Daraban: „Vor dispărea primari și președinți de Consiliu Județean dacă se va face reorganizarea teritorială!“ Video
Daraban: „Vor dispărea primari și președinți de Consiliu Județean dacă se va face reorganizarea teritorială!“ Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCamera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța a organizat joi, 19 octombrie a.c., începând cu ora 19:00, la Aristrocratos Ballroom Mamaia, „Topul Firmelor din județul Constanța“. Evenimentul s-a adresat mediului de afaceri constănțean, firmelor poziționate în clasament, colaboratorilor și partenerilor CCINA Constanța, fiind premiate cele mai performante companii din județ. La eveniment a fost prezent Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, care a discutat cu reporterii Replica despre câteva aspecte importante care afectează economia României și a oferit detalii cu privire la evoluția cifrelor raportate de marile întreprinderi.
Joi, 19 octombrie, de la ora 18:30, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a organizat cea de-a 30-a ediţie a Topului firmelor din judeţul Constanţa. Evenimentul a fost găzduit de Aristrocratos Ballroom din staţiunea Mamaia, unde au participat zeci de antreprenori din Constanța.
La eveniment au fost prezente o multitudine de oficialități, printre care și Mihai Daraban, şeful CCINA, care a discutat cu reporterii Replica despre companiile premiate, evoluția mediului de afaceri din ultimul an, dar și alte subiecte de interes. Potrivit acestuia, cifra de afaceri înregistrată anul acesta s-a dublat, ajungând la 494 de miliarde de euro la nivel național. Marea problemă a economiei românești continuă să rămână, după părerea acestuia, cheltuielile statului român, care, de multe ori alocă sume substanțiale de bani unor instituții fantomă, fără nicio reală contribuție.
„Sunt firmele deja consacrate, pe care le știm la nivelul județean și care an de an s-au calificat în topuri. Important este că a crescut cifra de afaceri. Practic s-a dublat cifra de afaceri a celor care au depus bilanțul. Acest lucru ne bucură. Este un trend național, de a crește cifra de afaceri. La nivel național a crescut de la 392 de miliarde de euro, la 494 de miliarde de euro. A fost o creștere semnificativă, de peste 100 de miliarde. Noi am spus întotdeauna că, din păcate, economia merge, dar este foarte greu să satisfacă apetitul de consum al statului. Statul consumă foarte mult prin administrațiile publice locale, prin administrațiile centrale și economia, așa cum este ea, nu mai poate să suplinească acest trend de cheltuieli ale banilor publici. Sunt jucători precum Rompetrol Rafinărie, Convex, Celco SA. Sunt firme consacrate la nivel județean, precum Oil Terminal. În termeni reali, avem o creștere economică. Noi suferim de creșterea fiscalității nu pentru că noi greșim cu ceva. Am venit cu un aport mai mare la bugetul de stat. Din păcate încă, statul consumă foarte mult și ne este imposibil să suplimentăm. Poate ar fi trebuit să înmulțim cifra de afaceri și profitul cu 10 ca să putem satisface dorința statului de a acoperi niște găuri, de a acoperi niște agenții, care s-au înființat peste noapte și așa mai departe.”, a declarat acesta.
După reorganizarea teritorială, „ar dispărea niște domni primari și domni președinți de consilii județene, care au funcții în partid”
Mihai Daraban a discutat și despre propunerea sa de reorganizare administrativă a României cu 15 județe, formulată la cererea mediului de afaceri, măsură care ar conduce la reducerea cheltuielilor de administrare. Acestea împiedică statul să se susțină din punct de vedere birocratic și să atragă investiții străine. Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, proiectul nu a avansat, principala barieră fiind clasa politică, care și-ar pierde prin implementarea acestui proiect, numeroase funcții de ocupat.
„În afară că i-am «otrăvit» pe toți, nu am mai înaintat deloc. Oricum am pus subiectul pe agendă și măcar cei din opoziție și alții au început să vorbească despre el. Electoratul ar dori această schimbare, dar problema apare în interiorul partidelor politice. Vor dispărea niște domni primari și domni președinți de consilii județene care au funcții în partid. Este o lovitură dată nomenclaturii de partid. Aici este marea suferință. Pe noi ne poate bucura doar să avem un stat cu un confort bugetar, care își permite la un moment dat să scadă fiscalitatea și să o facă predictibilă, pentru că România nu mai poate fi atractivă decât printr-o fiscalitate redusă și avem nevoie să aducem acele investiții în România de bunuri de larg consum, pentru a satisface apetitul consumatorului român.”, a precizat acesta.
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News