REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dacă ajunge primarul Constanței, Ovidiu Cupșa se apucă de Șoseaua de Coastă. Video

Dacă ajunge primarul Constanței, Ovidiu Cupșa se apucă de Șoseaua de Coastă. Video

Mirela PASCAL 18 ianuarie 2024 | 00:00 8021

Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, s-a aflat miercuri, 17 ianuarie, în studioul Replica, unde a vorbit despre scandalul care s-a iscat în jurul noului sediu al partidului, după ce clădirea a fost vopsită în culorile tricolorului fără să fi avut autorizație, dar a vorbit și despre evenimentul din 27 ianuarie, atunci când AUR își va desemna, în mod oficial, candidatul la Primăria Constanța. Totodată, Cupșa a spus că are în vedere, dacă ajunge primar, să reînvie proiectul Șoselei de Coastă.

Daca ajunge primarul Constantei, Ovidiu Cupsa se apuca de soseaua de Coasta. Video

În debutul interviului, Ovidiu Cupșa a vorbit despre discuțiile care s-au creat în jurul sediului partidului, situat în zona istorică a Constanței. Imobilul a fost vopsit în... tricolor, iar gurile rele au accentuat faptul că lucrările ar fi ilegale. Chiar dacă partidul a depus documentația în vederea obținerii autorizației, aceasta încă nu a fost emisă, motiv pentru care Primăria Constanța a amendat partidul cu 1.000 de lei și i s-a impus să intre în legalitate. Ce spune Cupșa: „Nu avem nevoie de aviz pentru o clădire istorică, nu este într-o zonă de protecție a unui monument istoric. Am depus la primărie documentația pentru autorizație. Nu știu eu toate detaliile, dar sunt depuse 100%. Ideea este că noi am vrut să marcăm acea clădire, nu prin tot felul de însemne de partid și așa mai departe, ci să împrospătăm o zonă”, a spus Cupșa.

Cupșa: Este pentru prima dată când anunț intenția de a candida la o funcție publică și nu mi se spune „hai să vedem ce o să reușim să furăm împreună”

Pe 27 ianuarie, urmează să fie anunțat candidatul AUR la Primăria Constanța. Cine altul dacă nu Cupșa? Acesta este destul de încrezător în forțele proprii și spune că va câștiga. „Dacă vrei cu adevărat să te duci la primărie, nu te duci să desfaci o sticlă de șampanie, trebuie să luăm contact cu oamenii, să ne prezentăm programul, să stăm de vorbă cu cetățenii Constanței, pentru că eu vreau să vă spun un lucru, noi, dacă ne ajută Dumnezeu și câștigăm Primăria Constanța, nu o să stăm în birouri. O să venim cu un program integral de campanie electorală, pentru nu vorbim doar vorbe, venim și cu niște soluții. Nu m-am simțit niciodată atât de încrezător pentru că niciodată nu am avut o echipă atât de puternică în spate, care să mă susțină pentru administrația publică locală. Știți foarte bine că, de-a lungul timpului, mi-am exprimat dorința de a candida la primăria Constanța. Din păcate, nu am avut susținere. Acum, am și eu o teorie a mea pe care nu poate să mi-o demonteze nimeni, toți cei care mă cunosc știu că sunt un om integru, un om de înțeles, sunt un om cu care se poate sta de vorbă. În general, partidele au stilul de a-și pune în față marionete care să facă ceea ce doresc ele. Este pentru prima dată când anunț intenția de a candida la o funcție publică și nu mi se spune „hai să vedem ce o să reușim să furăm împreună“Nici unul din partidele mari nu-și pun candidați, dacă nu au posibilitatea să le dea și teme de casă. Eu am decât o singură temă de casă de la acest partid: să conducem Primăria Constanța, în așa fel încât în 2028 să luăm mai multe procente decât în 2024.

Daca ajunge primarul Constantei, Ovidiu Cupsa se apuca de soseaua de Coasta. VideoOvidiu Cupșa

În ultima perioadă, s-a tot vehiculat faptul că mai mulți social democrați ar fi bătut la ușa AUR, în vederea unei... colaborări și, de ce nu, poate a unei candidaturi. Ce are în plus Ovidiu Cupșa față de toți cei care și-au manifestat intenția de a se înscrie în AUR? „Eu nu vreau să evaluez pe nimeni. Cred că cea mai importantă calitate pe care am avut-o întotdeauna în viața asta este că atunci când mi-am dat cuvântul sau când am bătut palma cu cineva, m-am ținut de cuvânt. Nu cred că există cineva în Constanța sau în țara asta care să spună că a bătut palma cu mine pe un proiect și nu l-am dus până la capăt.

Șoseaua de Coastă, văzută cu ochi buni de Cupșa

Ovidiu Cupșa a vorbit și despre proiectul depus de PSD, recent, la Primăria Constanța și care vizează reînvierea Șoselei de Coastă. Cupșa spune că susține un astfel de proiect care ar întoarce Constanța cu fața la mare. „Să știți că proiectul Șoselei de Coastă nu este un proiect rău, nu știu eu acum tehnic cum este el gândit, dar orașul trebuie să se întoarcă cu fața la mare, indiferent de ce spune. Acel proiect nu este nici proiectul lui Mazăre, nu este nici proiectul lui Făgădău, nici a lui Chițac, proiectul este a lui Nicolae Ceaușescu, realizat de oamenii de la acea vreme. Dacă voi fi primar, cu siguranță voi susține acest proiect. O să venim cu un proiect integrat care va include și această șosea de coastă, dar bineînțeles vom veni cu studii integrale.

Mai multe despre acest subiect, dar și alte subiecte de interes, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510