REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
21.4° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Daniel FLOREA, figura REȘAPATĂ a noului Parlament, a făcut AVERE din BANI PUBLICI

Daniel FLOREA, figura REȘAPATĂ a noului Parlament, a făcut AVERE din BANI PUBLICI

Replica API 29 decembrie 2020 | 00:00 8340

Una din figurile reșapate ale noului Parlament este constănțeanul Daniel Florea, care a devenit din nou deputat, după o pauză de 4 ani în care a fost primarul Sectorului 5. Fostul judecător ajuns avocat milionar reușește astfel să se mențină în primul eșalon al politicii prin intermediul PSD București, după ce nu a reușit să realizeze acest lucru pe când era lider PDL și candida fără succes pentru Senat la Constanța. De eșec a avut parte și la alegerile locale din toamnă, după ce nu a fost în stare să mai câștige un mandat de primar la Sectorul 5, unde a fost învins de Cristian Piedone Popescu.

Daniel Florea

Daniel Florea candida în 2008 pentru Senat din partea PDL Constanța, după o campanie electorală intense, în care vitupera împotriva PSD, de umeri cu Theodor Stolojan.

Nu i-a reușit accederea în Parlament, astfel încât următorul ciclu electoral l-a prins în Călărași, unde a fost ales în 2012 deputat pe listele PSD. Și tot din partea PSD este ales în 2016 primar în Sectorul 5, unde nu a rezistat însă decât un mandat. Social-democrații nu au fost însă răi cu el, dimpotrivă.

PSD i-a oferit un mandat de ”consolare” în Parlament lui Daniel Florea, după ce acesta a fost învins la alegerile locale din octombrie la Primăria Sectorului 5 de Cristian Piedone Popescu, de la PP- USL.

Iar Florea are ceva emoții pentru viitorul apropiat, pentru că instalarea lui Piedone nu a fost deloc de bun augur, noul edil amenințându-l public pe fostul judecător constănțean că va verifica tot ce a semnat acesta ca primar și va ”scoate la iveală totate neregulile”.

Și Piedone s-a ținut de cuvânt, primăria publicând un raport al Curții de Conturi din 2020 care arăta diverse realizări din mandatului lui Daniel Florea: lucrări plătite dar neefectuate pentru reabilitarea blocurilor, excursii la Cannes și Ierusalim decontate ca vizite de lucru, servicii de salubrizare supraestimate etc.

I-au dispărut din avere peste 3 milioane de lei în câțiva ani

Până una alta însă, Daniel Florea se bucură atât de prezumția de nevinovăție, cât și de imunitatea parlamentară, astfel încât se poate relaxa și beneficia în tihnă de însemnatele privilegii de deputat.

Potrivit ultimei declarații de avere, Daniel Florea se dovedește a fi extrem de cheltuitor, proaspătul deputat PSD pierzând câteva milioane de lei în doar câțiva ani, fără a se alege cu ceva palpabil în schimb.

Cel puțin așa reiese din documentul oficial semnat și depus în octombrie 2020 la Agenția Națională de Integritate (ANI) în calitate de candidat PSD pentru Camera Deputaților.

Astfel, Florea deține un teren agricol de 2.500 metri pătrați în Călimănești și două apartamente în București, un VW Eos și un Audi Q7, toate cumpărate alături de soția sa, Andreea Georgiana Florea.

Cei doi mai dețin ceasuri și bijuterii în valoare de 70.000 de euro și au în bănci ”doar” 91.000 de lei. Mai mult, deputatul a renunțat la 25.000 de euro pe care trebuia să-i primească până pe 15 iunie 2020 ca parte a contractului de cesiune părți sociale la SCA Daniel Florea și Asociații.

La 48 de ani, s-ar putea spune că Daniel Florea a sărăcit de-a dreptul, ținând cont că sumele de mai sus sunt mărunțișuri pe lângă ce declara în 2013: nu mai puțin de 3.012.211 lei net, de pe urma firmei sale de avocatură.

În aceste zile de restriște, Florea trebuie să se descurce doar din salariul lui (160.986 lei ca primar al Sectorului 5, echivalentul a peste 13.000 lei pe lună), care nu va cunoaște majorări semnificative în postura de deputat.

De la ASF la Transelectrica, cu salariul la secret

Eforturile sale pentru un trai decent sunt suplinite de cele ale soției, care refuză însă să facă public câți bani încasează de la stat.

Andreea Georgiana Florea, în vârstă de 40 de ani, a fost dintotdeauna o privilegiată, beneficiind de câteva funcții-cheie care i-au oferit printre cele mai mari salarii la stat din România. Fire modestă, nu a vrut probabil să epateze, astfel încât de ceva timp ține aceste salarii la secret.

În declarația de avere a soțului, în dreptul funcției de membru al Directoratului la Transelectrica pe care o ocupă din 2017 este un spațiu alb, la fel și în propria sa declarație de avere, din iunie 2019.

