REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cum vor arăta noile meniuri din restaurante?! Video

Cum vor arăta noile meniuri din restaurante?! Video

Mirela PASCAL, Virgil STOIAN, V.C. 23 aprilie 2023 | 00:00 8656

O nouă întâlnire a avut loc sâmbătă, 22 aprilie a.c., în jurul orei 11.00,  a Asociației Patronală RESTO Constanța - ANPC, la un restaurant situat în Portul Tomis. Scopul întâlnirii: meniurile localurilor.Horia Constantinescu, președintele ANPC, a venit în fața celor 45 de membri care au participat la întâlnire și a clarificat întrebările și nelămuririle legate de cum trebuie arate meniul complet care trebuie pus la dispoziția clienților localurilor.

Cum vor arata noile meniuri din restaurante?! Video

”Este o poveste greșit înțeleasă, cea legată de obligativitatea autorităților de a consilia operatorii economici la începutul fiecărui sezon. Sunt lucruri deja discutate, legislația care cumva spune că ar trebui să aplicăm avertismente, să consiliem face referire la cu totul alte situații legate de informarea consumatorului și nici de cum de modul în care operatorii economici își desfășoară activitatea, mai ales acolo unde sunt situații care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Cum vor arata noile meniuri din restaurante?! Video

Meniurile restaurantelor, fast-food-urilor, autoservirilor etc trebuie să conțină toate ingredientele folosite pentru prepararea mâncării, cantitatea acestora, numărul de E-uri, dar și valorile nutriționale. Cum arată un meniu adaptat noilor cerințe ANPC?

Cum vor arata noile meniuri din restaurante?! Videoașa ar trebui să arate noile meniuri

Clienții sunt sfătuiți să ceară meniul complet pentru a verifica ce mănâncă, cate E-uri, ce alergeni și câte calorii conține produsul pe care îl doresc. 

Cum vor arata noile meniuri din restaurante?! Video

Totodată, clienții pot verifica declarația nutrițională cu Codul QR prezent pe meniu.

