REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
26.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Dan Negru, după eșecul Eurovision: Țopăiala României, în engleză, e un mesaj care ne-a trimis acasă

Dan Negru, după eșecul Eurovision: Țopăiala României, în engleză, e un mesaj care ne-a trimis acasă

A.F. 13 mai 2023 | 00:00 535

Realizatorul TV Dan Negru spune că România a dat un mesaj puternic la Eurovision, împotriva unirii cu Republica Moldova. Negru spune că nu e deranjat de vestimentația lui Theodor Andrei, pe care o consideră mai degrabă o extravaganță, însă spune că nu i se pare potrivit că România a concurat cu o piesă în engleză, în loc să aleagă un cântec în limba română.

Dan Negru, dupa esecul Eurovision: topaiala Romaniei, in engleza, e un mesaj care ne-a trimis acasaDan Negru

"Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecții Eurovision si asta mă face să mai trag cu ochiul la concurs.

(Anul trecut Moldova a dus in prime-time tv europene, la Eurovision, o melodie unionistă "Trenulețul Chișinău-București" cântată in română. Noi am țopăit in limba spaniolă. Anul ăsta, Moldova a cântat tot in limba romană. Noi am țopăit în engleză. Moldova e in finală! Noi țopăim spre casă. Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină interesanți, exagerează.

Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică.

Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind in engleză și îmbrăcați fistichiu. Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Însemnă că mesajul puterii politice românești ,dat prin TVR la Eurovision, e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie! Nu poți să sari o prăpastie țopăind!

Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!", scrie Dan Negru pe Facebook, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dan n***u, felicitari!
0
0
Cei 12 finalisti au fost selectati de un juriu format din: Sebastian Ferent -Untold si Neversea, Laura Coroianu -Emagic, Bogdan Stratul -Urban Sunsets Radio, John Varbiu -Summer Well, Alin Vaida -Festivalul Jazz in the Park, Mihai Predescu -seful delegatiei Romaniei pentru Eurovision 2023 si Remus Achim -regizorul proiectului ESC 2023. Din cele 12 piese, votul a 35000 persoane a ales castigatorul, care s-a facut de rasul Europei, impreuna cu noi toti. Poate la anul juriul ce va selecta finalistii va realiza ca Europa apreciaza specificul national si nu mimetismul impersonal.
1
0
nici nu trebuia sa mai participam dupa ce-am patit anul trecut iar cu ce am aparut acum cred ca trebuie examen psihologic al decidentilor
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768