Ultimul indiciu cu privire la cât încasa Andreea Georgiana Florea de la Transelectrica apare într-o declarație mai veche, rătăcită pe site-ul companiei de stat prin 2018.

De aici aflăm că veniturile sale anuale de la Transelectrica erau pe atunci de 216.404 lei net (18.000 lei pe lună), în mod cert acestea fiind majorate ulterior, cu precizarea că Andreea Georgiana Florea nu mai apare în prezent la conducerea acestei companii.

Este de interesant de urmărit traseul profesional al doamnei Florea, ținând cont de faptul că a știut până acum să ocupe doar funcții la stat extrem de bine plătite. Astfel, înainte de Transelectrica a lucrat între 2015 și 2017 la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), celebră pentru faptul că angajează aproape exclusiv rude ale politicienilor influenți, pe care le plătește cu salarii uriașe, ținute la secret.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
articol de toata jena
1
1
Ce articol de tot rahatul! A pulsat bani multi pentru a manca rahatul asta, Andreea Popa!! Se cunoaste ca esti o " jurnalusta" incepatoare si lesinata dupa bani !! Nici nu ai mai gandit ce scri, numai la bsnii care ti-a dat .... te-ai gandit fara sa mai gandeasca caputul tau la ce consecinte poti distruge oameni nevinovati fara probe, fara un pic de adevar ! Nu ai constinta, dar Dumnezeu nu doarme!!
4
3
speranta moare ultima- asa ca stept ziua in care acesti nemernici ce au guvernat in interes personal- o includ pe olguta vasilescu care, tot lui ciordache sa ii multumeasca -prin anularea interceptarilor ce au salvat-o pe aceasta bucatareasa de puscarie- vor ajunge, intr-un final, tot acolo
3
6
Toti latrati din gura dar nici unul din voi nu aveti curajul sa iesiti in strada sa protestati. Vreti doar sa vina Sulea Patraru sa va scota din rahatul in care vati bagat voi singuri prin votul idiotic ca va da 10 lei la pensie. Acum suferit. Va meritati soarta.
9
0
ce vina are el ca l-au votat cretinii covidioti si prosti privitori la antena3 .
11
2
fracsu este traficant de droguri.nu este sie. A furat cu fracsu la primarie la sector 5 si au un munte de dosare.o sa mearga la puscarie amandoi.au avut relatii pe masonerie la 0215 cu protectie.
10
3
frasu e ofier SIE un periculos
9
2
A furat de a rupt Daniel Florea si fratele Marian Florea la Primaria sect 5. Sunt buni de puscarie.Tatal lor a fost militian sef cu Marian traficant de droguri arestat in fragrant. L-a scapat tacsu cu masonii din procuratura si judecatorie.Familie de infractori.
12
6
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
10
9
Asta e securistanu ,javrele astea sa impuiaza si acapareaza tot cu neamurile lor, sug de peste tot , fac reguli in care doar ei sunt privilegiati. Nu.i scoti din sistem decat pe toti odata ! Bagatz la cap !
15
2
Nu a stat nici cat sta cioara in par. A migrat de la un partid la altul precum minoritarii veniti din sud-estul Asiei pe meleagurile noastre, dezbracati si desculti, iar in prezent detinatori a tone de aur.
8
5
Ba nu... trebuie doar sa cascam ochii ce votam, ca asta, si toti ceilalti, care sunt fix ca el, a ajuns in functii cu votul nostru
5
1
FRATILOR HOTIA si CORUPTIA IN ACEASTA TARA SUNT FARA SFARSIT!! TREBUIE SA COBOARE MESIA CU SABIA DREPTATII PE PAMANT!!!!
15
3
A fost general de securitate.
16
5
Pai daca in mandatul lui a fost achizitionat un patinoar gonflabil de 30 mln euro!!! pt sect 5 care zace nefolosit ca e prea mare si nu exista spatiu disponibil. Ce patere aveti? Cu banii astia se faceau 10 scoli si nu gonflabile...
21
5
Nu mai aruncati cu noroi in oameni, fara sa stiti cu adevarat adevarul!! Dupa scandalul de la " colectiv", acum il pupati.... undeva pe acest oportunist pe Piedone ?! Piedone, are de platit pentru victimele de la colectiv! Numai dezinformari in acest articol de rahat!
7
18
Va dati seama cine judeca in Romania. Cati ca asta or mai fi, fereasca Dumnezeu. Vlad Tepes ne mai vindeca !
31
5
Tsc'su lu' asta , cand era sef la I.P.J. C-ta ... pleca dimineata pe jos de la vila de pe str. M. Viteazu si lua troleibuzul tocmai de la Fantasio ... populism ieftin de militian vopsit in politist cinstit di sarac !
33
7
cu spagile imense luate ca judecator corupt si muist !!! Muie cu cacat hotilor !!! Din cauza asta nu functioneaza nimic in tara. Multumesc pesede !!!
38
8
din judecator a ajuns prostituata
42
9
Un mare vierme.
45
8

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620