REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Dacă nu mai au spații verzi de întreținut la Constanța, vor să pună mâna pe 32 de milioane la Alba Iulia

Dacă nu mai au spații verzi de întreținut la Constanța, vor să pună mâna pe 32 de milioane la Alba Iulia

Mirela PASCAL 6 octombrie 2023 | 00:00 5951

Firmele de casă ale Primăriei Constanța, Garden Shop Services S.A., respectiv Sport Turism, își întind antenele și la Primăria Alba Iulia. Nici nu ar fi avut cum să nu o facă, având în vedere suma pusă la bătaie de municipalitate pentru atribuirea contractului privind amenajarea și întreținerea zonelor verzi din oraș. „Doar” 32.108.000 lei. Achiziția este împărțită pe două loturi, ambele fiind contestate, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor „bifând” un val de solicitări din partea tuturor firmelor participante.

Daca nu mai au spatii verzi de intretinut la Constanta, vor sa puna mana pe 32 de milioane la Alba Iulia Alba Iulia

În luna martie a.c., primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru amenajarea și întreținerea zonelor verzi din oraș. Valoarea totală estimată a contractului este de 32.108.000 lei, fără TVA, o ofertă mai mult decât atractivă pentru firmele din domeniu, care s-au înscris în număr mare la licitație. Dar cine credeți că sunt ofertanții? Câteva firme din Alba Iulia și, surpriză! Minunatele și surprinzătoarele Garden Shop Services S.A., respectiv Sport Turism, ambele din Constanța, cunoscute ca și firmele de casă ale primăriei Constanța. Achiziția este împărțită pe două loturi, primul - 20.208.000 lei, fără TVA, și lotul 2 -11.900.000 lei, fără TVA și, la fel ca multe alte licitații unde se pun la bătaie sume exorbitante, nici aceasta nu a rămas necontestată.

Daca nu mai au spatii verzi de intretinut la Constanta, vor sa puna mana pe 32 de milioane la Alba Iulia Primăria Alba Iulia

Punctajul firmelor care s-au calificat de pe cele două loturi

Pentru Lot I, Asocierea Garden Center Grup SRL si RO-Verde Landscaping SRL a obținut 100 puncte; Rogera Prest Com SRL – 93 puncte, Eco Garden Construct SRL – 90,96 puncte, Sport Turism SRL – 88,19 puncte și Garden Shop Services SA – 87,83 puncte.

Pentru Lot II: Garden Shop Services SA – 100 puncte, Asocierea Garden Center Grup SRL și Ro-Verde Landscaping – 94,45 puncte; Eco Garden Construct SRL – 88,87 puncte; Rogera Prest Com SRL – 87 puncte; Bell Flover SRL - descalificată la oferta tehnică și Sport Turism SRL – 84,59 puncte

Toate firmele au depus contestații, astfel că instituția de soluționare a acestora a avut o misiune destul de dificilă. În primă fază, Bell Flover, cea descalificată la Lotul 2, a solicitat „a) anularea Adresei nr. 87450/27.07.2023 emisă de Municipiul Alba și a Raportului procedurii nr. 87304/27.07.2023, precum și a tuturor actelor anterioare și/sau subsecvente ale acestora care privesc modalitatea de evaluare a ofertei depuse de Bell Flover și obligarea municipiului Alba la continuarea procedurii de atribuire cu respectarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, cu consecința stabilirii caracterului acceptabil și conform al ofertei Bell Flover S.R.L.

Firma din Constanța, Garden Shop Services, acuzată că a depus o ofertă cu un preț neobișnuit de scăzut

Totodată, a cerut Consiliului să constate neconformitatea și inacceptabilitatea ofertelor depuse de către Garden Shop Services S.A., pentru prezentarea unui preț neobișnuit de scăzut și pentru că nu satisface în mod corespunzător cerințele caietului de sarcini, dar și firma Eco Garden Construct S.R.L, pentru că nu satisface în mod corespunzător cerințele caietului de sarcini, cât și asocierea Garden Center Grup S.R.L. și Ro-Verde Landscaping S.R.L pentru prezentarea unui preț neobișnuit de scăzut și pentru că nu satisface în mod corespunzător cerințele caietului de sarcini.

Bell Flover acuză faptul că i-a fost încălcat dreptul de acces neîngrădit la dosarul achiziției, lipsa caracterului confidențial al documentelor dosarului cu excepția celor expres și limitativ prevăzute de art. 57 din Legea 98/2016 cu condiția ca autoritatea contractantă să facă concret dovada declarării acestora ca și confidențiale de către ofertanți în condițiile legi și depunerea dovezilor concrete care le conferă caracterul confidențial.

