REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dana Budeanu: În spatele lui Nicușor Dan e Ambasada Franței și PNL!

Dana Budeanu: În spatele lui Nicușor Dan e Ambasada Franței și PNL!

Virgil STOIAN, Mirela PASCAL, Mariana MURAT 7 iunie 2024 | 00:00 2946

Dana Budeanu, cunoscutul influencer, a ajuns și la Constanța, la invitația candidatului PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu. Reporterii Replica au profitat de ocazia și au provocat-o la un dialog, atât despre Constanța, cât și despre București. Dana Budeanu a vorbit și despre administrație, politică, alegeri și multe alte subiecte în stilul ei caracteristic. Aflați în interviul de mai jos și care sunt preferințele ei politice, e cine mizează la Primăria Constanța, dar și la primăria Capitalei

Dana Budeanu: in spatele lui Nicusor Dan e Ambasada Frantei si PNL! Dana Budeanu

Pentru început Dana Budeanu a vorbit despre motivele pentru care a venit în Constanța: ”Este a doua oară într-o lună în care vin, am venit în special pentru Horia Constantinescu. Am venit acum o lună, am avut un șoc pe care l-am și transmis publicului. Și astăzi am ales la propunerea mea să fac un live, nu am mai făcut niciodată,  care a fost transmis pe rețelele de socializare, ca oamenii să vadă într-adevăr cum arată Constanța. Constanța arată așa cum ați văzut, ne-am plimbat peste tot, în zonele bune care mi-au fost recomandate că fiind cele mai bune zone din oraș.

Arată pur și simplu ca un oraș părăsit

Chiar dacă se afla în Centrul Vechi,  Dana Budeanu a criticat Constanța care, în opinia ei, arată ca un oraș părăsit: ”Mă aflu pe o terasă, vis-a-vis este o clădire dărăpănată care nu stiu ce este... direcția pentru nu știu ce, aici este ceva dărăpănat învelit, aici niște magazine și un supermarket non-stop, pe colț mașini și o clădire care se dărâmă acolo, care nu știu ce este... Hotel Continental, deci aici sunt în zona bună da?! Arată pur și simplu ca un oraș părăsit, repet eu nu am mari mize în general, nu am de ce să am mize. Pentru mine nu înseamnă nimic că este X sau Y în Constanța, eu nu locuiesc în Constanța. Nici în București nu locuiesc foarte mult, nu ies din casă că nu mai pot să ies din casă pentru că suntem sub administrație de dreapta și este o nenorocire și acolo, eu nu înteleg oamenii... Că stai și nu protestezi timp de patru ani, cum stați?! Nu știu cum stai în mizeria asta, cum stai în prăbușirea asta, orașul este oribil, adică băi este Constanța, nu este un sat dintr-un județ din Vaslui să zicem.

Orașul este gri, murdar

Influencerul a continuat atacul la adresa orașului de la malul mării, criticând lipsa coșurilor de gunoi dar și administrația: ”Orașul este gri, este murdar, sunt gunoaie peste tot, am mers și după aceea am calculat 14 minute nu a fost nici un coș de gunoi în care să arunci ceva, deci punctez doar. Totul este urât, stricat, neîntreținut. Repet, locuiesc într-un oraș în care s-a întâmplat același lucru, este ca și când acest oraș a înghețat undeva în timp, cumva după un război și de atunci nu s-a mai întâmplat nimic, decât că undeva pe acolo, cred eu, este cazinoul, este acolo,se renovează, care se tot face. Nu are nici o treabă primăria, trebuie să repetăm asta, că poate populația nu știe că nu primăria îl face, lângă care mai sunt niște construcții private foarte important ca populația să înteleagă că una sunt investițiile private, adică eu persoană privată cu doamna persoană privată, venim și facem ceva frumos în oraș cum? Pe banii noștri renovăm etc, noi suntem niște persoane private noi nu suntem datori orașului, noi suntem niște persoane private. Primăria, administrația locală vă este datoare cu tot, pentru că nu știu dacă știți, dar primăria și administrația locală, în speță primarul, consilierii etc, toți sunt pe banii voștri. Toți banii care nu se cheltuie și nu sunt băgați unde se duc?!”

Tu te duci singur acolo și votezi cu cap


Chiar dacă pare să aibă unele simpatii politice, Dana Budeanu a negat că ar avea vreo treabă cu politica. Susține, însă, PSD. ”Firește că sunt simpatizanta unui partid. Dar nu că sunt simpatizantă...Eu votez cu cap, atât... nu trebuie să-mi placă de domnul Horia Constantinescu sau de Firea sau de Ciolacu, că nu dorm cu el în pat. Mie nu trebuie să-mi placă ăla pe care îl votez fizic sau ca mentalitate de viață„.  În schimb, aceasta se laudă că votează cu cap. Totodată, ea a avut și sfaturi pentru oamenii care se duc la vot: ”Când te duci în cabina de vot ești singur, nu te vede nici dracu, poți să te duci pe la terase după să zici că ai votat nobil de dreapta sau ce credeți voi că este nobil. Păi, uitați! Tu te duci acolo singur și votezi cu cap. Pe cine? Pe ăla care face pentru tine atât. Că eu mă duc și zic bă nene eu mă duc și îl votez pe Horia Constantinescu. De ce? Că vreau să fie lună pe aici, vreau să fie frumos, să se bage bani în oraș, să se facă lucruri nu mă interesează pe mine ce face Horia Constantinescu  cine este, ce îi place lui, ce face în timpul liber. Ăștia pe care-i votați... ce credeți?! Că vă întâlniți cu ei în living? Nu! Îi votezi astăzi și ei trebuie să facă patru ani, nu știu dacă s-a votat sau s-a furat la Constanța .Mai bine zici că s-a furat decât să crezi că populația este atât de imbecilă. N-ai cum. Noi suntem în această situație, în București.... Tu, după patru ani de dezastru... doar dacă ești imbecil votezi în continuare.

