiind declanșate anchete pe bandă rulantă, inclusiv la Constanța. O persoană din ”domeniu” a vorbit, sub anonimat, despre această ”nebunie”, precizând că este o afacere bănoasă, chiar dacă nu ai școală.

Catalizatoarele sunt la mare căutare și sunt destul de scumpe, mai ales pe piața neagră. Conțin metale prețioase, precum aur și platină, dar și paladiu și rhodiu, iar prețul unui catalizator sare și peste 1000 de euro.

”Un Opel Astra, 1,6, benzină, dacă vreți să dați catalizatorul, vă dau 500 de euro. Apoi puteți să vă luați un alt catalizator de pe eMAG cu 200 de lei, catalizator aftermarket. Mașina merge foarte bine și cu ăla și așa scoateți și niște bani”, ne-a spus un bărbat stabilit în Anglia, dar care are un centru de colectare și în țară.

Precizăm că prețul diferă în funcție de modelul mașinii și că poate sări și peste 1.000 de euro.

”Se câștigă bine. Nu am cum să mă plâng. Fac și 20.000 de euro pe lună. Dar, știți cum e, azi faci nu știu cât, mâine poate nu faci deloc…”, a mai spus bărbatul.

Acesta, să-i spunem Ion, a precizat că, în trecut, în România, mai și fura catalizatoare. Însă, acum, în Anglia face muncă cinstită. ”Le cumpăr acum. Le cumpăr, serios, nu mai fac din astea, că în țară mi-am luat cu suspendare și nu risc. Am debaraua plină de catalizatoare, le vând oamenii, să știți. Că le spun că-și pot lua din alea aftermarket. Da, uitați, am centru de colectare și în România și chiar pot spune că o duc bine. Am două clase și asta e dovada că poți să trăiești foarte bine și dacă nu ai școală…”, ne-a mai spus Ion.

Așa cum e precizat mai sus, sunt anchete și la Constanța din cauza furturilor de catalizatoare.

Spre exemplu, amintim că organele de poliție au surprins în flagrant în noaptea de 15.02.2021, în jurul orei 03.10, în timp ce se aflau pe o alee publică din municipiul Constanţa, jud. Constanţa pe Constantin Măcălău, în vârstă de 34 ani, Dumitru Alexandru Băisan, în vârstă de 20 ani și pe Gheorghe Alexandru Toma, în vârstă de 22 ani în timp ce încercat să fure un catalizator. Unul dintre inculpaţi a asigurat locul comiterii infracțiunii, de pe trotuarul opus locului unde cel de-al doilea inculpat a ridicat, folosind un cric, un autoturismul, pentru a facilita pătrunderea celui de-al treilea inculpat sub autoturism, pentru ca acesta din urmă să taie cu ajutorul unui flex țeava de eșapament, în vederea sustragerii catalizatorului, activitate întreruptă de organele de poliție sosite la fața locului. Cei trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Iar acesta este doar unul dintre cazuri.

Totodată, menționăm că și parcurile auto de la malul mării, mai nou, au anunțuri cum că sunt interesate de achiziționarea de catalizatoare.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce au imperii fata de cei care au peste 40 de ani vechime in munca?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768