REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.6° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
29.6° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Daraban (CCIR): Accelerăm cooperarea cu Brazilia în domeniile cu potenţial în ambele ţări

Daraban (CCIR): Accelerăm cooperarea cu Brazilia în domeniile cu potenţial în ambele ţări

Ana Maria LIPAN 29 noiembrie 2023 | 00:00 196

România are în vedere accelerarea cooperării cu Brazilia, în domeniile cu potenţial în ambele ţări, respectiv agricultură, industria automobilelor, industria din domeniul petrol şi gaze şi industria de apărare şi aeronautică, a afirmat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, potrivit agerpres.ro.

Daraban (CCIR): Acceleram cooperarea cu Brazilia in domeniile cu potential in ambele tariMihai Daraban

Preşedintele CCIR a primit, marţi, vizita ambasadorului Republicii Federative Brazilia în România, Ricardo Guerra de Araujo, care a manifestat un interes deosebit pentru identificarea mijloacelor comune menite a accelera schimburile comerciale dintre ţările noastre.

Totodată, Mihai Daraban a exprimat totală disponibilitate pentru a continua sprijinirea demersurilor ambasadei Braziliei la Bucureşti, ţinta fiind implicarea companiilor din România şi Brazilia în proiecte de impact în plan economic, care să producă valoare adăugată ridicată, prin investiţii reciproce şi transfer de tehnologie, în domenii strategice.

"Brazilia se află înaintea semnării Acordului MERCOSUR cu Uniunea Europeană, iar CCIR va sprijini efortul general pentru finalizarea ratificării acestui acord, comunitatea de business din România fiind interesată de avantajele şi facilităţile viitoare, de acces pe cea mai mare piaţă a Americii Latine. Avem în vedere că în noile condiţii să accelerăm cooperarea cu Brazilia, în domeniile cu potenţial în ambele ţări, adică agricultură, industria automobilelor, industria din domeniul petrol şi gaze şi industria de apărare şi aeronautică" a declarat Daraban.

La rândul său, Ricardo Guerra de Araujo a afirmat că va lucra la sincronizarea efortului părţilor pentru organizarea Comisiei mixte România Brazilia în marja începutului de an 2024.

"Ca prim demers al mandatului meu, voi lucra la sincronizarea efortului părţilor, pentru organizarea în marja începutului de an 2024, a Comisiei mixte România Brazilia, în marja căreia să fie organizat un Forum de afaceri, excelent prilej de materializare a ideilor expuse azi în dialogul meu cu preşedintele Daraban", a menţionat Ricardo Guerra de Araujo.

Statele Mercosur, Argentina, Paraguay, Uruguay şi Brazilia, au ajuns încă din 2019 la un acord politic cu UE cu privire la crearea unui acord de liber schimb, având ca scop principal creşterea comerţului şi a investiţiilor între UE şi statele Statele Mercosur prin eliminarea sau reducerea taxelor vamale în schimbul de mărfuri.

"În schimburile bilaterale de mărfuri cu statele Mercosur, România poate juca în continuare un rol cheie.", se mai precizează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712