REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.8° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
19.8° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

Curtea Constituțională a respins candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României

Curtea Constituțională a respins candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României

Virgil STOIAN, Mirela PASCAL 5 octombrie 2024 | 18:31 1663

Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, de la ora 17.00, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iovanovici-Şoşoacă, pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Judecătorii CCR au anulat decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României. Reprezentanta partidului SOS România, Diana Șoșoacă, nu mai are nicio cale de atac. CCR a mai decis, de asemenea, în ședința de astăzi următoarele: respingerea contestatiilor referitoare la candidaturile lui Nicolae Ciuca și Kelemen Hunor, menținerea deciziei de respingere a candidaturii lui Miron Cozma. Votul pentru candidatura lui Mircea Geoana amânat a fost amânat pentru 21 octombrie.

Reacția lui Șoșoacă

Este inacceptabil, în conditiile în care nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată contestația, s-au încălcat grav drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă, așa ceva este inacceptabil. Evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional, nu se poate așa ceva”, a declarat Șosoacă.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei Diana Șoșoacă

Vă reamintim că instituția a anunțat că au fost depuse șapte contestații împotriva candidaturilor lui Mircea Geoană, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă (două contestații), Kelemen Hunor, Ludovic Orban și Miron Cozma.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei Diana Șoșoacă

De menționat că Biroul Electoral a respins candidatura la prezidențiale a fostului lider al minerilor Miron Cozma.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei Diana Șoșoacă

Termenul pentru înregistrarea candidaturilor la alegerile prezidenţiale expiră sâmbătă, la ora 24.00, Biroul Electoral Central urmând să se pronunţe cu privire la admiterea sau respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei Diana Șoșoacă

Florin Roman zice că eliminarea lui Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni e o făcătură marca PSD

Eliminarea lui Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni a stârnit și un val de reacții. Deputatul PNL Florin Roman spune că: ”eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD. Este știut faptul că Marcel Ciolacu este cel mai avantajat de un tur 2 cu George Simion, după modelul din 2000, intre Iliescu și Vadim. În varianta unui tur 2 cu Nicolae Ionel Ciucă, Ciolacu pierde în fața electoratului de dreapta. Nu mi-a fost niciodată simpatică doamna Sosoaca, nici acum, dar aici e clar că PSD a făcut tot posibilul pentru a scăpa de candidatura ei, pentru a-i face culoar lui Simion, blatistul de casă al PSD. De altfel, pe culoarele politicii, pesediștii vorbeau încă de săptămâna trecută despre eliminarea Dianei Sosoaca, din cursa pentru Cotroceni. În aceste condiții, mobilizarea votanților de dreapta, în jurul celui mai puternic partid de dreapta, PNL, devine esențială, în confruntarea din decembrie cu PSD”.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei Florin Roman.

Gușă: ...Urmează Geoană, pe care l-au amânat pe 21 octombrie

Și Cozmin Gușă a reacționat: ”S-a confirmat ceea ce susțin de 10 zile, despre blocarea ilegală a candidaturii Dianei Șoșoacă, dar mai ales că trăim în SECURISTAN. Urmează Geoană, pe care l-au amânat pe 21 octombrie, să vadă ce zic americanii. CCR, o mare mizerie, n-a avut nici o bază legală!”, a spus Gușă.

Elena Lasconi: ”...un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu”

Și Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, reacționează vehement la hotărârea Curții Constituționale prin care Dianei Șoșoacă i-a fost interzisă candidatura la Președinția României. La fel ca PNL, Elena Lasconi acuză o manevră a PSD.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei Elena Lasconi

Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida. Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică. De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative. Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor”, spune Elena Lasconi.

Denise Rifai: Cel mai probabil mulți dintre votanții Dianei Șoșoacă și-ar muta voturile înspre George Simion

„Vom vedea o răsturnare de situație, apropo de unde vor merge voturile celor care aleg să se îndrepte spre aceste partide suveraniste.”. Este reacția jurnalistei Denise Rifai, după ce Curtea Constituțională a României a invalidat, sâmbătă, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei Denise Rifai

Celebra jurnalistă afirmă că această decizie îl va „propulsa pe George Simion”, în această cursă electorală.”Cel mai probabil mulți dintre votanții Dianei Șoșoacă și-ar muta voturile înspre George Simion. Acuma, în viață, ține foarte mult de modul în care fiecare candidat își umple funcția de conținut și se poziționează în fața electoratului. George Simion ar avea două luni, de acum înainte să își convingă electoratul său în primul rând și, mai apoi, și pe al Dianei Șoșoacă, că merită votul lor”, comentează Denise Rifai.

Traian Băsescu: Dacă e decizia Curții Constituționale, ce să-i mai faci?

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu are nicio părere legată de respingerea candidaturii lui Șoșoacă.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei Traian Băsescu

Dacă e decizia Curții Constituționale, ce să-i mai faci? Dacă e o decizie a Curții Constituționale….salut”, a declarat Traian Băsescu, pentru Gândul.

Simion: Mă aștept ca mâine sau zilele următoare și noi să pățim același lucru

Liderul AUR George Simion susține că orice român are dreptul de a candida.

Curtea Constitutionala a respins candidatura Dianei sosoaca la presedintia Romaniei George Simion

Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept. Aștept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent. Mă aștept ca mâine sau zilele următoare și noi să pățim același lucru. Sistemul lui Werner vrea “stabilitate” cu orice preț. Să fiți conectați&alături", a spus Simion.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care l-ar vota pe JOHANNIS...
1
0
Votați mă pe mine in 10 ani și o să vă las fara chiloți pe voi mamelucilor de r*mâni fraieri.
3
1
isi da arama pe fata. E o antisemita feroce.
6
0
Această infectă ar trebui să citească și să respecte Constituția r*mâniei înainte de a guița isteric că "evreii sunt de vină", și poate va înțelege de ce i s-a respins candidatura. Javră perversă! Din cauza uneia ca această baragladină au murit milioane de oameni nevinovați. Încearcă să îi ia locul lui Vadim, altă secătură, dar baremi Vadim nu îi l****a în c*r pe ruși. Scârba dracului!
16
10
Cand ai timp sa halesti obezo si cand ai timp sa muncesti? Scroafa obeza, lacoma
18
7
Stai liniștită că nu luai nici 1%
17
7

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710