REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

CUM vrea să SCAPE PUFLEANU de datoria de un MILION de EURO la ANAF

CUM vrea să SCAPE PUFLEANU de datoria de un MILION de EURO la ANAF

Replica API 18 martie 2021 | 00:49 9531

Pe cât este de cunoscut, pe atât este de controversat omul de afaceri constănțean Gheorghe Pufleanu, cel pe care magistrații Tribunalului Argeș l-au condamnat, în 2016, la doi ani cu suspendare, într-un dosar de contrabandă cu alcool cu pagube care se ridică la aproximativ două milioane de euro. A fost obligat, împreună cu firma sa, SC Myt Dan Impex SRL Constanța, să restituie 5.000.000 lei statului, către ANAF, plus dobânzi. Ajuns la sapă de lemn, Pufleanu încearcă să scape de răspundere, formulând tot felul de acțiuni în instanță pentru revizuirea hotărârii pronunțată de magistrații din Argeș.

Gheorghe Pufleanu a ajuns în atenția autorităților din Argeș după un denunț venit de la un reprezentant de la Garda Financiară Argeș care reclama faptul că s-a încercat distrugerea unor probe dintr-un dosar în care erau cercetate persoane care cumpărau alcool de la Pufleanu. Precizăm că este vorba de un dosar mai vechi, soluționat acum câțiva ani buni de zile la Tribunalul Argeș și apoi la instanța ierarhic superioară. Faptele se leagă și de Constanța. Astfel, amintim că, pe 29 aprilie 2010, poliţiştii din judeţele Argeş, Prahova şi Constanţa, sub coordonarea IGPR şi cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă au efectuat mai multe percheziţii, vizaţi fiind mai mulţi contrabandişti de alcool, între care şi Pufleanu. Totul a plecat din Argeş, unde a fost descoperită o uriaşă cantitate de alcool, oamenii legii trecând la filaje.

Astfel, în urma unor interceptări ale convorbirilor telefonice a fost descoperit că întreaga reţea era coordonată din Constanţa. La malul mării au avut loc 6 percheziţii, moment în care a fost depistată şi fabrica respectivă (Myt Dan Impex), care funcţiona în zona Industrială, pe strada Celulozei numărul 6, administrată de Gheorghe Pufleanu. Aceasta producea alcool care nu era înregistrat în evidenţele contabile, fiind distribuit în judeţele Argeş şi Prahova, prejudiciul ridicându-se la 535.000 de euro. Chiar şi atunci, Pufleanu a declarat că fabrica nu mai funcţiona, doar că mai punea în funcţiune instalaţia pentru a nu se strica. Bineînțeles că ancheta a fost una laborioasă și au fost întocmite mai multe dosare, între care și cel de evaziune fiscală. Supranumit ”Al Capone”, Pufleanu era, la data anchetei, multimilionar în euro, deținând trei vapoare, dintre care două de transport și unul petrolier, un Aston Martin și un Ferarri.

În 2016, Pufleanu a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare deși, pe fond, magistrații l-au condamnat la 6 ani cu executare. Totodată, a fost obligat, împreună cu soția sa, Gheorghița Pufleanu, și cu firma lor, Myt Dan Impex, la plata plata sumei de aproximativ 5 milioane de lei.

PUFLEANU vrea să scape de datoria la stat

Gheorghe Pufleanu încearcă, de vreo doi ani, să scape de plata debitului către ANAF, formulând cereri de revizuire a dosarului prin care a fost condamnat. Magistrații Tribunalului Constanța au respins, pe 12 martie, cererea de revizuire a dosarului prin care Gheorghe Pufleanu și SC Myt Dan Impex au fost în atenția judecătorilor pentru evaziune fiscală, ca inadmisibilă. Anterior, afaceristul a mai formulat astfel de cereri, fără succes.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Machidonii au cozile bagate peste tot, nu mai ai loc de ei pe nicaieri. Au cumparat procurori, judecatori...gabori, inspectori ,TOT . O sa scape cu maxim 1 an de zdup din care face doar 6 luni, undeva la regim deschis...o sa lucreze la hotelul lui si o sa doarma acolo.
2
1
Dar fratilor ce v-au facut machidonii? V-au fatut si nu v-au platit ?
3
5
Imi place sa trag pe nara
1
0
o sa recupereze anaf-ul din trei, pe a mai lunga. Va pupa tata
3
0
Sa va iau in pula , pt 1500 ron mi-ati trimis 20 de somatii , zici ca eu facusem cea mai mare frauda .pe astia care au datorii de miliarde nu ii mai vedeti ? Davas muie in gat
11
0
hotie evaziune ciordeala. din tata in fiu din mama in fica. neam de hoti.tiganii balcanilor
11
6
65 de oi la Valea seaca!
7
2
puflene resort din Murighiol este a unui frate,alt smecher
7
3
Orice cercopitec citeste articolul asta de rahat are imperios dorinta sa il spanzure in piata publica pe Pufleanu. Inteleg ca are o decizie definitiva de inchisoare cu suspendare. Ce mai conteaza ca in prima instanta a luat 6 ani cu executare cand solutia finala este 2 ani cu suspendare? Mai merita introdusa insidios prima condamnare cand a fost modificata prin hotarare definitiva de catre o instanta superioara? Cat despre faptul ca se lupta in instanta, cu mijloace perfect legale sa isi anuleze sentinta este ceva perfect normal cat timp are acest drept si orice om ar face fix acelasi lucru.
15
7
stie cineva daca puflene resort din Murighiol e tot a lui?
3
5
Nu mai functioneaza principiul confiscarii extinse ? Luati-i tot machidonului si neamului sau !
16
6
Toate jegurile de makidoni fac doar manevre sa nu plateasca la stat.
23
8
O parnaie de hotel care la primul cutremur se darams.
13
1
Tot satul stejaru au de returnat miliarde la stat !
30
4
Ramada din Satul de Vacanta e tot al lui! Construit fara autorizatie si intrat in legalitate prin manevre ilegale specific romanesti... Mai are si silozurile construite de Anghel Saligny din Port impreuna cu Caraman.
23
4
Asta producea alcool la negru de cel putin 20 de ani. Nu s-a mai inteles la.spagi si lumea a sarit pe el. Specific romanesc.
26
2
Ajuns la sapa de lemn are hotel in mamaia
21
3

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303