REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Dan Paștiu, de la Dabo Doner, în scandal cu prăvăliile care nu mai au franciză, dar vând în continuare...

Dan Paștiu, de la Dabo Doner, în scandal cu prăvăliile care nu mai au franciză, dar vând în continuare...

Ana Maria Lipan 29 decembrie 2022 | 00:00 4230

Scandalul între franciza lui Dan Paștiu, Dabo International și Black Sea Franchises SRL, prima societate din Constanța care a deținut contract de franciză cu Dabo Doner în speță Dabo International, continuă. După ce în 2022 între cele două părți a avut loc o negociere ce a durat 6 luni, în urma căreia s-a decis renunțarea la acest parteneriat și reorientarea firmelor constănțene către alte afaceri, Dan Paștiu este încă nemulțumit și acuză foștii colaboratori de concurență neloială.

Dabo Internațional a cerut, la Constanța, prin intermediul unei ordonanțe președințiale, sistarea activităților de restaurant corespondente codului CAEN 5610, desfășurate de Francizați în mod direct și în mod indirect prin intermediul Societății Afiliate, sub marca Happy Doner sau sub orice altă marcă, în locațiile din Mangalia, Vama Veche și Neptun, pe motiv că ar încălca informațiile de afaceri protejate de secretele comerciale ale Dabo Internațional și prin deturnarea clientelei dobândite de marca acesteia, respectiv Dabo Doner.

Cererea Dabo Internațional, respinsă

Cererea de chemare în judecată a fost formulată împotriva Black Sea Franchises SRL, Vama Veche Franchises SRL, unde acționar Adrian Stănică, N&A Black Sea SRL și Fast Food Litoral SRL. A fost, însă, respinsă ca neîntemeiată, hotărârea Tribunalului Constanța pronunțată  la data de 13 decembrie 2022, nefiind însă una definitivă, urmând să se judece apelul.

De exemplu, Black Sea Franchises și Dabo Internațional au colaborat 6 ani, Black Sea Franchises deschizând în această perioadă 3 locații sub Marca Dabo. În 2022, s-a renunțat la acest parteneriat, motivele invocate fiind ridicarea ridicat redevențele și costurile pentru materia primă de către Dabo Internațional. De asemenea, francizații au declarat că la momentul actual Dabo Doner, nu mai poate fi considerată a fi o afacere de succes, în care este profitabil să investești. Adrian Stănică, un francizat din Mangalia, a recurs chiar la a  formula plângere penală pe numele societății, dar și al fondatorului Dan Paștiu, căruia îi aducea acuzații grave.

Și Dabo International și Paștiu s-ar fi ales cu plângere penală

Firma din Mangalia a lui Adrian Stănică, fostă francizată Dabo a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, pe numele societății Dabo Internațional SRL cât și a lui Paștiu Dan, în baza săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Dabo Internațional, în pericol de faliment

O altă societate cu care Dabo International a colaborat este, Tipo Trib, a cerut în instanță, pe 4 iulie a.c., deschiderea procedurii insolvenței SC Dabo Internațional. În iulie, magistrații au autorizat creditorul să treacă la executarea silită a obligațiilor cuprinse în titlul executoriu, pentru realizarea obligației debitorului de a-i asigura creditorului folosinţa imobilului situat în Sibiu, str. Alba Iulia nr. 112, judeţul Sibiu, compus din hală şi spaţii de birouri dispus pe P+2 Etaje şi teren de 1300 mp, cu o suprafaţă utilă de 517 mp, obiect al contractului de închiriere din 22.05.2018, precum şi folosința imobilului situat în Sibiu.

Dabo International a avut vânzări de 19 milioane de lei, în 2021

În anul fiscal 2021, Dabo International SRL a înregistrat o cifra afaceri în valoare de 18.994.403 lei, profit ce se ridică la suma de 1.019.690 lei si datorii de 10.877.033 lei. Unic asociat în cadrul firmei e Paștiu Maria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Definitia lui Pastiu este de escroc ! Profilul perfect de escroc cu fata aia a lui de mielusel singurele lui interese este sa stoarca de bani orice colaborator de-al lui, franciza Dabo azi numara mai putin de 20 de locatii , de bine au plecat mai bine de junatate din ei ?
3
0
Să stea liniștit Paștiu că de când s-a schimbat denumirea și au triplat prețurile nu mai mancam de acolo. Chiar daca il are in spate pe pensionarul de 40 de ani cu cumnatu care face ca milogu taxi fara acte
6
0
Ba da-te-n MM, pai tu vinzi apa vie? A inventat el gaura de la macaroana si vrea parte pe viata. Dabo, mabo tot doner e, si nici macar nu e original. Omer Donnerci, cel mai smeker, pe Tomis langa Sala Sporturilor. Orijinalllll!
4
1
du.te ba in bida mmatii cu dabo ala,nimeni nu maninca mizeriile alea.cine ti.a dat franciza ,tu nici o gogoseerie nu esti in stare sa tii.fa mincare buna si o sa ai vinzare,vezi local t**c in fata primariei cta,bouare!
5
1
Hasan onur erdal ghezolu vinde drogurii in constanta comanda solutia si colaboreza cu dicotu casa ai lase sa vanda cu dosare cu drogurii sunti afara vinde in cotinuare dna bucuresti veniti pana la constanta
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436