Dana Budeanu: in spatele lui Nicusor Dan e Ambasada Frantei si PNL! Mirela Pascal, Dana Budeanu

Chiar dacă nu pare, Dana Budeanu se pricepe chiar și la administrație, având și în acest caz păreri pertinente: ”Aici nu este vorba de PSD. Haideți să vă explic cum funcționează administrația, în general. Tu, în momentul când ai guvernul, ai banii. Îi dai către administrațiile locale. Corect? Către județe. Corect? Ce să vă explic mai mult de atât? Dacă PSD are majoritatea, normal că la ei sunt banii, normal că dacă ies ăia ă totul se va face. De ce? Pentru că este o altă fluidizare, dar la fel este și dacă ar fi venit PNL la putere. Bă, este guvernul PNL tot,  și să nu uitați asta. În timpul mandatului PNL, de la Brașov și de la Constanța, de la București, de unde vreți vo,i a fost guvern PNL. Deci PSD a venit la guvernare acum un an. Dacă tu ai guvern primării, județ, de ce nu faci?

Firea o... relaxează pe Budeanu

În continuare, Dana Budeanu a făcut referire și la București, vorbind despre candidatura Gabrielei Firea, fiind convinsă că aceasta va câștiga un nou mandat la primărie: ”Nu știu, este un subiect despre care sunt foarte relaxată pentru că, până la urma orașul este al celor care votează. Au votat acum patru ani și am fost probabil cea mai vocală în susținerea Gabrielei Firea acum patru ani și tot ceea ce am spus s-a dovedit, Oraul e distrus, nu s-a făcut nimic, din secunda în care a plecat Firea. Vine și preia totul de unde a lăsat

Budeanu: Nicușor Dan e un avatar. Nu există. În spatele lui e PNL

Întrebată cum comentează dezvăluirile potrivit cărora Nicușor Dan a colaborat cu Securitatea, Dana Budeanu spune că însuși Nicușor Dan e în spatele scandalului. ”E dat de ei (n.red. documentul prin care Nicușor Dan e acuzat că a colaborat cu Securitatea), de Nicușor și echipa lui Nicușor Dan. Mare chestie. Au vrut să creeze acel val haștagist prin  social media, prin care cineva a vrut să-i facă rău lui ND.  Este un avatar, nu știu dacă realizați. Nicușor Dan  nu există, în spatele lui Nicușor Dan sunt niște ”ei”, nu este el candidat independent”, spune Dana Budeanu. Întrebată care ”ei”, aceasta a răspuns: ”PNL, aripa respinsă din PNL, adică tot PNL, dreapta, Ambasada Franței

Dana Budeanu: in spatele lui Nicusor Dan e Ambasada Frantei si PNL! Nicușor Dan

Oamenii trebuie să fie de acord cu armonia dintr-un oraș

În încheiere, Dana Budeanu a vorbit despre ce are nevoie Constanța, unde nu a mai fost de 12 ani și ce ar trebui să facă administrația pentru constănțeni: ”De o resetare totală, păi ce sa mai faci... că eu nu știu ce se poate face în Mamaia, este un cartier de blocuri. Nici nu știu, trebuie o resetare din asta și făcută împreună într-adevăr, cu dezvoltatorii ăștia. Adică bă nene, cu dezvoltatorii se întâlnește cineva împreună la comun, cine ești tu? Gigel, Costel... bă ne întâlnim toți și vorbim. Bă noi suntem ăștia care suntem proprietari de blocuri în Mamaia ok? Haide bă ce facem? Haide să sistematizăm, să fie parcări, acum că începe sezonul, hai să vedem cu plaja, hai să facem lucruri împreună, așa este peste tot pe globul pământesc. Atenție eu nu sunt o ipocrită, eu sunt pro și nepotisme și relații că astea funcționează peste tot oricine ar fi la putere. Nu despre asta este vorba , este vorba că ții cont și de aceste lucruri, că nu ai cum să nu ții cont dar și faci pentru comunitate. De ce? Pentru că tu iei de la comunitate și tu ca privat ca să construiești aici ai nevoie de mine de administrația locală iar administrația locală este a comunității a oamenilor, oamenii trebuie să fie de acord cu armonia dintr-un oraș, cu tot ceea ce se întâmplă în  general haideți să vă spun ceva cred că este doar rea voință este ură  față de oameni pur și simplu. Acum patru ani se vota doar anti PSD fără discernământ, adică nu exista „eu votez anti PSD că nu știu ce ” fără argumente, nimic.  A venit PNL s-a întâmplat cea mai mare devalizare de la revoluție încoace acum ce facem , devalizare în general de la guvern. Constanța are niște bani m-am plimbat cu toți oamenii de pe net unde s-au dus toți banii în asfaltarea a două bulevarde?!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510