REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.6° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
20.6° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Cum vă puteți petrece VACANȚA de CRĂCIUN, la CONSTANȚA! VIDEO

Cum vă puteți petrece VACANȚA de CRĂCIUN, la CONSTANȚA! VIDEO

Replica API 25 decembrie 2021 | 22:36 292

Vacanța de Crăciun reprezintă încă un prilej de a petrece timp prețios alături de persoanele dragi. Dacă cei mai mulți din constănțeni au preferat să-și petreacă sărbătorile pe Valea Prahovei, există și persoane care, din diferite motive, nu au putut părăsi județul. Ei bine, cei care au decis să rămână în oraș în așteptarea Sărbătorii Crăciunului, dar și turiștii sosiți la malul mării, trebuie să știe că exista variante de a petrece și pe plan local. Instituțiile publice de cultură organizează activități pentru toate vârstele, de la expoziții, seri de filme, stand-up cu comedianți cunoscuți, până la piese de teatru. În rândurile de mai jos puteți regăsi programul pentru perioada Crăciunului.

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu pași repezi. În timp ce, tot mai mulți constănțeni au preferat să ia cu asalt stațiunile montane pentru a petrece, există și persoane care, din diferite motive, au rămas în oraș. Atât constănțenii, cât și turiștii sosiți la malul mării, trebuie să știe că există variante de a petrece și pe plan local. Constanța își întâmpină locuitorii, dar și turiștii, în perioada sărbătorilor de iarnă, cu bulevarde împodobite de beculețe, cu parcuri decorate, dar și tânrgul tradițional de Crăciun, organizat în Parcul Arheologiei.

Țara Piticilor își așteaptă vizitatorii

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie își așteaptă vizitatorii îmbrăcată în haine de sărbătoare. Pentru ca cei mici să se bucure cât mai mult de decorurile de iarnă care au transformat parcul într-un tărâm de poveste, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a prelungit programul parcului de distracție. Astfel, în perioada următoare, accesul vizitatorilor va fi permis în intervalul orar 09:00 – 21:00.

Târg de Crăciun în incinta Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

În perioada 21 – 23 decembrie, în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, are loc Târgul de Crăciun ,,Și pentru ei vine Moșul!”, organizat de către Consiliul Județean Constanța. Continuând seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă, la inițiativa Președintelui Consiliului Județean Constanța, domnul Lupu Mihai, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrele de Educație Inclusivă „Albatros”; „Maria Montessori” și „Delfinul”, se oferă publicului o expoziție de produse hand man realizate de către elevii centrelor menționate. În intervalul orar 14:00 – 19:00 programul artistic este oferit de către Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Accesul la târg este gratuit, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică și se va face pe baza ceritificatului verde sau a celui de trecere prin boală, sau în baza unui rezultat negativ al unui test PCR, realizat cu cel mult 48 ore în urmă. Reprezentațiile de la Delfinariu se vor desfășura la ora 15:00, intrarea fiind liberă, în condițiile legii privind normele de ocupare și distanțare fizică.

Reprezentații gratuite la Delfinariu

Reprezentanțiile de la Delfinariu, pe parcursul perioadei târgului, se vor desfășura la ora 15:00, intrarea fiind liberă, în conițiile legii privind normele de ocupare și distanțare fizică. Instituția este închisă în data de 25 decembrie. În intervalul orar 11:45 -12:00/ 14:45 – 15:00; pentru publicul prezent la demonstrațiile delfinilor, se desfășoară prezentarea mamiferelor marine (cu accent pe Odontocete), biologia, fiziologia, ecologia și etologia celor trei specii de delfini din Marea Neagră, precum și amenințările actuale (poluarea mediului acvatic cu plastic, plase pescărești, etc). Demonstrații cu delfini în prezența publicului vizitator - durată 15 minute, luni 20.12.2021 – ora 12:00; marți, miercuri și joi 21.12.2021;22.12.2021 și 23.12.2021 – ora 15:00; vineri 24.12.2021 și duminică 26.12.2021 – ora 12:00. Sâmbătă 25.12.2021 închis.

Seri de filme la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”

Evenimentele Centrului Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin” sunt vaste și numeroase. Spre exemplu, joi, 23 decembrie, începând cu ora 11:00, puteți urmări filme precum Encantp, Sing 2, Spider-Man: No way home, The King Man sau The Matrix Resurrections. Există și acțiuni online prezentate prin Secția Cultural Educativă. În fiecare zi sunt spectacole cu muzică ușoară și intstrumente cu tematică de Crăciun. În ziua de Crăciun, Catedra Canto – Muzică Ușoară și Instrumente prezintă colajul ,,Moș Crăciun a-ntârziat”, în interpretarea cursanților clasei de canto.

Video:

Sursa video: Primăria Constanța

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303