REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cumulul pensie-salariu, valabil în continuare

Cumulul pensie-salariu, valabil în continuare

Victor ROTARU 5 octombrie 2023 | 14:07 3550

Cumulul pensie-salariu este valabil în continuare, după ce, astăzi, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională, în unanimitate, legea care interzicea cumulul.

Cumulul pensie-salariu, valabil in continuare

Astfel, vor putea în continuare angajații de la stat să ia și pensii speciale, să și muncească la stat.

Potrivit unor surse, în şedinţa CCR s-a decis să se declare neconstituțională această lege prin care a fost interzis cumulul pensie-salariu. 

Au fost discuții aprinse în această ședință și, din ce spun sursele, motivul este acela că se creează un precedent constituțional.

Spre exemplu, la pensiile speciale, prin această lege ar fi fost afectate și contractele aflate în curs, nu doar cele viitoare, nu doar cei care urmau să beneficieze de acest cumul pensie-salariu, ci și cei care beneficiază deja. 

Dacă această lege a fost cu totul declarată neconstituțională, atunci ea nici măcar nu se mai poate întoarce în Parlament, așa că ar putea fi o problemă politică, pentru că cei din coaliție nu mai pot elimina acest cumul al pensiei cu salariul, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O palma in plus... Nu v-ar fi rusine... Daca asta e dreptate atunci nu mai cred in ea
2
0
Pensionarea magistratilor la varsta de 10 and.
0
0
Stapanii vostri,cei care va incaseaza,impozite adica chiria pe bunuri si va conduc prin arme si munitie,ei au si voi...sclavi,doar sclavi ,dar liberi,Romania Mare si Gradina Maicii
3
0
Nasol daca îmi bloca munca mea la UM 02034 după ce am ieșit la pensie la 45 de ani de frecat menta și stropit peste tot cu o pensie de 5000 de lei.Acum chiar îmi pare rau sa ma bage afara de la armata după ce m am reangajat,o am și pe artista mea de la oltenia renumita mareeeana care a rupt salamul
3
2
Ați reușit, bravo, ați obținut ce v ați dorit, veti rămâne specialii singuri în tara pentru ca cei ce msiopt muncii părăsesc tara. Nu va este rușine, cum este posibil ca tu sa ți dai legi, ca tu sa ți aprobi ce dorești. Sunteți incredibili. Ați avut curiozitatea sa va uitați pe comentariile vis a vis de deciziile ce le dați? Corect, judecați ca toate procesele pierdute de voi la CEDO sa că scoată din sistem, sa plătiți daune morale și sa treceți la munca omului de rand. SA VA FIE RUȘINE
11
1
Gata , vor pleca din tara asta si ce mai a ramas din tineriii ei , !Ramaneti voi hotilor nenorociti !Sa va plateasca P.ULEA PENSIILE nesimtite !
13
2
Ancutza Nitza o sa cumuleze pensia de fost judecator cu salariul de la facultatea de drept in continuare. Nu le-a ajuns cat i-a batut soarta dupa asa tragedie in familie tot hapsani si lacomi sunt sa ia toti banii pe lumea cealalta
11
0
ba hotilor.da e constitutional ca tu judecator cu 3 pensii speciale sa decizi asta?nu cumva e conflict de interese? nu va mai ajunge.
16
2
Daca si nemurirea era de vanzare, atunci ma ofticam! Asa, tot la 2 m adancime merg si astia. Atata timp cat mamaliga nu erupe, isi fac de cap.
10
1
Haur e speranta! O sa votez cu A U R sau cu alte formatiuni politice . Nu cu de alde astia care au promis ca in 30 de zile dupa alegeri elimina pensiile speciale. Votezi cu pnl si tot psd e la butoane.
9
5
Bravo nea ciuli , bine ca ai mărit taxele sa aveti bani pentru pensii speciale și salarii la stat
15
0
Bravo CEZARA,!! Eu votez cu tine CEZARA FEBLETEA MEA!! Teas VACCINA pa VEATZA CEZARA K SURDUN TOBE TEAS VOTA!! ARDEY UMPLUTI IN PASARYKA GOALA PA VEATZA!! ASA AR FI KOREKT!!
2
5
Votați AUR și VERZII!
4
9
Deci al 134 lea motiv să votez Noua Dreaptă ! ori ești bun de muncă ori nu ești ! cea mai mare pensie cel mult egală cu cel mai mic salariu !!!!
10
4
TAIATI PENSIILE SPECIALE PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
24
2
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
23
2
E o vorba în popor. Cine inparte parte își face, restul la muncă 10-12 ore și la pensie la 65 de ani ca ori cum mai mult de 10 ani nu te bucuri de pensie, și din 4 în 4 ani veniți la vot ca turmele de oi.
25
2
Ccr trăiască ca sau aranjat și cu una și cealaltă are rumanica
12
2
Înc-o revoluție! Dar atunci nu mai scapă niciunul.
19
2
inca o mweee luata de hastagisti !!!!!! hai in piata,poponarilor !!!!!
17
1
scaderea varstei de pensionare de la 45 de ani la 30 pentru magistrati si dublarea salariilor.
20
2
Ne mira ceva? CCR zici ca e făcut sa funcționeze în favoarea infractorilor, când vreo data au dat vreo sentința favorabila legii. Doar invers asa o sa facă și cu taxele lu Ciolacu, doar au nevoie de bani pt pensii speciale
23
2
Pe cand si legea pensie speciala + munca la STAT + casele nationalizate ciordite si nici pana acum inapoiate + malpraxis si omoruri in spitalele romanesti musamalizate de procurori?.Legea asta apare secolu asta?Macar inainte de alegeri.....
18
2
Nu ne mira decizia. La cati securisti sunt in functii banoase, doar nu o sa ramana in pensiile lor de 5000-7000 lei pe luna... Ar putea sa moara de foame...
25
2
noi vom vota aur atunci sa va scoatem de acolo
17
10
Urmeaza, cumva, reducerea vârstei de pensionare a "mag-istratilor" la sub 40 ani ca să poată "cu-cumula" seninătatea la stat?????!!??
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510