REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.6° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Dan Armeanu, bossul de la Alfa Beta, și-a vândut o parte din acțiuni

Dan Armeanu, bossul de la Alfa Beta, și-a vândut o parte din acțiuni

Mirela PASCAL 9 iulie 2024 | 00:00 10296

Anul 2023 pare să fi fost unul încununat de succes pentru boss-ul de la Alfa Beta, societatea care a împânzit Constanța cu magazine. După ce Dan Armeanu, proprietarul lanțului de unități mega cunoscut, și-a tras o vilă impunătoare în centrul Constanței… adevărat, cu mici scandaluri cu Poliția Locală, iată că afaceristul pare să fi început anul 2024 cu stângul. Armeanu a ieșit din afacerea în care era asociat cu Anghel Verioti Cătălin Laurențiu, în Ralverti Group, firma care se ocupă de distribuire produselor alimentare.

Dan Armeanu, bossul de la Alfa Beta, si-a vandut o parte din actiuni

Lanțul de magazine Alfa Beta este controlat de afaceristul Dan Armeanu, din Constanța, și funcționează din anul 1991, împânzind, cu timpul, orașul cu magazine deschise în aproape fiecare cartier, în cei peste 30 de ani de la înființarea firmei. Deși se presupune că este unul dintre cei mai bogați afaceriști de la malul mării, Armeanu pare să întâmpine ceva probleme în afaceri. A fost acționar, cu 50 %, și la Ralverti Group, unde mai este implicat și Anghel Verioti Cătălin Laurențiu, însă a decis să iasă din firmă. Recent, Armeanu și-a cesionat cele 2290 părți sociale, în valoare de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 22.900 lei, reprezentând 50% din capitalul social al societății Ralverti Group către Anghel Verioti Cătălin Laurențiu În urma cesionării părților sociale, Anghel Verioti a devenit unic asociat. Armeanu a fost revocat din calitatea de administrator, preluând atribuțiile acționarul unic. 

Dan Armeanu este unul dintre cei mai discreți afaceriști de la malul mării. La fel de secret a unit două locuri de casă, situate la numerele 40 și 42, pe strada Siretului pe care a ridicat o vilă impunătoare. Autorizația a fost eliberată în noiembrie 2019, având valabilitate un an de zile, adică până în noiembrie 2020. Armeanu nu s-a încadrat în termenul stabilit în autorizație, reluând lucrările ilegal, spun polițiștii locali, care l-au amendat și obligat să sisteze lucrările.

Prin procesul verbal s-a aplicat și măsura complementară referitoare la oprirea executării lucrărilor de construire, obținerea autorizației de construire într-un termen de 90 de zile de la data constatării faptelor și aducerea imobilului la starea inițială într-un termen de 80 de zile de la data finalizării termenului pentru obținerea autorizației de construire. Dan Armeanu a deschis acțiune în instanță, solicitând, pe de o parte, prin ordonanță președințială, suspendarea producerii efectelor procesului verbal, și pe de o parte a solicitat anularea acestuia. Dosarul încă este pe rol.

Dan Armeanu pare că a strâns o avere considerabilă, de-a lungul anilor… atât de considerabilă încât își permite cadouri de lux, pe patru roți.

Dan Armeanu, bossul de la Alfa Beta, si-a vandut o parte din actiuni

După ce și-a terminat vila din buricul târgului, Armeanu și-a tras un Porsche Taycan de mai mare frumusețea, de vreo 100.000 de euro, cu care defilează pe străzile Constanței fiul acestuia.

Dan Armeanu, bossul de la Alfa Beta, si-a vandut o parte din actiuni

Revenind la Ralverti Grroup, înțelegem de ce Armeanu a decis să se retragă. Precizăm că, în 2023, cifra de afaceri a societății a fost de 4,8 milioane de lei, cu un profit de doar 4.852 lei. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 7.23%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tatal lui Dan Armeanu care a murit a cumparat magazinul din Tomis 3 in 1990. A pus pe roate afacerea si adaosul comercial al firmei era intre 5 - 9 %, avea cele mai mici preturi si Dan Armenau fiul s-a imbogatit ca melcul, cu preturi mici. Dan a dat dispozitie si produsele aproape de expirare se vand cate 2 la pret de unu, legate cu scoci, eu cumpar mereu Sana si Chefir de Napolact . Succes Dane si o lumanare aqprinsa tatalui tau care te-a invatat meseria de m*****n destept.
3
0
Alfa beta Inel 2 , mizerie multa , marfa expirata , putine angajate, unele batrine, iara cele tinere stau toata ziua la tigare , trebuie facuta o reorganizare , curataenie ,.Aici este mai rau ca la tara , huoooooooooo!
13
1
nespalatii din cta, daca nu ies la drumul mare ca serpii, nu se simt bine. nu a facut nici unul o afacare pe tehnologii noi, etc. am ramas tot la mentalitatea de aprozaristi, iar in jurul nostru lumea se misca, probabil vom fi inghititi.
12
3
magazinul alfa-beta a fost infiintat de tanti Livia, aceasta si asociata ei madam Munteanu nu au avut bani sa cumpere spatiul din tomis 3 atunci cand a fost scos la vanzare si au trebuit sa ia un asociat si l-au gasit pe mach!donul asta, dupa care madam Munteanu si-a vandut partile lu' mach!donu asta care a devenit actionar majoritar si a dat-o afara pe tanti Livia, de atunci si pana acum i-a mers bine lu' mach!donu asta dupa cum se vede si a mai cumparat si magazinu lu tanti Doina de la Brotocei, exploatand forta de munca, am auzit ca bate vanzatoarele, si inainte de anii 2000 circula vorba ca numai la alfa-beta produsele sunt proaspete, pai mai pr0stilor fiecare produs are inscris pe el cand expira, asa v-a prostit mach!donu asta ca sa mergeti sa cumparati numai de la el, ca sa-i mearga numai lui bine, si sa nu cumparati din alta parte ca sa nu aiba si altii parte de vanzare
22
5
In aceste conditii, maine-poimaine reveniti la Dacie, drag patron. Sau la mersul pe jos, ca face piciorul frumos!
19
3
Magazinul Alfa Beta Trocadero arata jalnic. Daca ai o intrebare, nu prea ai cui sa o adresezi. Daca vrei un produs epuizat la raft, dar disponibil inca in depozit, doamna se scuza ca nu se poate duce sa-l aduca, din cauza ca sunt doar doua angajate in magazin pentru moment. Atentie la termenul de valabilitate! Verificati-l cu atentie! Am fost neatenta si am cumparat niste dulciuri expirate de luni bune. Ai senzatia ca totul este parasit si ca praful se asterne in strat tot mai gros. Si la propriu, si la figurat. Nici macar automat de primire sticle returnabile nu au montat. Sunt primite si sortate manual! Un aparat de acest gen este scump, cam cat un ATM de banca, deci vreo 20.000 de EUR. Dar, din cate am inteles, firma care il detine, intretine, goleste, nu te obliga sa-l cumperi. Platesti o taxa, o redeventa etc. La sectorul de legume si fructe este o aventura continua: rar gasesti ceva proaspat si de calitate. Dar ce mai zic eu... o zice numarul tot mai redus al clientilor...
26
2

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710