REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Cum vrea Marin Butnaru, șeful ARR Constanța, să pună mâna pe transportul din județ, după ce a pierdut licitația!

Cum vrea Marin Butnaru, șeful ARR Constanța, să pună mâna pe transportul din județ, după ce a pierdut licitația!

Replica API 1 septembrie 2022 | 21:37 4474

Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța a reprezentat, întotdeauna, preocuparea principală a firmele de transport persoane. Unele dintre ele sunt abonate, de ani buni, la banii statului și continuă să-și îngroașă veniturile în acest mod, deși condițiile pe care le oferă nu sunt cele mai strălucite. Marcon Star, de exemplu, firmă controlată de familia lui Marian Butnaru, șeful ARR Constanța, a ajuns în atenția publică în trecut pentru faptul că oamenii erau transportați ca sardinele. După ce a scăpat, printre degete, contractul cu CJ, pentru transportul de persoane, Marcon Star a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a schimba lucrurile. Și, pare că reușește.

Marcon Star a contestat, recent, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța.

Mai exact, este vorba despre lotul 3, ce cuprinde șase trasee : 1 Constanța-Murfatlar-Poarta Albă; 2 Constanța- Cobadin-Fântâna Mare; 3 Constanța-Deleni-Dunăreni; 4 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 5 Constanța-Dobromir-Oltina; Traseu 6 Constanța- Adamclisi- Ostrov Vamă. Pentru acest lot au depus oferte, în afară de Marcon Star, Nordiana – Nis, și Metropolitan în asociere cu Grup Atyc SRL. Butnaru a fost scos din schemă, pentru că nu s-a încadrat crințlor, dar a cerut la CNSC anularea actelor administrative atacate, obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire şi reevaluarea ofertei MARCON STAR S.R.L. de la etapa evaluării ofertelor şi la stabilirea ofertei câștigătoare prin aplicarea criteriului de atribuire ofertelor admisibile şi conforme, în conformitate cu prevederile documentației de atribuire şi dispozițiile legale aplicabile. Culmea, firma vre să câștige la licitație, dar firma lui nu are profit.

CNSC i-a respins contestația, însă familia Butnaru a mers în instanță, unde a formulat plângere împotriva deciziei CNSC. De data aceasta, a avut noroc, întrucât magistrații i-au admis plângerea, au desființat decizia CNSC din 16 iunie a.c. Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor cu privire la respingerea ca nefondată a contestației formulate de Marcon Star SRL în contradictoriu cu CJ și au dispus reținerea cauzei la instanță, în speță Curtea de Apel, spre rejudecare.

Cu alte cuvinte, contractul rămâne în stand by, până când magistrații vor lua o decizie în acest caz.

Singurul venit al lui Butnaru, leafa de la ARR

Marian Butnaru este șeful Agenției Teritorială a Autorității Rutiere Române Constanța. Potrivit declaraţiei sale de avere, Butnaru deține cinci terenuri, până anul trecut avea patru, ultimul fiind achiziționat în 2021, patru case şi un spaţiu comercial. Fostul şef ARR nu are maşini, bijuterii, conturi sau datorii la bănci, singurul său venit reprezentându-l leafa de la ARR, de 65 317 lei pe an.

Are afaceri în turism, agrement, alimentaţie publică, transporturi şi imobiliare, fiind cel mai bogat locuitor al oraşului Medgidia. De asemenea, prin Herli Soft SRL, Butnaru este și proprietarul Autogării Sud Constanța. Butnaru, prin soția sa Odete, asigura și mâncarea la Spitalul din Medgidia.

Firma prin care vrea să pună mâna pe transportul din județ are profil 0

Marcon Star e controlată cu 95% de HERMES SRL și Marigen Prod SRL,c u 5%.Cele din urmă cunt controlate de soția lui Marina Butnaru, Elena Odeta, de Blanca Elena și Dragos Marian, cel mai probabil copiii șefului ARR. Culmea, anul trecut, Marcon Star a avut cifra de afaceri de 3,1 milioane de lei, profit 0 și datorii de aproape 680.000 lei.

Anul trecut, ca urmare a unei verificări în trafic la Movilița, inspectorii I.S.C.T.R. ar fi descoperit că pasagerii erau transportaţi fără un minim de siguranţă, ținuți ca sardinele, motiv pentru care firma Marcon Star ar fi fost amendată cu 9000 de lei de inspectorii I.S.C.T.R.

De altfel, un călător ne-a declarat, la acea dată, faptul că s-a săturat să facă zilnic naveta în astfel de condiții și trage un semnal de alarmă către autorități. Mai mult, acesta cerere Consiliului Județean să se gândească, de două ori înainte, dacă îi dau licența de transport.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce intelegere o fi la Cobadin .....afisat graficul din 30 de minute dar in realitate la 50 de minute, iar doamna jurista merge gratuit...alo primaria lu dorel nu va e rusine?
0
0
In tara lu dorel se poate. Sa nu ai nici un microbuz in dotare da sa castigi trase prin licitatie se poate. Unde esti tu tepes doamne, ce a ajuns de tara asta.
1
0
da sarbu, sarbu ce mai face???
0
0
de cand sau cand a ajuns vrun microbuz de cta in FANTANA MARE Ialandan MINCINOSULE BAGI CRSE SIN TOP SA IEI LINILE HAHALERA TIAU LUAT P PRETENU BRANCARDIERU CU SPAGA AI GRIJA
0
0
Replica cat v-au dat cei de la Metropolitan sa taceti? Lupule, o sa di coleg de celula cu Gelil o sa impartiti portocalele si pe amandoi o sa va invete DNA ul KURES PE LA SPATE
2
0
ziar de rahat pe banditii de la meteropolitan nu i vedeti vor sa puna mina pe tot transportul judetean
1
0
pribeag are Butnaru asta!
0
0
cum sa ai autogara in proprietate si sa ii pui si gard?
0
0
dar chiar nu poate sa'l opreasca nimeni pe acest nesimtit
1
0
Numai in Romanica poti fi sef la ARR sau la alta institutie publica si in acelasi timp sa ai un SRL, pe care tu ca sef la stat ti-l autorizezi sa functioneze si sa castige licitatii, ca doar stim cum se castiga licitatiile cu statul. Conflictul de interese nu exista atunci cand esti numit politic intr-o functie la stat. Agentia Nationala de Integritate exista degeaba sau functioneaza doar la ordin. Hoooooo, hienelor, nu va mai saturati.
3
0
au murit ca acesti smecheri sa o duca bine! noi insa ne-am intors in timp, la iarna urmeaza sa mai punem o plapuma pe noi si sa stingem luminile !
0
0
Trist ... si de neimaginat ! In urma cu 32 de ani au murit tineri ... degeaba !
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513