REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Curierii nu mai fac față comenzilor interminabile de Black Friday

Curierii nu mai fac față comenzilor interminabile de Black Friday

Cristina BĂRBUCEANU 18 noiembrie 2022 | 00:00 1029

Conceptul de „Black Friday”, „adus” din afară, s-a pliat foarte bine pe România, și, implicit, pe Constanța. Din acest motiv, oamenii dau comenzi pe bandă rulantă în perioada „Black Friday”, care ține mai mult de o zi la majoritatea brand-urilor și site-urilor. De pe urma acestor comenzi extrem de numeroase, cel mai mult au de tras curierii, care trebuie să livreze mult mai multe colete pe zi pentru a-și face norma. Desigur, firmele de curierat își asumă întârzierile în livrarea coletelor, luându-și măsuri de precauție.

curier

Black Friday, perioadă „neagră” și pentru curieri

Recent, au început cele mai mari reduceri din an. Ideea este preluată din Occident și s-a mulat foarte bine și pe țara noastră, și, implicit, și pe Constanța. Astfel că în această perioadă, comenzile online explodează pentru că majoritatea oamenilor dau comandă după comandă, de dragul de a face economie, acum fiind cele mai mari reduceri la majoritatea produselor.

Motiv pentru care, evident, cei mai afectați sunt curierii, care trebuie să livreze sute de colete pe zi pentru a-și face norma. Este o adevărată cursă nebună pentru aceștia din urmă, exact cum a fost pentru cumpărători – să cumpere la prețul cel mai mic. Evident, volumul de muncă este mult mai mare, fapt pentru care există și întârzieri în livrarea comenzilor.

Reprezentanții firmelor de curierat își asumă întârzierile

Curierii, dar și reprezentanții firmelor de curierat sunt conștienți de faptul că în perioada reducerilor de „Black Friday”, există anual întârzieri în livrarea coletelor, de aceea și-au luat măsuri de precauție.

Reprezentantul unei firme de curierat din Constanța, a declarat pentru Replica: „Cred că la toate firmele de curierat sunt întârzieri din pricina „Black Friday”. Desigur, în permanență anunțăm clienții că în perioadele de „Black Friday” și Sărbători sunt întârzieri în livrare. Pentru aceste întârzieri nu avem un termen-limită, e în funcție de volumul de marfă care ajunge zilnic în depozit. Nu ține de noi, ci de volumul de marfă care ajunge. Noi nu prea avem cum să manevrăm lucrul acesta, dar facem tot posibilul ca expedițiile să ajungă în siguranță la toți destinatarii. Este cel mai important lucru! Cu o întârziere mai mică sau mai mare, important este să ajungă.”. Așadar, de aici se desprinde ideea: „Cu răbdarea treci și marea”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bugetarii si pensionarii speciali nu mai au ce face cu banii,astia cumpra de black friday!
6
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513