REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Cum vor medicii să prevină infecţiile nosocomiale

Cum vor medicii să prevină infecţiile nosocomiale

A.F. 7 martie 2023 | 00:00 381

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani va implementa un proiect finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care prevede prevenirea infecţiilor nosocomiale, a anunţat Consiliul Judeţean (CJ).

Cum vor medicii sa previna infectiile nosocomiale

Proiectul "Îmbunătăţirea capacităţii instituţionale a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani, în vederea prevenirii infecţiilor nosocomiale" a fost depus de CJ pe Componenta C12 a PNRR, gestionată de către Ministerul Sănătăţii, scrie agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ, în urma evaluării, proiectul, care vizează cea mai importantă unitate sanitară din judeţ, a obţinut al patrulea punctaj la nivel naţional, 74 de puncte, fiind admis la finanţare. Pe această axă au fost selectate la finanţare 65 dintre cele 211 proiecte depuse la nivel naţional. Valoarea proiectului depus de CJ Botoşani este de 16.789.526 lei, fără TVA.

Proiectul vizează modernizarea şi tehnologizarea la standarde internaţionale a infrastructurilor sanitare deficitare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani prin dotarea cu echipamente performante pentru reducerea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale, creşterea gradului de igienă şi asigurarea controlului microbiologic al aerului, în secţiile şi compartimentele spitalului, prin achiziţia de echipamente specifice, precum şi dotarea laboratoarelor de analize medicale cu aparatură performantă, care să permită identificarea microorganismelor şi determinarea sensibilităţii la antibiotice, într-un timp mai scurt şi cu o acurateţe mai ridicată, citează stiripesurse.ro.

În cadrul proiectului se vor achiziţiona 415 echipamente medicale performante.

"Principalele secţii care vor fi dotate cu noile echipamente sunt laboratoarele de analize medicale, Serviciul de Sterilizare, Secţiile ATI, Blocul operator, Blocul de naşteri, Secţia Oncologie, Serviciul de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale, Ambulatoriu integrat şi Unitatea de Primiri Urgenţe", a declarat managerul spitalului, Doina Caba.

În ultimii doi ani, sumele atrase de către CJ din fonduri guvernamentale, europene şi PNRR prin proiecte care vizează modernizarea sistemului sanitar se apropie de pragul de 35 de milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
felicitari; asta ar trebui facut in toate spitalele din tara pentru ca in mod sigur cel putin cateva mii de oameni mor numai din cauza nosocomialelor in fiecare an in tara asta iar criminalii din parlament si guvern - principalii responsabili - nu fac nimic pentru a reduce numarul acestor morti
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768