REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 4 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6872
15.4° Constanța Vineri, 4 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6872
 

Dacă în țara lor e război, doi ucraineni au venit la Constanța să facă bani din traficul de migranți

Dacă în țara lor e război, doi ucraineni au venit la Constanța să facă bani din traficul de migranți

Virgil STOIAN 4 octombrie 2024 | 00:00 359

Doi bărbați ucraineni, Oleksandr Lebid și Serhii Kononenko, au încercat să introducă în România doi imigranți arabi, contra cost. Cei doi imigranți erau ascunși într-un compartiment special folosit în acest sens, modificat artizanal în caroseria unui autocar.

Daca in tara lor e razboi, doi ucraineni au venit la Constanta sa faca bani din traficul de migrantifoto cu rol ilustrativ

Potrivit rechizitoriului Oleksandr Lebid și Serhii Kononenko, împreună, în data de 31.05.2024, au transportat doi migranţi ilegali, în scopul de a-i ajuta pe aceștia să treaca ilegal frontiera de stat a României,  activitate realizată contra cost. În acest sens, ei au utilizat un compartiment special folosit în acest sens și modificat artizanal in caroseria autocarului, punând în  pericol viața, integritatea sau sănătatea migranților, care implicit au fost supuși la tratamente degradante. Au fost prinși de polițiștii de frontieră la Punctul de Trecere al frontierei Vama Veche.

Cei doi ucraineni au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis dispunerea începerea judecății cauzei. Sentința nu este definitivă.

Daca in tara lor e razboi, doi ucraineni au venit la Constanta sa faca bani din traficul de migranti

Ce spune minuta

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 311/208/P/2024 din 28.06.2024 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, privind pe inculpaţii: 1. Lebid Oleksandr, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, faptă prev. de art. 263 alin. 1 și alin.2 lit. a, b și c C.pen. și complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat faptă prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 262 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen, 2. Kononenko Serhii, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, faptă prev. de art. 263 alin. 1 și alin.2 lit. a, b și c C.pen. și complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat faptă prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 262 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Lebid Oleksandr şi Kononenko Serhii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, potrivit minutei judecătorești.

Orașul ucrainean din care vin cei doi traficanți, bombardat de ruși

Precizăm că cei doi ucraineni vin din Poltava, oraș bombardat, recent, de ruși. Pe 3 septembrie, forțele rusești au lansat două rachete balistice asupra orașului Poltava, fiind ucise cel puțin 51 de persoane și alte 219 rănite.

Daca in tara lor e razboi, doi ucraineni au venit la Constanta sa faca bani din traficul de migranti

Regiunea Poltava se află în centrul Ucrainei și este o țintă frecventă a atacurilor rusești cu drone și rachete.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
impuscati in cap si unii si ceilalti.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710