Daca nu mai au spatii verzi de intretinut la Constanta, vor sa puna mana pe 32 de milioane la Alba Iulia
Cum era de așteptat, Garden Shop Services a solicitat respingerea contestației în ceea ce privește ofertele depusă de firma sa și menținerea documentelor întocmite de autoritatea contractantă ca fiind temeinice și legale.

Sport Turism, din Constanța, s-a băgat în seamă la CNSC

Și cea de-a doua firmă din Constanța, Sport Turism SRL, a mers la CNSC, solicitând admiterea contestației împotriva comunicărilor rezultatului procedurii nr. 87413/27.07.2023 pentru Lotul nr. 1 și nr. 87447/27.07.2023 pentru Lotul nr. 2, emise de Municipiul Alba Iulia, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul aceleiași proceduri de atribuire, lotul nr. 1 și lotul nr. 2. A mai cerut anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 87413/27.07.2023 transmise pentru Lotul nr. 1; comunicării rezultatului procedurii nr. 87447/27.07.2023 transmise pentru Lotul nr. 2; a tuturor actelor care au stat la baza emiterii acestora (incluzând, dar fără a se limita la Raportul procedurii nr. 87304/27.07.2023 și procesele-verbale de evaluare corespunzătoare), precum și a tuturor și oricăror acte subsecvente și/sau conexe, în ceea ce privește declararea drept admisibile a ofertelor depuse de Asocierea Garden Center Grup S.R.L. - Ro-Verde Landscaping S.R.L.;  Rogera Prest Com S.R.L.; Eco Garden Construct S.R.L. pentru Lotul nr. 1 și Garden Shop Services SA; Și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor depuse de asocierile de mai sus pentru Lotul nr. 1 și pentru Lotul nr. 2 și la continuarea procedurii de atribuire

Daca nu mai au spatii verzi de intretinut la Constanta, vor sa puna mana pe 32 de milioane la Alba Iulia

Societății Sport Turism i-a fost restricționat accesul la dosarul achiziției

Sport Turism a cerut CNSC să constate că autoritatea contractantă a restricționat în mod nelegal accesul acesteia la dosarul achiziției publice prin refuzul de a acorda acces la dosarul integral al achiziției publice și prin nerespectarea termenului de o zi lucrătoare pentru accesul la dosar. Pe cale de consecință, cere acordarea accesului la documentele ce compun dosarul procedurii de achiziție publică, în format integral, și eliberarea unor copii ale acestor documente.

Și Garden Shop Services SA a cerut anularea în tot a comunicării rezultatului procedurii nr 87414/27.07.2023, precum și a tuturor actelor anterioare si/sau subsecvente acestora care privesc modalitatea de evaluare a ofertelor depuse de: SC Sport Turism SRL, SC Eco Garden Construct SRL, SC Rogera Prest Com SRL, Asocierea Garden Center Grup SRL- RO-Verde Landscaping SRL și obligarea Autorității contractante la adoptarea măsurilor necesare restabilirii legalității Procedurii de atribuire, cu consecinţa stabilirii caracterului inacceptabil/neconform al ofertelor sus mentionate.

Daca nu mai au spatii verzi de intretinut la Constanta, vor sa puna mana pe 32 de milioane la Alba Iulia

Ce a decis CNSC!

Consiliul de soluționare a contestațiilor a admis, în parte, contestația formulată de Sport Turism SRL, în contradictoriu cu Municipiul Alba Iulia, în calitate de autoritate contractantă, respectiv, în partea referitoare la solicitările de reevaluare a ofertelor depuse Asocierea Garden Center Grup SRL & RO-Verde Landscaping SRL, Eco Garden Construct SRL, Rogera Prest Com SRL și Garden Shop Services SRL, pentru loturile nr. 1 și nr. 2. A anulat raportul procedurii nr. 87304/27.07.2023, în partea care privește evaluarea ofertelor indicate, precum și actele subsecvente și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea acestora în acord cu dispozițiile legale și a celor evocate în motivare.

