REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.6° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28.6° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Cutremure în lanţ în România marţi dimineaţă

Cutremure în lanţ în România marţi dimineaţă

Victor ROTARU 23 iulie 2024 | 08:30 617

În dimineața zilei de marți, România a fost zguduită de o serie de cutremure. Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP) a raportat o activitate seismică semnificativă în zona seismică Vrancea.

Cutremure in lant in Romania marti dimineata

Cutremure în lanţ în România marţi dimineaţă! Primul cutremur a avut loc la ora 1:28, în județul Vrancea, având o magnitudine de 2,3 grade. Acesta s-a produs la o adâncime de 84,1 km, fiind resimțit în apropierea următoarelor orașe: 40 km V de Focșani, 69 km N de Buzău, 69 km E de Sfântu-Gheorghe, 83 km E de Brașov, 91 km S de Bacău și 93 km SV de Bârlad.

Al doilea cutremur, cu o magnitudine de 2,7 grade, s-a produs la ora 5:02, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 131,9 km. Acesta a fost resimțit în proximitatea orașelor: 46 km V de Focșani, 60 km N de Buzău, 66 km E de Sfântu-Gheorghe, 76 km E de Brașov și 91 km NE de Ploiești, a transmis INFP.

Cum să te protejezi în caz de cutremur

Cutremurele ne iau adesea prin surprindere, provocând panică. Este crucial să știm cum să reacționăm pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi.

  •     Păstrați-vă calmul! Nu intrați în panică și liniștiți-i pe ceilalți, în special copiii, bătrânii și femeile. Nu vă speriați de zgomotele din jur.
  •     Evitați ieșirile rapide! Nu încercați să părăsiți imediat locuința. Mișcarea seismică puternică vă poate surprinde pe scări sau holuri, provocând accidente grave.
  •     Atenție la scări! Acestea sunt sensibile la deplasările seismice. Deplasarea pe scări este periculoasă din cauza oscilațiilor.
  •     Protejați-vă în interior! Stați departe de ferestre și protejați-vă sub o grindă, toc de ușă solid, birou sau masă rezistentă. Dacă nu aveți acces la aceste locuri, stați lângă un perete solid, pe genunchi și coate, protejându-vă capul cu palmele.
  •     Închideți sursele de foc! Dacă este posibil, închideți imediat sursele de foc și interveniți dacă a izbucnit un incendiu după cutremur.
  •     Nu folosiți liftul! Evitați aglomerația și îmbulzeala. Deschideți ușa locuinței spre exterior pentru a preveni blocarea.
  •     Nu fugiți în stradă! Stați departe de clădiri și structuri care pot cădea.
  •     Acordați primul ajutor! Ajutați persoanele rănite.
  •     Protejați-vă capul! Dacă sunteți surprinși de căderea unor tencuieli sau obiecte, protejați-vă capul și membrele și căutați să atrageți atenția echipelor de salvare.

Prin respectarea acestor sfaturi, puteți minimiza riscurile și asigura siguranța dumneavoastră și a celor din jur în caz de cutremur. Fii pregătit și informă-te corect pentru a reacționa adecvat în situații de urgență, potrivit romaniatv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in tara cu cel mai mare risc seismic din europa si disciplina in constructii zero problema cea mai importanta a integritatii structurii de rezistenta legea o pune in intregime in sarcina proprietarilor sau asociatiilor de proprietari in cazul blocurilor la primul cutremur mare guvernul va spune ca proprietarii sunt vinovati ptr mortii si ranitii nevinovati o escrocherie legala ca atatea altele si in cazul asta suntem pe cont propriu scapa cine poate si are noroc
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699