REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Daniela VÎTCU, decanul Facultăţii de Arte, IMPLICATĂ într-un NOU SCANDAL. VIDEO

Daniela VÎTCU, decanul Facultăţii de Arte, IMPLICATĂ într-un NOU SCANDAL. VIDEO

Replica API 19 decembrie 2021 | 00:08 4033

Decanul Facultăţii de Arte, Daniela Vitcu, este iar implicată într-un scandal. Dacă, recent, aceasta a fost acuzată de către un fost student că nu l-a plătit pentru prestațiile sale, iată că, de data aceasta, mama unui alt cursant lansează acuzații. Și aceasta reclamă faptul că studenţii de la Facultatea de Arte sunt folosiţi în diferite spectacole, ca de exemplu Festivalul Iernii, pentru care nu sunt plătiţi. Potrivit femeii, pentru că aceste spectacole sunt organizate sub egida Universităţii, studenţilor li se spune că activităţile sunt notate la clasă, prezenţa fiind practic obligatorie. „Nimeni nu este obligat să participe la nici o activitate dacă nu doreşte” a declarat pentru ziarul Replica, decanul Facultăţii de Arte, Daniela Vitcu.

Principala nemulţumire a mamei este că studenţii îşi irosesc talentul în aceste spectacole fără a avea nici un beneficiu:”Studenţii de la Facultatea de Arte sunt obligaţi ca în fiecare an să-şi etaleze talentul de animatori, că actori nu vor deveni niciodată, în cadrul unor festivaluri, organizate din bani publici, de decanul Daniela Vitcu. Păcat că studenţii nu sunt lăsaţi să performeze în activităţi care să le stimuleze abilităţile artistice şi să îşi continue drumul ales. ” a declarat aceasta pentru ziarul Replica de Constanţa.

Studenţilor li se spune că vor fi notaţi

„Studenţii probabil că sunt sancţionaţi la examene sau înjosiţi în faţa colegilor dacă nu participă la aceste activităţi. Aceste proiecte sunt făcute sub egida Universităţii şi studenţilor li se spune că aceste activităţi sunt notate la clasă. Însă nu se întâmplă aşa.” a mai declarat mama nemulţumită pentru ziarul Replica de Constanţa.

Nu este nimeni obligat să participe la activităţi

„Noi suntem în activitate, facem practică artistică, nu este nimeni obligat să participe cum nu este nimeni obligat să vină la cursuri. Ei au nevoie de prezenţă 70% la cursuri, aşa că nu e nimeni obligat. Ei nu sunt plătiţi, nici cadrele didactice nu sunt plătite, este o activitate a Universităţii. Dacă cineva nu doreşte, nu participă, nu este nimeni obligat.”

Sesizare la DNA împotriva Danielei Vitcu

Vă reamintim că decana Facultății de Arte, Daniela Vitcu, a făcut obiectul unei sesizări către DNA fiind acuzată de acte ilegale cu banii obținuți din contractele cu Primăria Constanța. Procurorii DNA au dispus trimiterea sesizării către Parchetul Judecătoriei Constanța. Cel care a formulat sesizarea este Alexandru Agafiței, un fost student al Facultății de Arte. Fostul student a acuzat conducerea Facultății de Arte că nu l-a plătit, în urma prestațiilor sale, interpretând diferite roluri în acțiuni precum Proiectul Festivalul Iernii 2019, proiect finanțat din fonduri nerambursabile de Primăria Constanța, desfășurat în perioada 06 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, Parcul Tăbăcăriei, cu o valoare de 700.000 lei.

Citește și SCANDALUL dintre DECANA Facultății de Arte și fostul ei STUDENT a ajuns la PARCHET

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe numele cadrelor didactice, paravan.
10
0
ce comentarii la ordin, hahahahaha
14
0
Voi sunteti sanatosi?? Femeia e in doliu de vineri si voi asta faceti? Jurnalistii lui peste
11
23
lasati omu in pace sa-si inmormanteze cunostinta
9
20
Fituica asta vrea sa fie ziar?
11
18
Cadrele didactice iau bani
24
3
de ce nu iti ti tu acasa puiul super talentat si sa il asculti doar tu cantand si eventual sa ii dai si bani, asa cum oricum ii dai
19
23
Nu e nici un nou scandal. Inventie de presa...
21
22
Ar trebui sa dea ei bani, ca sa-i asculte cineva. Niste lepre care n-au niciun gand la treaba, daca s-ar putea sa se imbogateasca rapid, asta viseaza. Vesti proaste pt ei, ghinion, ca sa-l citez pe un clasic in viata. Ghi-ni-on.
18
23
Asta e practica pentru voi care va foloseste. Vreti bani repede cand nu trebuie sa ii primiti.
17
26

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303