REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cușa își așteaptă sentința în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală

Cușa își așteaptă sentința în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală

Virgil STOIAN 10 martie 2023 | 00:00 9356

Constantin Cușa este un afacerist din Constanța, cercetat penal pentru evaziune fiscală încă din anul 2019. Bărbatul este cunoscut mai ales prin prisma incendiului petrecut la o fabrică de brânzeturi, pe care o deținea în comuna buzoiană C.A. Rosetti. Astfel, în anul 2012, fabrica de brânzeturi a fost distrusă de un incendiu izbucnit, se pare, de la un trăsnet. Patronii au spus la acea vreme că aveau asigurare doar pentru clădire şi o parte din utilaje dar nu şi pentru marfa depozitată. La opt ani de la acest incendiu, mai precis pe 11 noiembrie 2020, Constantin Cușa este acuzat de evaziune fiscală, pentru fapte petrecute în anii 2012-2013. De atunci, procesul trenează, următorul termen de judecată fiind pe 29 martie 2023.

Cusa isi asteapta sentinta in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscalaConstantin Cușa

O fabrică de brânzeturi din comuna buzoiană CA Rosetti a fost distrusă de un incendiu izbucnit, se pare, de la un trăsnet. Fabrica îi aparținea lui Constantin Cușa, iar din nefericire pentru acesta, asigurarea doar pentru clădire şi o parte din utilaje dar nu şi pentru marfa depozitată. În 2019, afaceristul este acuzat de evaziune fiscală, pentru fapte petrecute în perioada 2012-2013, atunci când acesta deținea fabrica de lactate. Potrivit informațiilor noastre, bărbatul ținea evidența stocurilor de lactate pe mai multe caiete și nu le înregistra fiscal, iar în urma unor percheziții s-au descoperit acele caiete, fiind trimis în judecată. Acuzat inițial de delapidare în formă continuată, Constantin Cușa scapă de această acuzație, rămânând doar cu cea de evaziune fiscală. Procesul este încă pe rol, următorul termen de judecată fiind pe 29 martie 2023, afaceristul putând spera la o eventuală achitare pentru prescripția faptelor, dacă procesul continuă să treneze.

Cusa isi asteapta sentinta in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MAK¥DOANC€L€ F€M€Y da LUCK$$$ superFITZOA$$$€ superGRETZOA$$€
2
1
a dat branza la jude-catori m**e din Costanta si scapa.
6
1
Un mafiot mare pune 300 mii la bataie pe capul lui !
4
3
Faceti documentar ! Cum este posibil treceau tauri , vaci doar pe hartie si luau bani , ei neavand nici un animal ! Toti cu casirii aveau tauri ! Si unchiul lui scafandru tot la fel sa imbogatit ! Ala are 2 copii retarzi , oneata baiatul mare are datorii multe la camatari !
3
2
Iancu grosu fiului lui Garincea Dida, trântorul trebuie luat la întrebării din ce trăiește
9
0
Totul este o minciuna , eu îl cunosc pe omul acesta .Omul asta chiar plătește 20-25 de carti de munca in fiecare luna , numai el știe cum .E foarte ușor sa arunci cu noroi in cineva .Este un om foarte serios și integru .Rusine celor de la Replica .
0
11
Într-un oraș civilizat, bijduvenii nu ar fi avut voie să intre în Constanța. După '90 au spurcat orice urmă de civilizație. Au demontat orice teorie a conviețuirii pașnice. Pe unde trec bijduvenii zici că a trecut oastea lui Genghis Khan. Femeile lor au devenit mai c u r v e decât mocancele. Cu-rvăsăreala lor se transmite din generație în generație. N A Ț I E de idioți, cretini, șpăgari, desfrânați, cu o răutate exacerbată, invidioși, bârfitori. Invocă divinitatea când se găsesc la ananghie, dar de fapt ei sunt atei nenorociți. La Stejaru și Alecsandri trăiau cu wc în curte.
9
1
Numai mancati c***t ! Omu sa descurcat dintotdeauna ! Ampilteasti !
0
9
Stai calm armane, se prescriu.
2
5
luatil pe gusicul iancu cumnasu trantorul ala si cercetatil din ce traiste ordinar pe spatele bunicilor si a lui Garicea Dida
13
2
Verifica ti tot stejaru tulcea ! Toti aveau tauri fictivi pentru subventii ! Toti fraudeaza banci , uniunea si toate astea ! Cum este posibil asa ceva intr o tara normala ? Astea trebuie starpiti !
17
2
Nu există zi în care să nu se afle despre un membru al comunității preaslăvite ce fapte penale a mai făcut. Toată viața lor e un șir lung de infracțiuni. Aceleași și aceleași mereu. Nu se mai opresc. Mașini, case, țoale, infatuare, opulență, epatare, cari hiu mini și tot așa. Neam de nebuni.
23
1
Verificatii pe toti boskerarii astea ! Toti aveau tauri fictivi ! Toti cand dau de putini bani primu lucru este sa si lase nevestele !
15
1
Nici makkedonii ăia bătrâni nu mai sunt ce au fost, ba din contră dacă un bătrân are doi băieți și unu este hoț iar celălalt cinstit, fii-su ăla hoț este gione, iar ăla cinstit tivichel, adică cum s-ar zice mai pe r0mânește pentru makkkedonii bătrâni hoțul este băiat deștept, adică "îl duce capul" pe când ăla cinstit este un fraier.
21
5
Despre brânză, bijduveni...
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510