REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Dan Iliescu de la Timpuri Noi, despre secrete și viață profesională

Dan Iliescu de la Timpuri Noi, despre secrete și viață profesională

A.F. 10 mai 2023 | 00:00 888

La 40 de ani de la lansare, liderul trupei Timpuri Noi, Dan Iliescu (63 de ani), ne-a împărtășit câteva dintre secretele trupei. Cum aleg cei trei membri ai trupei piesele pentru concertele pe care le susțin, cum au sărbătorit aniversarea și ce surprize le mai pregătesc ei fanilor, mai ales că sunt imprevizibili la fiecare concert. 

Dan Iliescu de la Timpuri Noi, despre secrete si viata profesionala

Trupa „Timpuri Noi” împlinește 40 de ani de existență

Click!: Anul acesta trupa „Timpuri Noi" împlinește 40 de ani de la debut. Pregătiți ceva anume, concerte sau un turneu special?

Dan Iliescu: Avem un program pe care îl facem noi, un anumit repertoriu care să conțină o ora și jumătate. O selecție a pieselor pe care le-am cântat și au avut succes. Și am făcut să fie foarte concentrat. Merge bine de la începutul anului de când avem acest gem de show și oamenii sunt mulțumiți de spectacol. Comentariile sunt bune la alegerea repertoriului. Deci, în general, n-am făcut ceva special. Cei 40 de ani pe care i-am împlinit de la crearea formației au fost anul trecut când am avut reeditarea albumului „Moldova Mon Amour”, cu concert, cu album.

Și ce s-a întâmplat atunci?

A fost relansarea cu piesele de pe disc, a fost o lansare destul de mare, peste două ore jumate, aproape 3 ore de spectacol.

Pentru cei ce nu mai știu, din cine este formată trupa? Artan de când nu mai cântă cu voi?

Sunt peste 10 ani de când Artan nu mai cântă cu noi, cred că din 2007, dacă nu mă înșel. Noi cântăm în trei acum, exact ca pe vremuri, cum se cânta rock ul pe vremuri: chitară, bass, tobe, voce.

Dan Iliescu de la Timpuri Noi, despre secrete si viata profesionala

Ce urmează în viitorul apropiat?

Avem spectacole, pe 17 iunie la Arenele Române vom cânta pe aceeași scenă la Old Blacks cu Iris, Șuie Paparude și Iedera. Tot ce pregătim acum e totul condensat, liniștit, așa, dinamica este mare și evident, noi încheiem fiecare concert cu „Malu, Valu” și „Victoria”. În rest, în funcție și de condiții, vor fi bis-urile fanilor. Trebuie să alegi ce e mai interesant din repertoriu, ce place publicului, ce piese sunt mai iubite și mai ascultate de publicul nostru. Care are și el o vârstă, la fel că noi. Anul trecut am mai cântat la Arenele Române, tot la un festival...

Sunt fani de-o vârstă cu trupa sau mai în vârstă. Vin și tinerii la spectacolele Timpuri noi?

Tocmai asta este interesant că vin din ce în ce mai mulți tineri la concertele și spectacolele noastre. Și asta este un lucru bun. Sunt tineri care vin la concerte și îi întreb ce caută acolo și ei ne spun că i-au trimis părinții... Suntem o trupă veche, foarte bine cotată pe vremuri și facem tot posibilul să ne menținem în formă și să mulțumim publicul.

Pe când veți mai lansa piese noi...

Am avut anul trecut reeditarea albumului „Moldova Mon Amour”, iar la spectacole mai vedem cum introducem câte o melodie nouă care nu e pe niciun album nou și vedem reacția publicului. Dacă nu prinde, o dăm la o parte, facem încercări după care așa cum a fost acest album completat în câțiva ani de cântat pe scenă. Vom încerca piesele pe publicul nostru. Și următoarele le testăm pe public, băgăm să le vedem reacția celor din public. Poate că nu place piesă, sunetul să fie ok... De asta albumul „Moldova Mon Amour” e un album bun pentru că toate piesele au fost cântate în public și au reacționat bine și a mers. E o tehnică interesantă pe care noi am făcut o la început dar și acu,. Așa că dacă a mers rețeta e bine că va mai merge. Și întorcându-ne la faza cu concertul, în timpul lor ne vine să mai introducem piese. Și nu avea un aspect unitar, concertul... Am zis că de anul asta mergem așa și apoi ne gândim dacă aducem ceva în plus la concertele noastre, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768