REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Cunoști toate tipurile de frigidere? Iată cum știi care e cel potrivit pentru bucătăria ta

Cunoști toate tipurile de frigidere? Iată cum știi care e cel potrivit pentru bucătăria ta

Andreea VREJOIU 22 noiembrie 2022 | 00:00 598

Cu ajutorul acestui ghid de cumpărare a frigiderelor, puteți afla ce dimensiune de frigider este potrivită pentru dumneavoastră, ce capacitate și aspect este cel mai bun, consumul de energie și, bineînțeles, ce fel de dotări puteți obține la un preț care să nu vă depășească bugetul.


Atunci când un frigider se strică, pare întotdeauna o catastrofă, nu doar din cauza pierderii alimentelor care s-au stricat sau decongelat, sau a banilor pe care îi vom da pentru cumpărarea unuia nou, indiferent că alegem o combină frigorifică Arctic. Ci și pentru că pare o sarcină herculeană să alegi unul nou-nouț dintre toate varietățile existente în acest moment. Dar, în realitate, nu este atât de dificil, trebuie doar să ne oprim puțin și să ne gândim puțin și să urmăm aceste sfaturi pentru a afla de care avem nevoie.


Chiar și amatorii știu că primul lucru care trebuie făcut atunci când se cumpără un frigider, fie el și un frigider incorporanil, este să se măsoare spațiul în care acesta va fi amplasat în bucătărie. Dar măsurarea înălțimii nu este suficientă: un frigider prea lat poate rămâne blocat pentru totdeauna în ușa casei sau în lift. Pentru a evita un dezastru de această amploare, asigurați-vă că măsurați corect înălțimea, lățimea, adâncimea spațiului și, dacă nu vreți să riscați mai mult decât este necesar, distanța totală pe care trebuie să o aveți pentru a deschide ușa. În caz contrar, va trebui să jonglați zilnic. De asemenea, merită să vă gândiți în ce fel doriți să se deschidă ușa noului dumneavoastră frigider, deși multe dintre frigiderele actuale au uși reversibile.


Tipuri de frigidere: care este mai potrivit pentru tine


Ceea ce contează cu adevărat este capacitatea netă atât a frigiderului, cât și a congelatorului și dacă aveți nevoie de mai mult din una sau din cealaltă. De asemenea, trebuie să luați în considerare tipurile de frigidere existente pe piață ca să îl alegeți pe cel potrivit.


Frigidere cu o singură ușă: Acestea sunt exclusiv frigidere, nu au funcție de congelator. Și totuși, au propria lor piață, mai ales în rândul celor care merg zilnic la cumpărături sau a celor care au deja un congelator separat în altă parte a casei. Le puteți găsi în trei formate: mini-bar, sub tejghea și tradiționale, cu o capacitate mare. De asemenea, puteți opta pentru un frigider incorporabil.


Frigiderele cu două uși: au fost regii pieței cu ceva timp în urmă și sunt încă o opțiune pentru multe persoane, deoarece sunt economice, dar din punct de vedere ergonomic lasă de dorit, deoarece alimentele congelate se află în partea superioară, iar fructele și legumele în partea de jos. Cu toate acestea, este o soluție de luat în considerare, deoarece congelatorul este o prioritate în timpul verii. Îl puteți găsi și sub formă de frigider incorporabil.


Combină frigorifică: de asemenea, cu două uși, dar în acest caz cu congelatorul în partea inferioară și cu fructele și legumele în zona cea mai convenabilă. Sunt unele dintre cele mai achiziționate tipuri de frigidere. Acestea oferă un raport calitate/preț bun chiar și în cazul modelelor cu cel mai eficient consum de energie dintre toate. Puteți opta pentru o combină frigorifică Arctic dacă căutați o opțiune accesibilă. Dacă ai un buget redus, o combină frigorifică Arctic va fi cea mai bună alegere calitate/preț.


Frigidere Side-by-side: cunoscute sub denumirea populară de frigidere americane. Cele tradiționale au două uși verticale, cu congelatorul în stânga și frigiderul în dreapta. De obicei, acestea au un dozator de apă și gheață și reprezintă o opțiune interesantă pentru familiile numeroase, datorită capacității lor mari. Și acest tip de frigider poate veni sub formă de frigider incorporabil.


Frigiderele cu ușă franceză: la fel ca cele americane, au două uși verticale, dar separă două zone de refrigerare pentru a optimiza consumul și relegă congelatorul în zona inferioară. De asemenea, acestea sunt, de obicei, de dimensiuni mari.


Frigiderele cu patru uși: o evoluție naturală a modelelor cu ușă franceză. Include un sertar intermediar flexibil, care poate fi utilizat ca zonă independentă de refrigerare sau congelare rapidă. Rezervat pentru intervalele superioare.


Caracteristicile esențiale pe care trebuie să le urmăriți


Zgomotul: Un detaliu care este adesea trecut cu vederea atunci când se cumpără un model nou, dar care este esențial, deoarece un frigider zgomotos este cel mai mare dușman al liniștii în casă. Este mult mai bine dacă producătorul garantează că funcționează la capacitate maximă sub 45 de decibeli, ceea ce ar fi echivalent cu sunetul care există într-o bibliotecă. Optați și pentru un frigider incorporabil pentru extra liniște.


No Frost: Deși aceasta este o caracteristică destul de răspândită, este aproape esențială atunci când cumpărați unul, deoarece elimină obligația de a dezgheța cel puțin o dată pe an pentru a îndepărta gheața care se formează în interiorul compartimentelor. Dacă locuiți într-o zonă caldă, vă recomandăm un sistem total no-frost, atât în frigider, cât și în congelator. O combină frigorifică Arctic cu funcție No Frost poate fi o alegere ideală.


Capacitate: Având un frigider care să vă satisfacă nevoile, veți avea un consum mai eficient și, prin urmare, veți face economii la factura de electricitate. Pentru o persoană, 125 de litri între frigider și congelator sunt suficienți, în timp ce o familie de patru persoane va avea nevoie de o capacitate de aproximativ 500 de litri. De asemenea, este important dacă este nevoie de mai mult sau mai puțin spațiu pentru congelare.


Dozator de apă și gheață. Unii oameni nu ar putea trăi fără ea, mai ales vara. Pe de altă parte, însă, va trebui să încorporați o conexiune la apă, ceea ce nu este întotdeauna posibil.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365