Cum vor arata noile meniuri din restaurante?! Video

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata, m-ati convins. Eram nehotarat intre BG si TR.
1
0
Cum pot aia din Turcia sa vanda la colt de strada fara meniuri si harfe si pe nimeni nh deranjeaza. Si gustos si bun. Si ieftin, pentru ca nu sunt nevoiti sa platrasca o gfamada de autorizati la istitutii inchipuite. Fara meniuri, fara harfe si bun!
1
1
Crinu Danu nu a fost?? Pfff....mor....
1
0
suntem noi romanii in EUropa dar avem meniuri ce nu gasesti nicaieri in Europa. asta inseamna sa fii buricul EUropei... dl Horia si a facut lege separata de Europa
0
1
o prostie!scrie in meniu ca vita,oaia era moarta de boala sau de batrinete cind a juns in castronul bizonului?machi nu aruncanimic,totul se recicleaza.aveti cod qr ptr carne porc stricata,spalata cu otet ,amestecata cu mult usturoi si facuta sarmale,mici sau perisoare.
11
0
La vară coadă mare in Carrefour și Kaufland Mamaia plajă și pescăruș Terase cu vânt și praf pe mese clientii cu vaucere la market Cine are bani pleacă afara cu preturi și servire super Mamaia O LAIA
13
0
Daca vor fi pusi sa scrie si vechimea unor ingrediente,i-a terminat pe multi! Ca si vechimea si refolosirea uleiului din friteuze! E un mare risc pe care si-l asuma unii,sa serveasca masa prin restaurante,nu numai pe litoral!
16
2
Nu v-ati intrebat oare de ce sunt preturile mari? Cand ati fost ultima data sa faceti piata? Toata lumea se mira ca Horeca a marit preturile,dar nu se gandeste ca horeca mai plateste si facturi,angajati,dari la stat etc. Astea nu le puneti la socoteala? S-a marit TVA ul..alta scumpire..s-au implementat meniurile cu noile norme...alta scumpire...si tot asa. Asumati'va cand iesiti la restaurant si nu va mai plangeti atat de scumpiri. Vreti sa mancati si calitate superioara,dar si ieftin :)) Calitatea superioara costa!
19
18
Mi se rupe mie de meniurile voastre , iau o porție de hamsii cu un colț de pâine și o zi intreaga o ard linistit pe plaja !
14
2
Scuipatul în farfurie se pune?Este totuși un ingredient destul de comun,indiferent de meniul ales.Sa nu zic de alte chestii mai grețoase.
10
3
Cu mici excepții, ce deranjează așa de mult pe un corect?A,de nu ești corect,dispari.Asta nu i nimic,cum este încrederea prea mare în horeca lu' ma sa,la nivel mai elevat,se speculează ca vor fi camere directe la centre,permanente,sa vadă când,de unde și cum.Adica,proveniență,congelare ,decongelare,etc.,sa vadă și clientul on line toată istoria a ceea ce mănâncă, a ceea ce l poate trimite direct la spital,costuri suportate strict de ciobanul ce deține afacerea plus chestiuni penale.Cica vor fi camere on line,la masa consumatorului,cu prepararea și istoria traiectul proteinelor,glucidelor,lipidelor și alte cele.Eu,va cam vad istorie,mare parte dintre urâți. Sorry,man.
16
3
Doar cei naivi mai mananca in Mamaia
20
0
Mancati acasa. Cu paine goala nu o sa va imbolnaviti. Avem un oras de tot k k t, tot datorita inspiratiei voastre de alegatori cinstiti si orientati. Mai da-va-n plm
14
8
Care se intreaba ce cauta Corina martin va raspund. O sa vedeti la alegeri. Are promis de la Stroe loc eligibil de deputat plus daca continua lobby ul din sursa sigura va spun ca va ocupa functia de ministru al turismului. Acum se lupta pt voturi. Asta cauta baragladina . Imagine si capital politic.
20
1
Ba, hanndicapatule! Te-a inselat nevasta cu cipanii de scrii idioțeniile astea?!
5
11
Ce căutați mai vlahilor la masă cu scârba asta nu înțeleg. Machedonul trebuie să fie deștept și să primească sfaturi de la unii mai deștept ca el, să-l lumineze. Voi cu nenorocita asta vreți să faceți meșteșug? Asta care în afară de pârlit lovele de unde poate moare de foame că nu o duce capul la nimic? Fugiți repede din preajma ei că o să regretați câte zile o să aveți.
18
2
Ce caută nu înțeleg Corina balena neamului, cea care a distrus de fapt turismul? Din cauza reginei hemoroizilor Mamaia este acum un nenorocit de cartier, Constanța arată ca un mare rahat. Îmi poate spune careva vrei realizare a acestei lepre?
27
0
Degeaba!Litoralul e la turci!Nu mai vreau sa imi scuipe seminte cipanezi imbogatiti din furt la gramaj si mancare stricata
26
2
Nu ma intereseaza daca ma arde la gramaj.Este o adevarata CRIMA daca fac toxiinfectie alimentara sau mancare alterata care sa ma nenoroceasca pe viata.Deci la gramaj ar trebui amenda sau nimic iar la sanatatea populatiei puscarie !Oricat de multi bani vei dori sa castigi nu-ti bate joc de sanatatea clientului fura la gramaj sau procent dar nu mancare stricata.PUNCT
16
1
Pentru Mishu Ai spus un adevar mare,tocmai pentru ca ii sponzorizeaza guvernul indirect pe afaceristi astia ar trebui sa lucreze si ei corect platind impozitul legal pentru tozi bani incasati si sa numai lucreze cu oameni la n***u,caci marfa de calitate la bani pe care ii incaseaza oricum nu or sa livreze,cu unele exceptii desigur.
18
1
Daca nu ar veni bugetarii cu vaucere la care mai pun si ei ceva matuntis, ati face foamea , cu toti fraierii vostri flamanzi cu bani nemunciti care umplu weekendurile litoralul
24
1
Cunoaste cineva un carciumar cinstit? Astia numai de frica stiu. Discutiile sunt inutile. Gramaje, calitatea alimentelor, sursa certificata, pastrarea si depozitarea, evaziunea. Cazul Costinesti din vara 2022 cu depozitul de carne expirata livarata taberelor scolare a ramas nepedepsit. Coruptia otraveste copii.
29
3
Cate restaurante si hoteluri sunt pe mana makidonilor? 90-95%??? Am vazut preturi excelente in Albania.
27
3
Lipsa la gramaj, unele produse la capăt de bara de expirare sau proaspăt expirate, toate produsele de s***a calitate, servicii de p*****a calitate, calitate foarte s***a a personalului, preturi mari, mizerie la ordinea zilei. Sa mai continui? Asa ca GO To Grecia, Turcia, Spania, Egipt, Maroc, Thailanda, Bali etc etc. Dar, patronii acestor restaurante de pe litoral sunt milionari în... euro. La mai mare! Aua, aua!
21
3
Marco Polo, Le Premier, Crazy de ce nu au fost sa ia niște lecții de mâncare care nu te îmbolnăvește de ajungi in Spital? Domnul Horia un control cand?
22
6
44 de makkedoni si-au facut cartel sa mareasca preturile si sa jefuiasca clientii .O sa o luati in freza ca lumea s-a plictisit de voi si de foamea voastra de paratzi .Grecia e mult mai ieftina si serviciile sunt peste voi si preturile voastre mari .
41
1
Cred ca daca se strang si stau la masa cu Horia, nu ii mai sanctioneaza. Ghinion zic eu.
23
0
Prea aut o știutoru de la Marco Polo nu a fost?
17
5
O actiune facuta doar pentru reclama sau imagine,mai berbecilor imaginea ve-o faceti prin serviciile oferite si raportul pret-calitate,nu cum va justificati voi preturile exagerat de mari din ani trecuti cu formula:"la Mamaia nu vin toate saraciile,Mamaia nu este pentru oricine",formula care tine la p****i cu bani caci a trecut timpul cand vrei nu vrei mergeai in concediu in Romania sau in fostele state comuniste,acum totzi romani pot calatori in orice tara membra U.E.doar cu buletinul si daca le trebuie pasaport pentru un stat non U.E.treaba asta se rezolva ushor, fara batai de cap.
21
0
Tot in Grecia mergem
36
1
Iar s-a strans gasca de c****i s-o puna de o golaneala inainte de inceperea sezonului estival . Aceleasi fete de fosti carciumari obositi pe care nu-i intereseaza decat castigul , calitatea serviciilor sau preturile nesimtite practicate sunt subiecte tabu .
32
1
Moareee horecaaa
17
2
Mâncare p*****a la preturi cu îmbogățire peste noapte Numai întrebați de ce pleacă oamenii în Turcia Grecia Spania Aici sa văzut clar ca la radiografie cum sant serviți clienții și cu ce preturi de Monaco
30
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166