REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
27.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Daf Trans a ”CIUPIT” 10 milioane de lei și de la Primăria Pecineaga, fără LICITAȚIE

Daf Trans a ”CIUPIT” 10 milioane de lei și de la Primăria Pecineaga, fără LICITAȚIE

Replica API 24 martie 2021 | 23:42 7498

Primăria Pecineaga, condusă de Niculae Stan, a atribuit fără licitație un contract pentru modernizarea a câțiva kilometri de drumuri din comună, în valoare totală de peste 10 milioane de lei. Banii se duc la singurii ofertanți ai procedurii inițiate de primărie, conduși de o firmă cunoscută pentru numeroasele sale contracte primite de la stat.

Primăria Pecineaga a atribuit pe 17 martie 2021 un contract pentru ”Achiziție servicii de elaborarea a documentației tehnico-economice, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de construcții privind obiectivul de investiții ”Modernizare străzi în comuna Pecineaga- DS 21/2019”.

Contractul a fost oferit în urma unei proceduri simplificate de achiziție, inițiate pe 24 decembrie 2020, fără organizarea unei licitații electronice.

Potrivit documentației de atribuire, ”Comuna Pecineaga, în cadrul strategiei de dezvoltare a infrastructurii rutiere, a analizat starea tehnică a străzilor din intravilanul localității și funcție de starea tehnica și gradul de degradare și evoluția traficului prognozată, a propus spre modernizare un număr de 19 străzi/alei, care fac obiectul acestui proiect și sunt prezentate mai jos.

Străzile propuse spre modernizare în acest proiect deservesc direct :

1. Agenților economici (investiții private )

2. Locuințelor private rezidențiale

Lungimea totala a străzilor propuse pentru modernizare este de L= 6038,00 ml.

Vor fi supuse modernizării următoarele străzi : Cuza Vodă tr 1 ;Cuza Vodă tr 2; Cuza Vodă tr 3; Cuza Vodă tr 4; Aleea Gladiolei; Aleea Stejarului; Aleea Aluniș; Aleea Aluniș; Aleea Soarelui; Aleea Vișinului; Ion Voicu; Aleea Decebal; Viilor; Aleea Cernei; Marin Preda; Marin Preda; Aleea Garofiței; Aleea Florilor; Meșteșugarilor; Aleea Zambilei; Aleea Margaretei; Aleea Speranței; Aleea Toporașului; Nicolae Iorga”.

Zeci de milioane de euro de la primăriile din județ

Valoarea totală a contractului este de 10.757.061,79 lei, fără TVA, bani din care trebuie modernizate puțin peste 6 kilometri de drumuri sătești. Beneficiara banilor este singura asociere care a depus oferte pentru aceste lucrări. Este vorba despre asocierea Daf Trans 2000 SRL (lider, reprezentată de Florin Beu) – Consultant Proiect & Management SRL (reprezentată de Petronela Matei), ambele din Constanța.

Firma de construcții drumuri Daf Trans 2000 SRL a raportat pentru 2019 afaceri de 60,9 milioane lei și un profit net de 1,7 milioane lei, cu 101 angajați, dar și datorii de 21,2 milioane lei.

La rândul său, firma de consultanță Consultant Proiect & Management SRL a raportat pentru anul 2019 afaceri de numai un milion de lei, dar cu o rată a profitului net impresionantă, de 705.000 lei, cu numai 2 angajați.

Daf Trans 2000 SRL este o firmă cunoscută în mediul de afaceri pentru numeroasele sale contracte primite de la primăriile din județ, grație relațiilor patronului său, Florin Beu. Zeci de milioane de euro a încasat firma în ultimii ani pentru diverse lucrări de drumuri, astfel încât își permite să achite amenzile simbolice pentru tot felul de încălcări ale legii. Nu mai devreme de luna decembrie 2020, mai multe autobasculante ale Daf Trans 2000 au fost prinse în timp ce descărcau pământul de la construcții pe plaja din Mamaia Nord.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este simplu sa scrii minciuni ca sa vinzi o stire proasta dar daca pseudonimul Andreea Popa se documenta putin poate scria un articol mai scurt si mult mai adevarat...investitiile sunt publice si oricine poate sa participe la licitatie...totusi de ce nu se scrie nimic despre firmele in insolventa sau in faliment care au castigat licitatii si care au lasat strazile incepute si neterminate...? pentru ca nu avem ziaristi competenti...
7
0
...Traiasca cine ia ales la conducere...
0
0
astia de la daf trans2000 au facut strazile si-n cogealac acum 2-3 ani imi aduc aminte cum scria pe masinii si-au inceput sa apara gaurile in strazii deja
4
1
De ce v l de dna reporter? Din articol reiese ce contracte are Dtrans si niste valori, asta nu inseamna ca a vrut dea in cineva Aceste detalii le poate accesa oricine pe platformele puse la vedere ,tuturor ,de ministerele de care apartin , nimic de ascuns A vrut a scrie un articol in lipsa de activitate, cu siguranta ,fiecare dintre noi tr sa ne asig painea Fiecare cum se poate
3
2
Am si eu o curiozitate. Tu, asta care ai scris articolul, te-ai documentat macar putin inainte de a scrie acest articol? Eu nu stiu cine e Daf Trans dar stiu ce inseamna procedura simplificata. Tu, cel care ai scris, stii??? Ei bine, afla ca este tot o licitatie la care pot participa chiar si 10 ofertanti, daca isi doresc!!!! Putina documentare nu v-ar strica inainte sa scrieti. Dar ce sa stiti voi, cu facultati facute pe genunchi la Spiru Haret sau chiar deloc
9
7
Articol fals, Interese ascunse
6
7
Sa vedeti si la OIL TERMINAL ce contracte are penalul asta. Ii da Caramida si ,,2 metri fara cap" contracte fara numar ...doar e tata Lupu la putere....DNA -ULE ce faci, dormi ?????????
11
2
Daca cei de la ANAF si DNA dorm in papuci asa se intampla in judetul asta... Cum sa faci 700 miare cu 2 angajati???!! din munca cinstita singur nu
9
3
nu sunt vanduti sunt cumparati...
8
2
SOTIA ADMINISTRATORULUI LUCREAZA LA PRIMARIA CTA.
13
4
DafTrans, niste hoti, niste gunoaie care nu platesc nimic si pe nimeni niciodata!!!! Locul lor este la puscarie!!! Dar DNAul doarme!! Au o gramada de firme facute si sunt niste tepari, niste escroci care trebuie luati cu paru!
13
4
aceeasi daf trans 2000 srl a castigat in 2019 un contract cu primaria cogealac de 10 milioane ron surpriza, tot fara licitatie prin aceeasi procedura simplificata. dar in acest caz DNA a deschis un dosar de urmarire penala vizat fiind presedintele comisiei de licitatie si actual primar al comunei cogealac cati hristu.
17
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016