Daca nu mai au spatii verzi de intretinut la Constanta, vor sa puna mana pe 32 de milioane la Alba Iulia
Și cealaltă firmă din Constanța a avut noroc. CNSC a admis, în parte, contestația formulată de Garden Shop Services, referitoare la solicitările de reevaluare a ofertelor depuse asocierea Garden Center Grup Srl & Ro-Verde Landscaping SRL, Eco Garden Construct Srl Și Rogera Prest Com SRL, pentru lotul nr. 1, și respinge, ca nefondate. A anulat raportul procedurii nr. 87304/27.07.2023, în partea care privește evaluarea ofertelor Asocierea Garden Center Grup SRL & Ro-Verde Landscaping SRL, Eco Garden Construct SRL Și Rogera Prest Com SRL, pentru lotul nr. 1, precum și actele subsecvente, și a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea acestor oferte în acord cu dispozițiile legale și a celor evocate în motivare.

Firmele din Constanța, vânzări de milioane...

Garden Shop Services este controlată de Bălănescu Laurențiu, cu 80 % din acțiuni, și Mihai și Florentina Popa cu 10 %. A avut, în 2022, cifra de afaceri de aproape 19 milioane de lei și profit de 4,3 milioane. 

Sport Turism este controlată de Nicoras Radu Aurel, cu 75 % din acțiuni, Mărcuș Ioan, cu 20 % și Marius Pandu Guriță cu 5 %. A avut, în 2022, vânzări de 34.423.305 lei și profit de 5,5 milioane de lei.

Sport Turism a mâncat 20 de ani de la Primăria Constanța

Sport Turism a primit pentru lucrări ce privesc spaţiile verzi zeci de milioane de euro în perioada 2001-2017. SC Sport Turism SRL a încasat, până-n 2018, de la Primăria Constanța 112.705.088,98 de lei. Firma are sediul în localitatea 23 August şi îi are ca asociaţi pe Marius Pandu Guriţă, Ioan Mărcuş, fost consilier judeţean PSD, şi Aurel Radu Nicoraş.

Daca nu mai au spatii verzi de intretinut la Constanta, vor sa puna mana pe 32 de milioane la Alba Iulia

Garden Center Grup, din Ilfov, și-a făcut loc și la Constanța

Cât despre Garden Center Grup, SRL-ul lui Ion Olteanu, a bifat și la Constanța contracte. Anul trecut a bifat 135.322,00 RON (27.545,90 EUR), pentru „Serviciul de tăiere, igienizare, toaletare și tăiere de corecție arbori din Municipiul Constanța”.

Daca nu mai au spatii verzi de intretinut la Constanta, vor sa puna mana pe 32 de milioane la Alba Iulia

Societatea cu sediul în Ilfov a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de 135.657.736 de lei, dublu față de anul anterior, și profit de 8,7 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imbecilii astia de patroni, au vazut bugetele si au sarit sa liciteze. Handicapatii nu stiu ca in vestul tarii nu merge ca in tigania de Constanta. Doar cine nu a fost in Alba Iulia, cred eca va merge ca in imputenia de Constanta. Daca castiga, in 3 luni o sa isi doreasca sa renunte la contract ca o sa trebuiasca sa faca treaba si nu o s ale iasa banii! O sa s**a p**a pana la cotor si o sa plateasca daune de o sa le iasa pe nas. Daca o sa faca magariile de la Constanta, o sa infunde puscaria! Acolo le e locul la retardatii astia. Sper sa ii salte cat mai repede si cat mai mult! m**e javrelor sa muriti toti!
6
0
in toata Constanta s-au masacrat spatiile verzi. tot ce era verde, inclusiv gardul viu, a fost macelarit. demolatorul analfabett chitzaila a transformat orasul in maidan, tarla, parloaga, nu doar santier cu moloz
5
0
Exceptand cateva tufe de flori puse de el, primarul w.c. a lasat toate spatiile verzi sa se parjoleasca. Peste tot este doar praf care ajunge in plamanii nostri. Praf si pulbere va ajunge orasul dc vom fi inconstienti si vom da inca 4 ani orasul pe mainile unuia ca el! Mai ales ca va planta 3 boscheti si 2 salcami spre ovidiu, va da denumirea de parc si tabacarie va deveni cartier de blocuri. A inceput deja cu interzicerea parcarii in jurul parcului.
5
0
bine ca pun flori la altii, ca la noi in cta este dezastru, calamitate. la trocadero, au spart caramizile de pe casetele din fata blocurilor. flori, spatiu verde nu se mai pune problema, natura salbateca. uite asa ne facem de lucru, ca-n armata. cred ca basescu, chitac, etc, au fost radiati din evidentele institului de marina.
5
0
La Alba Iulia vine primavara si se pregatesc de amenajarea spatiilor verzi. Pardon vin alegerile si partidele au nevoie de bani.
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677